THUNDER – THEY THINK IT’S ALL OVER…IT IS NOW (2000) KAI LIVE KAI ACOUSTIC!

Η ιστορία των Thunder ξεκινά το 1989 στο Λονδίνο και τα πρώτα τρία άλμπουμ τους (Backstreet Symphony, Laughing on Judgment Day και Behind Closed Doors) αξίζουν να τα ακούσετε, όχι μια, αλλά πολλές φορές.  Στο σημερινό άρθρο, είχα να επιλέξω μεταξύ του Live (1998) και του They Think It's All Over... It Is Now(2000) και τα δύο διπλά. Επέλεξα το δεύτερο, το They Think It's All Over... It Is Now κι ο βασικός λόγος είναι ότι το δεύτερο cd είναι ακουστικό, κι έτσι δίνεται μια ευκαιρία στον ακροατή να έχει μια ακόμα καλύτερη άποψη για το συγκρότημα, που στα live του, τιμά με το παραπάνω αγαπημένους καλλιτέχνες, διασκευάζοντας τραγούδια τους. Και στο πρώτο ηλεκτρικό cd του They Think It's All Over... It Is Now θα ακούσετε Rolling Stones («Gimme Shelter») και Wild Cherry ("Play That Funky Music") ειδικά το δεύτερο το ερμηνεύουν πολύ καλά, να δένουν με τα δικά τους “Welcome to the Party”, “River of Pain”, “Love walked in” και “Dirty Love”αφήνοντας μια γλυκιά γεύση. Κρίμα που δεν συμπεριέλαβαν την πολύ καλή διασκευή τους στο “Gimme Some lovin”. Οι Thunder «το έχουν»  το live και το απέδειξαν και στην μοναδική, για την ώρα, αθηναϊκή συναυλία τους (19 Μαίου 2018 στο Gagarin) Χωρίς να είναι κουραστικοί και να τραβάνε τα κομμάτια  προσφέρουν στον ακροατή τη σωστή live δοσολογία!
Στο δεύτερο cd που είναι acoustic, φιλοξενούνται τρεις διασκευές σε κλασικά τραγούδια των Who (Pinball Wizard”), Kinks (”Lola”) και το εκ πρώτης όψεως παράταιρο "Close to You"των Carpenters που μαζί μετά υπόλοιπα δένουν. Και τα υπόλοιπα είναι τα ‘Low life in High Places” (όσες φορές κι αν ακούσω αυτό το τραγούδι δεν το βαριέμαι), “A better man’, ‘This forgotten town”, “Stand Up” και  “Once in a Lifetime” Τόσο στο ηλεκτρικό όσο και στο ακουστικό μέρος της συναυλίας τους, οι Thunder ξέρουν να ταιριάζουν τα κομμάτια μεταξύ τους και το παίξιμό τους χωρίς υπερβολές και κυρίως να κουράζουν με μακρόσυρτα σόλο.
Το They Think It's All Over... It Is Now δεν είναι το άλμπουμ που θα μπει σε πρώτη θέση στο πάνθεον των Live, αλλά σίγουρα είναι αντιπροσωπευτικό της δυναμικής του συγκροτήματος επάνω στη σκηνή.
ΛΙΓΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ
Η παραγωγή έγινε από τους κιθαρίστες τους συγκροτήματος, Luke Morley και  Ben Matthews και η σύνθεση τους εκείνη την περίοδο ήταν Danny Bowes τραγούδι, Luke Morley κιθάρες, φωνητικά, Ben Matthews κιθάρες, πλήκτρα, Chris Childs μπάσο και Gary James ντραμς. Το άλμπουμ μπήκε πολύ χαμηλά στο επίσημο βρετανικό chart μεγάλων δίσκων, κάτω από τα 100, στο Νο 108!
Ήδη από τον Νοέμβριο του 1999 το συγκρότημα είχε ανακοινώσει τη διάλυσή του και την επερχόμενη αποχαιρετιστήρια περιοδεία  (σ.σ. και μετά λέμε για τους Scorpions!). Η εμφάνισή τους στο Digwalls ήταν η τελευταία εκείνης της αποχαιρετιστήριας περιοδείας γι αυτό κι ο τίτλος του άλμπουμ. Σε συνέντευξη του το 2016, ο Bowes, εξεδήλωσε τη δυσφορία του για την ηχογράφηση του άλμπουμ, χαρακτηρίζοντας τον ήχο του τραγικό.
TRIVIA
  • To 2001 κυκλοφόρησε το ακουστικό μέρος της συναυλίας με τίτλο They Think It's All Acoustic... It Is Now με παρεμφερές εξώφυλλο ( σ.σ. και στα δύο εικονίζεται ο ντράμερ Gary James στην ίδια στάση με τη φωτό του πρώτου άλμπουμ τους!) με 3 επί πλέον τραγούδια, και τα τρία διασκευές των Free (My Brother Jake"), Who ("I'm One") και Steelers Whlee ("Stuck in the Middle with You").
  • ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΜΕΤΑ
  • Όπως διαβάσατε στα Trivia, το 2001 κυκλοφόρησε σε μονό cd μόνο το ακουστικό μέρος της συναυλίας με τίτλο They Think It's All Acoustic... It Is Now.
  • Το καλοκαίρι του 2002 το συγκρότημα αποφάσισε να επανασυνδεθεί και ηχογράφησε το άλμπουμ Shooting at the Sun που κυκλοφόρησε το 2003.
  • Δεν υπάρχει οπτικό υλικό από την εμφάνισή τους στο Digwalls και τα 2 video που παρατίθενται είναι μεταγενέστερα αλλά ενδεικτικά.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ    2/9/18/

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου