NEWS OF THE WORLD (29/1/19)

• Δύο χρόνια μετά το "The Missing Peace"(2017) οι L.A. Guns επιστρέφουν με καινούργιο άλμπουμ. Τίτλος του , "The Devil You Know", με ημερομηνία κυκλοφορίας την 29 Μαρτίου και βέβαια βρίσκει ξανά μαζί τους Tracii Guns κιθάρα και Phil Lewis τραγούδι. Όπως λένε οι ίδιοι, ο ήχος του καινούργιου άλμπουμ τους βρίσκεται κάπου ανάμεσα στους Led Zeppelin, Black Sabbath, Kyuss και Helicopters.
• Καινούργιος κιθαρίστας στους 38 Specials o Jerry Riggs πουν πήρε τη θέση του Danny Chauney. O χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μάς θυμίζει ότι ο Jerry Riggs ήταν κιθαρίστας στους Riggs.
• Σχεδόν έχει τελειώσει το καινούργιο άλμπουμ της Lita Ford. Ήδη βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο μίξεων και η κυκλοφορία του αναμένεται μέσα στην άνοιξη.  
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών ο τραγουδιστής των Rigor Mortis και Warbeast,  Bruce Corbitt. Αιτία θανάτου, καρκίνος στον οισοφάγο.
• Μια μεγάλη προσωπικότητα του heavy metal, ο άνθρωπος που ήταν executive producer  στο πρώτο ιστορικό άλμπουμ των Metallica και ιδρυτής της Megaforce Records,  ο  Jon "Jonny Z" Zazula, ετοιμάζει τα απομνημονεύματα του. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι η Megaforce ξεκίνησε το 1982 και εκτός από τους Metallica, είχε συγκροτήματα Anthrax, Testament, Overkill κ.α. Το βιβλίο του πρέπει να έχει πολύ ενδιαφέρον.
• Στο καινούργιο προσωπικό άλμπουμ του κιθαρίστα των Eagles, Don Felder με τίτλο American Rock ’n’ Roll καλεσμένοι είναι οι Slash, Sammy Hagar, Bob Weir (Grateful Dead), Joe Satriani, Chad Smith και Mick Fleetwood. 
• Αξίζει να δείτε το video που συνοδεύει την είδηση, όπου ο Walter Trout παρουσιάζει τον καινούργιο δίσκο του με τίτλο Survivor Blues που ήδη κυκλοφορεί. Στο άλμπουμ έχει συμπεριλάβει μια σειρά από άγνωστα αλλά πολύ ενδιαφέροντα blues κομμάτια. Στο video που θα δείτε εκτός από το δίσκο του αναφέρει πολλές ιστορίες που έχουν ενδιαφέρον.

• Μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του Geddy Lee, Big Beautiful Book Of Bass", ο μπασίστας, τραγουδιστής των Rush, Geddy Lee δήλωσε ότι ετοιμάζει το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι ο Lee είχε κυκλοφορήσει το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ το 2000 με τίτλο "My Favourite Headache".
  • Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο session κιθαρίστας Reggie Young που έπαιξε με τους Bob Dylan, Paul Simon, Joe Cocker, B.B. King, Sinead O’Connor, Elvis Presley, John Prine, J.J. Cale, Willie Nelson, Johnny Cash, Cat Stevensμ κ.α. Τελευταίο του προσωπικό άλμπουμ ήταν το Forever Young (2018).
• Δείτε τους Therapy? να παίζουν το καινούργιο τραγούδι τους Kakistocracy από το καινούργιο άλμπουμ τους Cleave. Τα live στιγμιότυπα του video είναι από εμφάνιση του συγκροτήματος στο O2 Academy Islington του Λονδίνου.
• Με την εμφάνιση των White Spirit στο Reading Festival του 1980 θα κλείσουμε σήμερα. Ο ήχος είναι πολύ καλός, η εικόνα σχετικά καλή και ο συγχρονισμός…αλλού για αλλού. Δεξιά όπως βλέπτε το video είναι ο Janick Gers που αργότερα έπαιξε με τους Gillan και μετά με τους Iron Maiden.

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου