ROCK INCIDENT 48: O LARS URLICH ΠΕΤΑEΙ ΒΕΛΑΚΙΑ ΣΕ ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ KIP WINGER!

Όλοι το είχαμε δει, ελάχιστοι το είχαμε προσέξει. Ήταν η χρυσή εποχή του MTV, όπου ο γράφων ξύπναγε νύχτα για να δει όσα περισσότερα video μπορούσε! Κι όχι μόνο hard rock/classic και metal αλλά από όλα τα είδη μουσικής. Μια εποχή που αν δεν την έχεις ζήσει, δεν μπορείς αν την καταλάβεις! Όλη αυτή η εισαγωγή, γράφτηκε για το σημερινό Rock Incidnet που αφορά τον ντράμερ των Metallica Lars Urlich και τον μπασίστα τραγουδιστή των Winger, Kip Winger.
Στο video του“Nothing else Matters” που ήταν το τρίτο single που κυκλοφόρησε το συγκρότημα μέσα από το πολυπαλτινένιο Black Album, υπάρχει ένα πλάνο όπου ο Lars Urlich βρίσκεται μέσα στο studio και πετάει βελάκια (darts) σε αφίσα του Kip Winger, αφού προηγουμένως έχει χαμογαλάσει στην κάμερα!

Λίγο πριν την έκρηξη του grunge, o Kip Winger ήταν από τα βασικά πρόσωπα της melodic σκηνής που ήταν «αντίπαλος» του heavy metal. Ειδικά ο Winger που ήταν από τους «ωραίους» και μάλιστα λόγω χτενίσματος αλλά και σολάριουμ τον αποκαλούσαν «the blow dried Bee Gee”  γιατί έμοιαζε με τον Barry Gibb!
Δεν μοιάζουν, αλλά το στυλ είναι κοντά....


Η αφίσα που είναι κρεμασμένη στο studio και στην οποία εξασκείται στα βελάκια ο Urlich, προέρχεται από το αγγλικό περιοδικό Kerrang και κυκλοφόρησε σε μια εποχή που το συγκρότημα είχε δύο άλμπουμ που στην Αμερική είχαν πουλήσει περισσότερο από 1.000.000 αντίτυπα το καθένα!
Σε μεταγενέστερη συνέντευξή του ο Kip Winger εξέφρασε την απορία του για τη μανία(!) του να τον σημαδεύει ο Urlich με βελάκια κι  ο ίδιος παραδέχεται ότι του αρέσουν οι Metallica στο Black Album. Κι εδώ να συμπληρώσουμε ότι με το συγκεκριμένο άλμπουμ οι Metallica πέρασαν σε ένα πολύ πιο μεγάλο χώρο ακροατών κι έγιναν αυτό που ήταν κι οι Winger, εμπορικοί!

Μάλιστα ο Kip Winger λέει ότι προσπάθησε να πλησιάσει και να μιλήσει στον Urlich αλλά δεν του επέτρεψαν οι άνθρωποι της ασφάλειας του.
Η περίεργη κόντρα των δύο συγκροτημάτων, συνεχίστηκε κι από τον κιθαρίστα των Winger, Reb Beach, νυν μέλος των Whitesnake που είχε δηλώσει στη ραδιοφωνική εκπομπή Decades of Distortion ότι ο Kirk Hammett (σ.σ. κιθαρίστας των Metallica) είναι ένας από τους χειρότερους κιθαρίστες που έχει ακούσει κι ότι ποτέ δεν άκουσε ένα σόλο από αυτόν που να αξίζει «Παίζει σαν «αρχάριος» είχε πει!!!!
Οι Winger στη γιαπωνέζικη έκδοση του άλμπουμ τους Pullο, συμπεριέλαβαν το τραγούδι “Hell to pay” με μέρος των στίχων να αποτελείται από τίτλους τραγουδιών των Metallica!
It’s sad but true, you tread on me/
As if nothing else matters.
Σήμερα, 26 χρόνια μετά οι Metallica δεν σχολιάζουν το συγκεκριμένο θέμα και το έχουν αφήσει στο παρελθόν.
Το περίεργο είναι ότι σε ανύποπτο χρόνο και ο τραγουδιστής των Def Leppard,  Joe Elliott έχει δηλώσει την απέχθεια του για συγκροτήματα τύπου Poison και Winger! O Reb Beach το προσχώρησε και προκάλεσε τον Elliott να παίξουν live με μια ακουστική κιθάρα σε όποιο club του Λος Άντζελες θέλει, χωρίς Pro Tools!!! Πάντως ηα παρεξήγηση πήρε τέλος τον Αύγουστο του 2023 όταν χωρίς να γίνουν περισσότερες πληροφορίες γνωστές, οι 2 μουσικοί τα βρήκαν.
 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
15/11/18/
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. δεν ειχαν ακομα συνεοδητοποιησει οτι την τεραστια καριερα τους θα την εχτιζαν πανω στις radio-friendly μπαλαντες τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή