HEART- BARRACUDA: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ WILSON

Ένα από τα καλύτερα και πλέον χαρακτηριστικά κομμάτια των Heart είναι το Barracuda (Νο11 Αμερική) που φιλοξενείται στο τρίτο τους άλμπουμ με τίτλο Little Queen (1977). Το τραγούδι είναι σύνθεση των αδελφών Ann και Nancy Wilson καθώς και του κιθαρίστα Roger Fisher (ήταν ζευγάρι με την Nancy) και του ντράμερ Michael DeRosier. Αν και σε πολλές συνεντεύξεις τους οι αδελφές Wilson έχουν δηλώσει ότι οι στίχοι  του τραγουδιού είναι οξείς και επιθετικοί όσο αφορά τη σχέση τους με τη δισκογραφία (το συγκρότημα αντιμετώπισε πολλά νομικά προβλήματα με την Mushroom Records) κι ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι οι στίχοι περιορίζονται στις νομικές σχέσεις τους, το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο και ηθικό! Τόσο οι στίχοι όσο κι η μουσική είναι οξύς για το ύφος των συγκροτήματος (ο ήχος της κιθάρας είναι το χαρακτηριστικό στο κομμάτι) αλλά η βασική αιτία του θέματος των στίχων αλλά και του τίτλου (Barracuda) είναι η φημολογία που είχε αφήσει να απλωθεί η ίδια η Mushroom Records ότι η Ann κι η Nancy είναι..λεσβίες κι έχουν μεταξύ τους σχέση!  
Η επιθετικότητα των στίχων κορυφώνεται από την Ann κατά συγκεκριμένου διοργανωτή συναυλιών που τη ρώτησε μετά από μια συναυλία στο Detroit "πως ήταν η ερωμένη της". Η Ann δεν κατάλαβε τον υπαινιγμό του και νόμισε ότι ρωτούσε για τη σχέση της με τον Michael Fisher. Ο διοργανωτής δεν δίστασε να της πει ότι ρωτούσε για τη σχέση της με την αδελφή της Nancy κι η Ann επέστρεψε στο ξενοδοχείο κι έγραψε τους στίχους  με την Nancy να βάζει το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής και να επιλέγουν για τίτλο το επιθετικό και σαρκοφάγο ψάρι Barracuda. Η φήμη περί λεσβιακού ξεκίνησε από τη φωτογραφία του πρώτου άλμπουμ τους όπου οι δύο αδελφές έχουν φωτογραφηθεί με έξωμα, πλάτη με πλάτη!
 
TRIVIA
  • Το τραγούδι ακούγεται στις ταινίες Wag the Dog (1997), Charlie's Angles (2000), Roll Bounce (2005), You Again (2010), The Campaign (2012) και Identity Thief (2013) ενώ ακούστηκε στην τηλεοπτική σειρά The Sopranos.
  •  Το 2008 κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας της Κυβερνήτου της Αλάσκας Sarah Palin, οι συνεργάτες της Palin είχαν επιλέξει, ανεπίσημα, το Barracuda σαν τραγούδι της εκστρατείας πράγμα το  οποίο ενόχλησε τις αδελφές Wilson που ζήτησαν να αποσύρουν το τραγούδι  τους.Οι πιο χαρακτηριστικές διασκευές του έγιναν από την Doro και τους Adrenaline Mob!
  • Μόλις το πρώτο τους άλμπουμ Dreamboat Annie, ξεπέρασε το 1.000.000 αντίτυπα, η Mushroom έβαλε ολοσέλιδη διαφήμιση στο περιοδικό Rolling Stone. Η διαφήμιση έμοιαζε με εξώφυλλο εφημερίδας και είχαν βάλει το εξλώφυλλο του νDreamboat Annie με τη κοινή φωτογραφία των δύο κοριτσιών και με τίτλο «ήταν μόλις η πρώτη φορά μας» αφήνοντας τον καθένα να σκεφτεί ότι θέλει! 
  • Διαβάστε την ιστορία του τραγουδιού των Heart "These Dreams" 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ



 
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. η κορυφαια στιγμη τους το brigade , ενα κοσμημα δισκος , ολα τα κομματια καλογραμμενα και με 'μεγαλη ' παραγωγη . Τωρα τελευταια εφυγαν απο το 80'ς προφιλ τους και θελησαν να το παιξουν κλωνοι των led zeppelin ,κακως για μενα . Ann Wilson η κορυφαια φωνη της rock ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή