ROCK ZAPPING 5: Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΙΡΗΝΑΚΗΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ

Γεια σας ξανά αγαπητοί μου συνοδοιπόροι! Πιστοί στο εβδομαδιαίο μας ραντεβού, πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε κυκλοφορίες που έπεσαν στα χέρια μας αυτή την περίοδο και αξίζουν αναφοράς για τον ένα ή τον άλλο λόγο. Η αλήθεια είναι ότι ατυχώς, από το σύνολο των άλμπουμ που παρουσιάζονται σε τούτη εδώ τη στήλη, ελάχιστα φτάνουν μέχρι τα ράφια των Ελληνικών δισκοπωλείων, είτε γιατί δεν έχουν διανομή στην χώρα μας οι εταιρίες που τα κυκλοφορούν,  είτε (να μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας) το αγοραστικό κοινό είναι πολύ μικρό πλέον για σκεφτούν ακόμα και οι πιο δραστήριοι ιδιοκτήτες μαγαζιών να τα κάνουν ανεξάρτητες εισαγωγές. Για εσάς που ενδιαφέρεστε να αγοράσετε κάποια από αυτά τα άλμπουμ λοιπόν, δύο είναι οι λύσεις. Είτε ζητάτε από ένα δισκάδικο να φέρει κάποιες κόπιες, εφόσον έχετε καλή σχέση με τους ανθρώπους σε αυτό, είτε ψάχνετε στο διαδίκτυο μόνοι σας και τα παραγγέλνετε. Αυτό που εγώ σας συμβουλεύω πάντως, πριν κάνετε το οτιδήποτε, πρώτα ακούστε, κρίνετε μόνοι σας ακολούθως επενδύστε τα χρήματα σας. Το Rock Zapping σκοπό έχει να σας κεντρίσει το ενδιαφέρον, να σας πει μια μόνο άποψη (θετική ή αρνητική) η οποία είναι και προσωπική στο κάτω-κάτω, και όχι να το παίξουμε οι φωστήρες της δισκογραφίας! Πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε τη βόλτα μας και αυτή την εβδομάδα! Πρώτη στάση Καναδάς, μια χώρα που σπάνια μας δίνει μετριότητες!

Του λόγου το αληθές και η μερίδα του λέοντος ανήκει σε μια πρωτοεμφανιζόμενη μπάντα με όνομα, Dextress η οποία αποτελείται από 20χρονα παιδιά!! Θα πω μεγάλη κουβέντα, αλλά σπάνια συναντάμε τόσο καλές hard n' heavy μπάντες στις μέρες μας! Γνήσια παιδιά των Van Halen. Motley Crue, Quiet Riot, Skid Row, καταφέρνουν χωρίς ακρότητες πραγματικά να αστράφτουν με τις συνθέσεις τους, τα λαμπρά ρεφρέν, το τρομερό παίξιμο και μια εξαιρετική παραγωγή. Ειδικά ο κιθαρίστας τους, Mark Janz είναι εκθαμβωτικός! Αξίζουν την ευκαιρία! Ακούστε τους γιατί κάτι τέτοιες μικρές μπάντες σε κάνουν να χαίρεσαι και να νοσταλγείς παράλληλα! Συνεχίζουμε και αλλάζουμε ύφος. Operation Mindcrime του “πολύ” κου Geoff Tate. Επίπεδοι, το πρώτο πράμα που έρχεται στο μυαλό, μια δυο καλές συνθέσεις σαν το “Wake me up”, που υπό προϋποθέσεις ίσως χωρούσε σε ένα άλμπουμ των Queensryche, κατά τα άλλα τίποτα.. . Δεν με ενθουσίασε καθόλου το “The new reality” και ειλικρινά δε ξέρω τι να περιμένω από έναν άνθρωπο που δηλώσει ότι δε θυμάται πόσοι μουσικοί έχουν συμμετάσχει στην τριλογία των άλμπουμ που έκανε σαν Operation Mindcrime. Προσπερνώ πραγματικά!  
Πάμε ξανά σε μια ενδιαφέρουσα καινούργια μπάντα, Romeo Riot και “Sing it loud”! Καλοπαιγμένο κιθαριστικό hard rock, κάπου – κάπου και πιο heavy ήχος, καλές συνθέσεις και παραγωγή από μουσικούς που δεν είναι πρώτα ονόματα, δεν είναι και χτεσινοί όμως. Ακούστε τους, έχουν πολλές καλές στιγμές στο άλμπουμ τους. Ας έρθουμε και στα δικά μας τα παιδιά τώρα. Πάμε Θεσσαλονίκη και στους Ailafar που επιστρέφουν με το δεύτερο τους άλμπουμ “Heartbeat” και αξιόλογες συμμετοχές σε αυτό ξένων καλλιτεχνών. Δε θέλω ούτε να αδικώ, ούτε όμως και να καλοπιάνω. Πιστεύω ότι παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά, τις οικονομικές θυσίες και το σχετικά καλό A.O.R, melodic rock που παίζουν, χρειάζονται πιο καλές συνθέσεις, νεύρο και σαφώς πιο δυναμική παραγωγή για να ξεχωρίσουν. Το ¨Heartbeat” ας το πλησιάσουν οι φίλοι του μελωδικού ήχου με προσοχή. Πάμε τώρα πίσω στον Καναδά με μια μπάντα που παίζει πομπώδες hard rock, βασισμένο στις κιθάρες και όχι στα πλήκτρα ευτυχώς. Θα σας θυμίσουν Wishbone Ash, Ashbury και τους Αμερικάνους Asia (όχι τους γνωστούς...). 
Ονομάζονται Sovereign Cross και είναι καλοί! Η δουλειά τους με τίτλο “Rock in the night” είναι πολύ ικανοποιητική, αυτό που λέμε κρυμμένο διαμαντάκι! Ψάξτε τους! Αυτή την εβδομάδα θα κλείσουμε με το θαυμάσιο νέο live άλμπουμ των Kansas με τίτλο “Leftoverture live & beyond”. Νομίζω ότι είναι περιττό να αναφερθούμε στην ποιότητα της μπάντας, ακόμα και εν έτη 2017! Η παραγωγή του Jeff Glixman, είναι ιδανική, και τα τραγούδια έχουν αποδοθεί αριστοτεχνικά! Πιθανώς το πιο ολοκληρωμένο live που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Ραντεβού σε μια εβδομάδα φίλοι μου!

Δημήτρης Σειρηνάκης

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ROCK ZAPPING ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου