O RICHIE SAMBORA ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ BON JOVI ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ AUDITION ΓΙΑ ΤΟΥΣ KISS!

Keep the Faith, Livin on a prayer, Bad Medicine, Wanted dead or alive, Born to be my baby, Lay your hands on me, I ll be there for you είναι μερικά από τα mega hits που έχει συνσυνθέσει ο πρώην κιθαρίστας των Bon Jovi, Richie Sambora. Η καριέρα του και η ιστορία με το συγκρότημα είναι λίγο πολύ γνωστή. Στο σημερινό Ποιος Θυμάται θα ανατρέξουμε το χρόνο στις πρώτες ημέρες της καριέρας του όταν ακόμα έπαιζε στους Mercy και ήταν έτοιμοι να υπογράψουν στη δισκογραφική εταιρεία των Led Zeppelin, Swan Song, αλλά πέθανε ο John Bonham κι ο χρόνος σταμάτησε. Οι Mercy δεν συνέχισαν και τον βρίσκουμε να παίζει στους Duke Williams & the Extremes και αμέσως μετά στους Message οι οποίοι κυκλοφόρησαν κι ένα άλμπουμ με τίτλο  Message το οποίο επανακυκλοφόρησε το 2000 με τίτλο Lessons. Στους Message γνωρίζεται με τον μετέπειτα μπασίστα των Bon Jovi, Alec John Such. Το 1983 μαθαίνει ότι οι Kiss αναζητούν αντικαταστάτη του Ace Frehley και πηγαίνει στην audition χωρίς να το πιστεύει ιδιαίτερα αφού ναι μεν του άρεσαν οι Kiss αλλά αυτό που ήθελε για την καριέρα του δεν ήταν να γίνει ο αντικαταστάτης του Frehley.
ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ BON JOVI
Η audition του στους Kiss δεν είχε επιτυχία κι ενώ βρισκόταν στη δυτική ακτή τον πήρε τηλέφωνο ο Alec John Such και του είπε ότι παίζει με ένα καινούργιο σχήμα που τύμπανα παίζει ο Tico Torres. O Sambora ήξερε τον Torres και τον τρόπο παιξίματός του και πήρε το αεροπλάνο και πήγε Νέα Υόρκη για να δει το εκκολαπτόμενο συγκρότημα. Του άρεσαν, και κατάλαβε ότι ταίριαζε να παίξει μαζί τους. Ο αρχικός κιθαρίστας των Bon Jovi, Dave Sabo που ήταν παιδικός φίλος του Jon Bon Jovi φεύγει από το συγκρότημα και τον αντικαθιστά ο Sambora. 7 χρόνια αργότερα βρίσκουμε τον Dave Sabo σους Skid Row! Η καριέρα του Sambora σους Bon Jovi είναι γνωστή. Τελευταία εμφάνιση μαζί τους ήταν πριν τη συναυλία στο Calgary του Καναδά το 2013 κατά τη διάρκεια της Because we can Tour. Σύμφωνα με τον ίδιο, η βασική αιτία αποχώρησής του ήταν ότι ήθελε να δώσει μεγαλύτερο βάρος στην κόρη του Ava Elizabeth την οποία απέκτησε από το γάμο του με την ηθοποιό Heather Locklear. Σήμερα η Ava Elizabeth είναι 26 ετών
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΛΜΠΟΥΜ 

 
H deluxe special έκδοση του άλμπουμ του Stranger in this Town.
Έως σήμερα έχει κυκλοφορήσει 3 προσωπικά άλμπουμ με (πολύ) καλύτερο το πρώτο του Stranger in this Town (1991, No 36 Αμερική, Νο 20 Μ.Βρετανία) που κυκλοφόρησε όταν οι Bon Jovi είχαν τελειώσει την περιοδεία για το New Jersey. Με έντονους  επηρεασμούς από το blues και μακριά από το ανέμελο catchy ύφος των Bon Jovi,  o Sambora κινείται σε blues ύφος που αποδεικνύεται ότι ξέρει να το χειρίζεται πολύ καλά. Στο άλμπουμ φιλοξενείται ο Eric Clapton(στο τραγούδι Mr Bluesman) ενώ η ποιότητα του παιξίματος του φαίνεται σε κομμάτια σαν τα Ballad Of Youth (Νο 63 Αμερική, Νο 59 Μ.Βρετανία), One Light Burning και Stranger In This Town. To δεύτερο άλμπουμ με τίτλο Unidscovered Soul (No 174 Αμερική, Νο 24 Μ.Βρετανία) κυκλοφόρησε το 1989 σε παραγωγή του Don Was και ήταν πιο «μαύρο» και δύσκολο σε σχέση με το Stranger in this Town. Το 2012 σε παραγωγή του Luke Ebbin κυκλοφόρησε το τρίτο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο  Aftermath of the Lowdown ((No 149Αμερική, Νο 35 Μ.Βρετανία)
Από το 2015 συνεργάζεται με την κιθαρίστρια Orianthi κάτω από τον τίτλο RSO και κυκλοφόρησαν δύο EP και ένα άλμπουμ με τίτλο Radio Free America (2018).
TRIVIA
  • To 2018 επανασυνδέθηκε με τους Bon Jovi κι έπαιξαν στο Rock’n’Roll Hall of Fame.
  • Σε ηλικία 6 ετών άρχισε να παίζει ακορντεόν. Κιθάρα ξεκίνησε να μαθαίνει σε ηλικία 12 ετών.
  • Εκτός από κιθάρα και ακορντεόν παίζει και σαξόφωνο, πιάνο, μπάσο και ντραμς.
  • Στην αμερικάνικη περιοδεία για την προώθηση του πρώτου του άλμπουμ μαζί του έπαιξαν οι Tico Torres (ντραμς) και David Bryan (πλήκτρα) και οι δύο μέλη των Bon Jovi.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
Stranger in this Town (1991)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ  26/8/18/

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου