Ο ΚΟΜΗΤΗΣ ROBERT TEPPER (ΑΠΟ ΤΟ ROCKY IV)

1985!... Ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Sylvester Stallone έχοντας ως πηγή εμπνεούσης τον ακήρυχτο ψυχρό πόλεμο των Η.Π.Α. με την Σοβιετική Ένωση και θέλοντας και ο ίδιος να συμβάλει στην Αμερικανική προπαγάνδα και στην εξύψωση του πατριωτικοί φρονήματος, αποφασίζει να γυρίσει την συνέχεια των ταινιών Rocky, δίνοντας στο κινηματογραφικό κοινό το Rocky IV και την τιτανομαχία του Rocky με τον Ivan Drago.
  Η πιο δυνατή σκηνή της ταινίας, όπου ο Rocky ανοίγει την πόρτα της  Lamborghini αφήνοντας στην συνέχεια τον εαυτό του έρμαιο στην ταχύτητα, στην νύχτα και στις αναμνήσεις συνοδεύεται από ένα από τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο!) motivational songs που ακούστηκαν ποτέ σε ταινία, το No easy way out με ερμηνευτή τον Robert Tepper. Το τραγούδι, το οποίο χαρίζει και τον τίτλο στον πρώτο προσωπικό δίσκο του είναι εντελώς προσωπικό και πολύ συναισθηματικό αφού στηρίζεται ουσιαστικά στο τέλος του πρώτου γάμου του, γεγονός που τον οδήγησε σε μια ψυχολογική κατάρρευση. Ο Sly, γνωστός και για το μουσικό του γούστο στα 80's, ενθουσιάστηκε αμέσως με το που άκουσε το τραγούδι και η απόφαση να το συμπεριλάβει στην ταινία του ήταν άμεση. Φυσικά η επιβράβευση αποδόθηκε και με νούμερα αφού το No easy way out  προσγειώθηκε στο νούμερο 22 του Billboard Hot 100 το 1986, χαρίζοντας έτσι στον Tepper την σπουδαιότερη στιγμή της καριέρας του αλλά και μια θέση στην ιστορία της μουσικής και του κινηματογράφου.

TRIVIA
• Γεννημένος στο Bayonne του New Jersey ο Tepper συνεργάστηκε με τον συνθέτη και τραγουδιστή Benny Mardones. Μαζί έγραψαν την επιτυχία του Into the Night κα ι συνεργάστηκαν στο άλμπουμ Too Much to lose (1981).
• Ο Sly στην ταινία Cobra (1986) συμπεριέλαβε ακόμα ένα τραγουδά του Tepper στο soundtrack, το Angel of the city, δίχως όμως να γνωρίσει την τεράστια επιτυχία του No easy way out.
•  Η μπάντα με την οποία ηχογράφησε το τραγούδι ο Tepper είχε στην σύνθεση της τον κιθαρίστα Dan Huff και τον οργανίστα Alan Pasqua οι οποίοι στην συνέχεια σχημάτισαν τους Giant!
•  Η δισκογραφία του Robert Tepper ολοκληρώνεται με τρία ακόμα άλμπουμ τα: "Modern madness" (1988) και "No rest for the wounded heart"(1996), τα οποία προτείνονται ανεπιφύλακτα σε όσους αρέσκονται στον Αμερικάνικο A.O.R. ήχο.
•  Πρόσφατα επέστρεψε στη δισκογραφία γράφοντας μουσική για τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες , ενώ το 2012 κυκλοφόρησε το 4ο άλμπουμ του με τίτλο New Life Story.
ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου