ROCK INCIDENT 35: ΚΙ ΟΜΩΣ, Ο ROBIN McAULEY ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΣΤΟΥΣ MSG!

Έως και το 1983, ο Ιρλανδός τραγουδιστής Robin McAuley ήταν σχεδόν άγνωστος. Είχε αντικαταστήσει το 1982 τον Καναδό Bernie Shaw (μετέπειτα Uriah Heep) στους Grand Prix με τους οποίους είχε ηχογραφήσει δύο άλμπουμ, τα There for None to See (1982) και Samurai (1983) χωρίς καμία επιτυχία.
Τη φωνή του την είχε «ανακαλύψει» ο Michael Schenker, και το 1982 του ζήτησε να κάνει μια audition αλλά ο McAuley αρνήθηκε για 2 λόγους: Ο πρώτος ήταν ότι είχε ήδη ηχογραφήσει ένα άλμπουμ με τους Grand Prix και ήθελε να προχωρήσει μαζί τους και ο δεύτερος ήταν ότι δεν είχε ακούσει τα καλύτερα λόγια για το χαρακτήρα του Schenker.
Τέσσερα χρόνια αργότερα οι Grand Prix διαλύθηκαν και δόθηκε ακόμα μια ευκαιρία στον McAuley να τραγουδήσει με τον Michael Schenker. Αυτή τη φορά δέχτηκε. Από την πλευρά του κι ο κιθαρίστας ήθελε ένα σταθερό τραγουδιστή και τον δέχτηκε ισότιμα στο συγκρότημα. Και από πού προκύπτει αυτό; Μα ότι ο ίδιος ο Michael Schenker πρότεινε τα αρχικά MSG να σημαίνουν McAuley Schenker Group!
Η κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ τους με τίτλο Perfect Timing έγινε τη χρονιά που το hairy/sleaze/melodic rock ήταν στην κορυφή του ενδιαφέροντος και οι ίδιοι έγιναν αμέσως μέρος αυτού του κινήματος. Το hard rock των Michael Schenker Group μετατράπηκε σε ένα μελωδικό hard rock που γνώρισε αμέσως επιτυχία.  Τα κατάξανθα μαλλιά του Schenker (με τις απαραίτητες extetions) και τα κατσαρά μαλλιά του McAuley που μετά την επίσκεψη στο κομμωτήριο γινόντουσαν τόσο ογκώδη που υπήρχαν πόρτες σε παρασκήνια που «εύρισκαν»!
Τα υπόλοιπα μέλη των MSG ήταν ο κιθαρίστας/οργανίστας Steve Mann (πρώην Tytan/Sweet), ο μπασίστας Rocky Newton (Lionheart), ο κιθαρίστας Mitch Perry που είχε αντικαταστήσει τον Yngwie Malmsteen στους Steeler κι ο ντράμερ Bodo Schopf .
Το πάντρεμα της φωνής του McAuley με τον Michael Schenker έδεσε για άλλα τρία πετυχημένα άλμπουμ, τα Save Yourself (1989), M.S.G (1991) και Nightmare: The Acoustic M.S.G (1992) ενώ κυκλοφόρησαν κι ένα Unplugged Live άλμπουμ το 1992. Ακόμα και σήμερα, 30 χρόνια μετά τραγούδια σαν τα “Time”, “Anytime’, "Gimme Your Love", “When I’m gone’ και φυσικά το
    "Nightmare" είναι classic!

Ευτυχώς τόσο για την δική του καριέρα όσο και για,…εμάς, ο Robin McAuley αναθεώρησε τη στάση του να μη συνεργαστεί με το γερμανό κιθαρίστα και να ηχογραφήσει αυτά τα 5 άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένου και του live που είναι από τις καλύτερες στιγμές του μελωδικού hard rock.
ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ
Η κυκλοφορία του άλμπουμ M.S.G. (1991) συνέπεσε με την καταστροφική εμφάνιση του grunge και μετά την κυκλοφορία του Unplugged Live τον Οκτώβριο του 1992 το συγκρότημα διαλύθηκε. Ο McAuley παντρεύτηκε, έκανε δύο αγόρια και αποσύρθηκε. Ευτυχώς όχι εντελώς, αφού κυκλοφόρησε ένα προσωπικό άλμπουμ με τίτλο Business as Usual που πέρασε απαρατήρητο ενώ συμμετείχε στο project Far Corporation. Πήρε μέρος σε μερικά  tribute άλμπουμ και ηχογράφησε δύο άλμπουμ με τους V-Project που κι αυτά πέρασαν απαρατήρητα. Από το 2006 έως και το 2011 τον βρίσκουμε στους Survivor κι από το 2012 επανέρχεται στην παρέα του Michael Schenker σαν μέλος των Temple of Rock και μόνιμα από το 2016 και μετά, ενώ κυκλοφορεί και προσωπικά άλμπουμ .


6/7/18/
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου