VIDEO ΤΟΥ ALEXANDER THE GREAT ΤΩΝ IRON MAIDEN ΜΕ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΣΗΜΑΙΑ

Η προπαγάνδα αλλά και η ανιστόρητη άγνοια του βραζιλιάνου καρτουνίστα Val Andrade παρουσιάζει video καρτούν με τραγούδι των Iron Maiden «Alexander The Great» με τον Μακεδόνα στρατηλάτη να κρατά τη …σκοπιανή σημαία. Εννοείται ότι η μουσική που παίζει από κάτω είναι το κλασικό τραγούδι του συγκροτήματος που  δεν έχει καμία σχέση με το όλο θέμα αφού το video δεν είναι επίσημο κι ο Val Andrade έχει φτιάξε το video για προσωπικούς λόγους και τα εμφανίζει στο κανάλι του στο YouTube «The Maiden Cartoons» όπου δημιουργεί και δημοσιεύει animation videos με τραγούδια των Maiden.
Το συγκρότημα στους στίχους του, που γράφτηκαν το 1986 για το άλμπουμ Somewhere in Time, έχει καλή προσέγγιση της ιστορικότητας του θέματος, ενώ ο Βραζιλιάνος εμφανίζει σε 4 σημαία του video τον Μ. Αλέξανδρο να κρατά σκοπιανή σημαία με τις 16 ακτίνες η οποία αποσύρθηκε (4:11, 6:12, 6:19 και 6:30). Να σημειώσουμε ότι τότε δεν υπήρχαν σημαίες παρά μόνο εμβλήματα.
Ο Val Andrade ζήτησε συγνώμη για το λάθος του χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του «αδαή» αλλά το κακό το έκανε και ΔΕΝ το διόρθωσε όπως όφειλε. Τα σχόλια που δημοσιεύονται είναι επιβραβευτικά για το video και από τους δεκάδες Έλληνες που το σχολίασαν και ΜΟΝΟ 5 έχουν επισημάνει το σοβαρό λάθος που δείχνει πόσο καλή και πετυχημένη είναι η  προπαγάνδα έχουν κάνει οι σκοπιανοί. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το video έχει 33.253 προβολές. Το λάθος παραδέχτηκε, προς τιμήν του, ο δημιουργός του video στο τέλος του Still Life στο 5.50 μετά από υπόδειξη του Πάνου Βουλτσίδη όπου αναφέρεται και το όνομά του. Ευχαριστώ τον Κώστα Γαλιατσάτο για την υπόδειξη της διόρθωσης του Val Andrade.


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου