ROCK INCIDENT 79: Ο ΜΠΑΣΙΣΤΑΣ ΤΩΝ ANIMALS, CHAS CHANDLER ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΤΟΥ! (σ.σ. ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΌΧΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΕΤΟΥΜΕΝΟ)

Αν ο νεαρός στη φωτογραφία σας φαίνεται σαν ένας νερόβραστος Άγγλος, δεν έχετε καθόλου δίκιο. Είναι ο μπασίστας των Animals, Chas Chandler και μετέπειτα manager των Slade και Jimi Hendrix! Στο βιβλίο του Χωρίς Παρεξήγηση (εκδ.Ηλέκτρα), ο Eric Burdon περιγράφει ένα περιστατικό από τα πρώτα χρόνια της μεγάλης καριέρας των Animals. Ένα περιστατικό που ουκ ολίγοι έφηβοι έχουν ζήσει! Πρωταγωνιστής του ο μπασίστας τους Chas Chandler!
Οι Animals όπως και οι Rolling Stones ήταν  καλεσμένοι στην τηλεοπτική εκπομπή Ready, Steady Go! που ήταν πολύ δημοφιλής στο τηλεοπτικό κοινό. Τα δύο συγκροτήματα μοιραζόντουσαν τα ίδιο καμαρίνι και ήδη στον αέρα βρισκόντουσαν οι Rolling Stones με τους Animals  να περιμένουν τη σειρά τους. Ζαλισμένος από ένα τσιγαριλίκι ο Chas Chandler, σηκωθηκε και πήγς προς την ανοιχτή βαλίτσα του Mick Jagger που μέα είχε μια καινούργια φωτογραφική μηχανή Pentax που μόλις είχε αγοράσει από την Νέα Υόρκη. Την έδωσε στον Eric Burdon που έβγαλε το κάλυμμα του φακού, ο Chandler κατέβασε το παντελόνι του κι o Burdon άρχισε να φωτογραφίζει το πουλί του! Μετά την έβαλε πίσω στη βαλίτσα, ανάμεσα στα παντελόνια και στα πουκάμισα του Jagger!
Λίγες ημέρες αργότερα, δέχτηκαν ένα οργισμένο τηλεφώνημα από το γραφείο των Rolling Stones γιατί ο Jagger είχε εμφανίσει τις φωτογραφίες και φυσικά μεταξύ αυτών είχε…εμφανίσει και τη φωτογραφία με το πουλί του Chas Chandler! Και βέβαια το πρόβλημα δεν ήταν ο Mick Jagger αλλά η τότε σύντροφός του, μοντέλο και ηθοποιός Chrissie Shrimpton που είχε πάει τις φωτογραφίες για εμφάνιση! Τώρα επειδή όλοι αναρωτηθήκαμε πως ο Jagger κατάλαβε ότι αυτό ήταν το πουλί του Chandler κι όχι κάποιου άλλου, το αποδεικτικό στοιχείο ήταν το τιρκουάζ δακτυλίδι του Chandler που φαινόταν!
Η όμορφη Chrissie Shrimpton ήταν μαθήτρια ακόμα όταν τη γνώρισε ο Jagger και ήταν πιο γνωστή σαν μντέλο παρά σαν ηθοποιός. Πήρε μέρος σε 4 ταινίες κι σε όλες έπαιξε σε δεύτερους ρόλους. Με τον Jagger ήταν την τριετία 1963 – 1966 πριν ακόμα οι Rolling Stones γνωρίσουν τη μεγάλη επιτυχία. Οι στίχοι στα τραγούδια «Under My Thumb» και «‘Yesterday’s Papers» είναι γραμμένοι για αυτήν. Αφού τα χάλασε με τλον Jagger, η Shrimpton τα έφταιξε μ τον Steve Marriott των Small Faces.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
29/7/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου