ΕΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΣΗΜΟΣ;

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας απένειμε χθες χάρη στον Αμερικανό ηθοποιό Robert Downey Jr για μια υπόθεση κατοχής ναρκωτικών του 1996, που τον είχε οδηγήσει στη φυλακή.
"Πλήρωσε το χρέος του προς την κοινωνία και του αξίζει μια πλήρης και άνευ όρων αποκατάσταση" είπε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Jerry Brown την παραμονή των Χριστουγέννων, ημέρα κατά την οποία απονέμει κάθε χρόνο χάρη σε κάποιους ανθρώπους.
Ο πρωταγωνιστής ταινιών όπως Iron Man, Chaplin, Sherlock Holmes, The Judge, Natural Born Killers κ.α βρίσκεται μεταξύ 91 ανθρώπων στους οποίους δόθηκε χάρη για διάφορες καταδίκες τους από τον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας. Το 1996, η αστυνομία του Λος Άντζελες, είχε βρει στο αυτοκίνητο του γνωστού ηθοποιού ηρωίνη, κοκαΐνη και ένα πιστόλι και τον είχε συλλάβει. Ο Donwey είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους το 1999 προτού στη συνέχεια αφεθεί ελεύθερος υπό επιτήρηση ως τις 17 Δεκεμβρίου του 2002. Μετά την απελευθέρωσή του, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ "ζει έντιμα και σωστά (...) και συμπεριφέρεται ως πολίτης που σέβεται το νόμο", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της πολιτείας της Καλιφόρνιας. Με την απονομή χάριτος δεν σβήνεται από το ποινικό μητρώο του ηθοποιού η καταδίκη του, αλλά αποκαθίστανται τα δικαιώματα που έχει ως πολίτης, κυρίως το δικαίωμα ψήφου.
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου