NEWS OF THE WORLD (6/1/19)

• Μετά από 19 ολόκληρα χρόνια ο πρώην κιθαρίστας των Tygers of Pan Tang, Whitesnake, Blue Murder και Thin Lizzy, John Sykes έχει έτοιμο το προσωπικό του άλμπουμ που δεν έχει πάρει ακόμα ημερομηνία κυκλοφορίας. Αρχικά ήταν να ονομαστεί "Sy-Ops" αλλά φαίνεται ότι αυτός ο τίτλος απορρίφθηκε. Μαζί του παίζουν και οι Josh Freese ντραμς, Tony Franklin μπάσο, Chris Chaney μπάσο και Jamie Muhoberac πλήκτρα.
• Οι Demons and Wizards, το side project του τραγουδιστή των Iced Earth, Jon Schaffer και του τραγουδιστή των Blind Guardian Hansi Kürsch, ετοιμάζουν τρίτο κοινό άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2020. Παράλληλα ετοιμάζονται επανεκδόσεις των πρώτων δύο άλμπουμ τους για μέσα στο 2019.
• Οι Σουηδοί Crashdiet παρουσίασαν το video για το τραγούδι τους "Reptile".
• Αυτό κι αν είναι είδηση. Ο κιθαρίστας των Rolling Stones, Keith Richards μιλώντας στο αμερικανικό περιοδικό Rolling Stone ανακοίνωσε ότι έκοψε το αλκοόλ. Πάντως καλού κακού άφησε κι ένα παράθυρο λέγοντας ‘καμία φορά πίνω μια μπίρα ή ένα ποτήρι κρασί».
• Άργησαν αλλά το κυκλοφόρησαν. Σε συνεργασία με το σουηδικό αποστακτήριο της Mackmyra, οι Scorpions παρουσίασαν το δικό τους whisley, Rock N Roll Star. Ο ειδικός (Mikkey Dee ) απεφάνθη ότι είναι πολύ καλό…..΄
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο τραγουδιστής του αγγλικού συγκροτήματος Marmalade, Dean Ford (aka Thomas McAleese). O χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι οι Marmalade ήταν βρετανικό pop συγκρότημα της δεκαετίας του 60 με πολλές επιτυχίες έως και το 1975. Μερικές από αυτές ήταν τα "Lovin' Things" , "Ob-La-Di, Ob-La-Da" (διασκευή στην επιτυχία των Beatles), "Reflections Of My Life", "Falling Apart at the Seams", "Baby Make It Soon" κ.α.
    Με το τέλος της "Pumpkins United" tour για το 2018, οι Helloween παρουσίασαν ένα video με backstage γυρίσματα και μικρές συνεντεύξεις για αυτούς τους 14 μήνες που κράτησε η περιοδεία. Το συγκρότημα διακόπτει για την ώρα τουλάχιστον και θα επανέλθει μέσα στο 2019 με νέα σειρά συναυλιών. 
• Με ένα EP προετοιμάζει την επερχόμενη περιοδεία της η Doro Pesch. Το EP που θα κυκλοφορήσει στις 8 Μαρτίου, τιτλοφορείται "Backstage To Heaven" και θα περιλαμβάνει 2 ακυκλοφόρητα τραγούδια της και 2 live που για πρώτη φορά εμφανίζονται σε δίσκο. Στο ομώνυμο κομμάτι 'Backstage To Heaven' σαξόφωνο παίζει η γερμανίδα Helge Schneider, στο 'Heartbroken' ο Doug Aldrich , ενώ οι τίτλοι των 2 live τραγουδιών είναι Blood, Sweat And Rock 'N' Roll  και If I Can't Have You - No One Will.
• Σε βινύλιο θα επανακυκλοφορήσει το Φεβρουάριο το προσωπικό άλμπουμ του κιθαρίστα των Alice in Chains, Jerry Cantrell, "Degradation Trip Volumes 1 & 2"(2002). 

• To κρατικό ιρλανδικό κανάλι RTÉ, θα μεταδώσει στις 30 Δεκεμβρίου το ντοκιμαντέρ «Phil Lynott: Scéalta Ón Old Town» που είναι η ιστορία των γυρισμάτων του video για το τραγούδι «Old Town» του Phil Lynott. Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται όλη η ιστορία του τραγουδιού καθώς και η μητέρα του Philomena, ο πρώτος κιθαρίστας των Thin Lizzy, Eric Bell αλλά και ο Brush Shiels κιθαρίστας του πρώτου συγκροτήματος που έπαιξε ο Lynott, των Skid Row! 
• Δείτε την εμφάνιση των Rob Zombie, Marilyn Manson και Nikki Sixx κατά τη διάρκεια του Ozzfest που έγινε την παραμονή της πρωτοχρονιάς στο Λος Άντζελες. Μαζί στη σκηνή έπαιξαν το Helter Skelter των Beatles!
6/1/19

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου