ΕΦΥΓΕ Ο LINDSEY BUCKINGHAM ΑΠΟ ΤΟΥΣ FLEETWOOD MAC. ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ

2 χρόνια μετά την επανασύνδεση των Fleetwood Mac, o κιθαρίστας/τραγουδιστής και συνθέτης Lindsey Buckingham δήλωσε την οριστική αποχώρησή του από το μεγάλο συγκρότημα. Ο 67χρονος σήμερα Buckingham έγινε μέλος των Fleetwood Mac το 1975 και μαζί ηχογράφησαν το ομότιτλο πρώτο άλμπουμ της καινούργιας φάσης της καριέρας τους. Ακολούθησε μια τεράστια καριέρα που διήρκεσε από το 1975 έως το 1987 κι από το 1997 έως και σήμερα που ανακοίνωσε την αποχώρησή του. Μερικά από τα πιο πετυχημένα άλμπουμ που ηχογράφησε μαζί τους ήταν τα  Rumors, Task, Mirage, Tango in the Night, Live,The Dance (unplugged MTV), ενώ ηχογράφησε 8 προσωπικά και 2 άλμπουμ με την Stevie Nicks.
Οι Fleetwood Mac έχουν ανακοινώσει μεγάλη καλοκαιρινή περιοδείας την Αμερική κι ήδη ανακοίνωσαν ότι τη θέση του πήραν οι Mike Campbell και Neil Finn . Για όσους ψάχνουν να βρουν ποιοι είναι οι δύο αντικαταστάτες του, ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μάς θυμίζει ότι ο Mike Campbell ήταν μέλος του συγκροτήματος των Heartbreakers που από τα μέσα της δεκαετίας του ‘70συνόδευε τον Tom Petty , ενώ έχει παίξει και με τους Don Henley,George Harrison, Johnny Cash και Warren Zevon.
O Neil Finn κατάγεται από τη Νέα Ζηλανδία κι όσοι παρακολουθούν την pop-rock σκηνή της δεκαετίας του 80 θα τον θυμούνται από τους Split Enz που είχε σχηματίσει με τον αδελφό του Tim και τη μεγάλη επιτυχία τους "Don't Dream It's Over".
 
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου