ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΟΥΡΚΟΓΙΩΡΓΗ. GAGARIN 10.10.2018 Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ

Κώστας Τουρνάς, Robert Williams
Η βραδιά ήταν όπως την περίμενα. Σχεδόν γεμάτο το Gagarin (περί τα 800 άτομα), οι ηλικίες από τα 35 και πάνω, πολύ κέφι, πολύ καλή διάθεση. Μια βραδιά για τον μπασίστα/τραγουδιστή των Socrates Drank the Conium, Αντώνη Τουρκογιώργη που εδώ και 8 χρόνια βρίσκεται σε δύσκολη θέση μετά από πολλαπλά εγκεφαλικά που υπέστη. Οι καλοί του φίλοι, τα ονόματά τους θα διαβάσετε πιο κάτω αλλά και εμείς, το ανώνυμο κοινό που μεγαλώσαμε μαζί του, είμαστε εκεί προσφέροντας με το εισιτήριο μας μια μικρή οικονομική βοήθεια. Λόγω των πολλών ονομάτων κάθε καλλιτέχνης έλεγε από 2 έως 3 τραγούδια.
Χρήστος Δάντης, Άκης Τουρκογιώργης
 Η βραδιά ξεκίνησε με ένα πρόλογο του Στέλιου Ελληνιάδη και με παρουσιαστή τον ηθοποιό Αλμπέρτο Εσκενάζι  και πρώτος στη σκηνή βγήκε ο αδελφός του, ο  Άκης Τουρκογιώργης και το συγκρότημα του, τους Blue Airways που έπαιξαν τα Mountains και Starvation. Μαζί τους η Μαρκέλλα Παναγιώτου και ο Χρήστος Δάντης στα φωνητικά που τα ερμήνευσε πολύ καλά έως εξαιρετικά.
Ακολούθησε ο Κώστας Μπίγαλης που είχε φοβερό κέφι που το μετέδωσε στο κοινό για να ακολουθήσει ο Κώστας Τουρνάς (ο μόνος που είπε 6 τραγούδια) και ο Robert Williams (με τα Λένε , Ήλιε μου κι Άνθρωπε αγάπα). Γιώργος Ρους, Johnny Vavouras με 2 classic 60’s τραγούδια, Βαγγέλης Γερμανός, Γιάννης Ζουγανέλης, η κόρη του Ελεονόρα (φωνάρα),  Νίκος Ζιώγαλας, Λάκης Παπαδόπουλος,  Χρήστος Θηβαίος, Χρήστος Κυριαζής (ναι, ο Έλα μωράκι μου), ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Λάκης Παπαδόπουλος και η έκπληξη της βραδιάς, οι κυρίες Γλυκερία και Ελένη Βιτάλη, οι οποίες την καταβρήκαν και μετέδωσαν το κέφι (πολύ κέφι!) τους στο κοινό.
Ελεονόρα Ζουγανέλη

Μπορεί να μην κόλλαγαν με το ύφος της βραδιάς, αλλά ήταν εκεί, και αυτές κι εμείς περάσαμε καλά. Τελευταίος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου που είπε 3 τραγούδια που αποθεώθηκε τόσο κατά την εμφάνισή του όσο και κατά τη διάρκεια του set του. 
Johnny Βαβούρας

Συγκινητική η συμμετοχή των καλλιτεχνών, συγκινητική και η παρουσία του κόσμου. Κι επειδή υπάρχει αρκετή παραφιλολογία για το τι έχει πάθει ο Αντώνης, μίλησα με τον αδελφό του και σας μεταφέρω τι μου είπε. «Το εγκεφαλικό το έπαθε το 2010 και παραλίγο να φύγει από τη ζωή. Η κατάστασή του τα πρώτα χρόνια ήταν πολύ δύσκολη, όχι μόνο κινητικά αλλά και επικοινωνιακά. Πήγε σε κέντρο θεραπείας κι αποκατάστασης και σήμερα  η κατάστασή του είναι πολύ καλύτερη, με το πρόβλημα να παρουσιάζεται στην κίνηση των κάτω άκρων αλλά και σε άλλους τομείς αλλά δεν είναι όπως τον πρώτο καιρό, αφού έχει επικοινωνία». Όπως καταλαβαίνετε, η αποκατάσταση και παίρνει χρόνο και είναι οικονομικά είναι δυσβάστακτη.
Γλυκερία, Βιτάλη
Επίσης στις περιπτώσεις φιλανθρωπικών συναυλιών, οι καλλιτέχνες και οι μουσικοί προσφέρονται αφιλοκερδώς. Από εκεί και πέρα, ο χώρος, οι τεχνικοί (φώτα/ηχολήπτες), back line πληρώνονται. Χθες όλοι προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς.
H απουσία του Γιάννη Σπάθα, απόλυτα δικαιολογημένη αφού ένα πρόβλημα υγείας τον κράτησε μακριά. Περαστικά!
12.10.18
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
Υ.Γ. Την τελευταία αυτή παράγραφο την έσβησα και τη ξανάγραψε 3 φορές. Όχι για κάποιο άλλο λόγο αλλά γιατί χαλάει την εικόνα της βραδιάς και δεν μου κολλάει στο κείμενο. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς και συγκεκριμένα της εμφάνισης του Παπακωνσταντίνου, στη χώρα που ακόμα θρηνεί τους 99 νεκρούς στο Μάτι, υπήρξε ανθρωποειδές που μέσα σε κλειστό χώρο άναψε καπνογόνο! Και ΚΑΝΕΙΣ  δεν αντέδρασε!!
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment