50 ΧΡΟΝΙΑ ZZ TOP

Το 2019, συμπληρώνονται 50 χρόνια από το ξεκίνημα ενός από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα όλων των εποχών, των ZZ Top. O χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι σχηματίστηκαν το 1969 στο Houston του Texas με σύνθεση, Billy Gibbons κιθάρα, τραγούδι, Dusty Hill μπάσο και Frank Beard ντραμς κι έκτοτε συνεχίζουν οι ίδιοι χωρίς καμία αλλαγή στη σύνθεσή τους, πράγμα πρωτόγνωρο!
Το 1971 κυκλοφόρησαν το πρώτο άλμπουμ τους με τίτλο ZZ Top's First Album κι έκτοτε η πορεία του λίγο πολύ είναι γνωστή. Τελευταίο studio άλμπουμ τους είναι το La Futura (2012) και για να είμαστε ειλικρινείς, από το 1990 και μετά παρουσιάζουν μια σταδιακή φθορά στις συνθέσεις τους, απόρροια του χρόνιου αλλά κι έχοντας μια τεράστια και πετυχημένη καριέρα πίσω τους.
Έως και το 2015, κανένα μέλος του συγκροτήματος, δεν είχε κυκλοφορήσει προσωπικό δίσκο, με τον κιθαρίστα και τραγουδιστή Billy Gibbons να κυκλοφορεί το Perfectamundo  (2015) και τώρα το The Big Bad Blues (2018).  

 Προωθώντας το τελευταίο προσωπικό του άλμπουμ, ο Billy Gibbons  αναφέρθηκε στα 50α γενέθλια των ZZ Top, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι εκτός μιας μεγάλης περιοδείας (σ.σ. πάντα στην Αμερική) υπάρχει η πιθανότητα κυκλοφορίας καινούργιου άλμπουμ. 
13/8/18
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου