NEWS OF THE WORLD (26/3/20)

• Τα εύσημα με το παραπάνω απέσπασε η κίνηση του Jon Bon Jovi, να ιδρύσει τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εστιατόρια για άστεγους. Οι φωτογραφίες του με τον ίδιο να σερβίρει και να πλένει πιάτα βρίσκονται σε όλα τα sites, δείχνοντας έτσι   ότι εκτός από ένα σπουδαίο ερμηνευτή και συνθέτη είναι και σπουδαίος άνθρωπος. «Αν δεν μπορείς να κάνεις αυτό που κάνεις συνήθως … κάνε ό, τι μπορείς!» αυτό είναι το σλόγκαν του και ακόμα περιμένουμε μιμητές του, όχι υποχρεωτικά με τη δημιουργία εστιατορίων, αλλά οποιαδήποτε άλλης εθελοντικής προσφοράς σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη από άλλους ξένους κι εγχώριους super stars.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών ο ντράμερ Bill Rieflin που στο παρελθόν έπαιξε με τους R.E.M., Ministry, Nine Inch Nails και King Crimson. Δεν ανακοινώθηκε η αιτία θανάτου του.
• Την 1η Μαϊου θα κυκλοφορήσει το καινούργιο άλμπουμ των Pretenders με τίτλο Hate for Sale. Αυτό θα είναι το 11ο άλμπουμ στη δισκογραφία τους και το πρώτο από το 2016 και το Alone. Ακούστε το πρώτο που τιτλοφορείται "The Buzz”.
• Το όνομα του Randy Holden δεν σας λέει τίποτε, παρ εκτός σας παραθέσω την πληροφορία ότι ήταν κιθαρίστας των Blue Cheer στο τρίτο τους άλμπουμ New! Improved! (1969). Το Population II είναι το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ κι ο ήχος του είναι ιδιαίτερα προχωρημένος για την εποχή του αφού οι σύγχρονοι fans του doom metal θα βρουν πολλά πρώιμα στοιχεία του! Το Population II έχει βαρύτερο ήχο από το πρώτο άλμπουμ των Blue Cheer Vincebus Eruptum (1968) και η remastered επανέκδοσή του γίνεται σε περιορισμένη ποσότητα.
• Οι Metallica πήραν την πρωτοβουλία και κάθε Δευτέρα μέσω του You Tube ξεκίνησαν μια σειρά από streaming μεταδόσεις παλαιότερων συναυλιών τους.  Η πρώτη μετάδοση έγινε στις 23 Μαρτίου όπου «έπαιξε» η εμφάνισης τους στο Slane Castle της Ιρλανδίας (8/6/19) από τις 8 Ιουνίου του 2019. Για να παρακολουθήσετε, πρέπει να γραφείτε στο κανάλι των Metallica στο YouTube και να παρακολουθήσετε τη συναυλία κάθε Δευτέρα στις 8 το βράδυ, ώρα Ανατολικών ΗΠΑ, που για την Ελλάδα σημαίνει δυο τα ξημερώματα! Πάντως υπάρχει και σχετικό link για να την παρακολουθήσετε άλλη ώρα
• 21 χρόνια μετά την αποχώρησή του από τους Styx, o συνιδρυτής κι οργανίστας του συγκροτήματος Dennis DeYoung, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επανασύνδεσης για μια μεγάλη αμερικάνικη περιοδεία.

• Μια καινούργια έκδοση του ιστορικού άλμπουμ των Whitesnake, Slide It In θα κυκλοφορήσει σε κόκκινο διπλό βινύλιο στις 10 Απριλίου. Η καινούργια έκδοση περιέχει το remix για τα 35 χρόνια από την κυκλοφορία του άλμπουμ και είχε κυκλοφορήσει στη  Super Deluxe set του άλμπουμ το 2019.
• Οι Whitesnake ακύρωσαν όλες τις προγραμματισμένες εμφανίσεις τους, λόγω και του κορωνοϊου αλλά και γιατί ο David Coverdale θα κάνει εγχείρηση αμφοτερόπλευρης βουβωνοκήλης.
• Με ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας, άλλαξαν οι ημερομηνίες των 2 συναυλιών των Blues Pills. Το συγκρότημα θα εμφανιστεί την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη (Fix Factory Of Sound) και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα (Fuzz Live Music Club). Όσα εισιτήρια έχουν διατεθεί ισχύουν για τις νέες ημερομηνίες. Η προπώληση συνεχίζεται κανονικά. Τις συναυλίες θα ανοίξουν οι Bag Of Nails (Αθήνα) και οι Citrus Blossom (Θεσσαλονίκη).
• Δείτε κι ακούστε το καινούργιο video single του Joe Satriani με τίτλο "Big Distortion".
• Τρία μεγάλα αμερικάνικα φεστιβάλ που ήταν προγραμματισμένα για το Μαϊο ακυρώθηκαν. Πρόκειται για τα Sonic Temple (Metallica, Lynyrd Skynyrd, Volbeat, Disturbed, Godsmack, Stained, Papa Roach), Welcome To Rockville (Metallica, Soul Distortion, Deftones, Lynyrd Skynyrd, Offspring, Disturbed) και Epicenter (Rancid,Slipknot, Tool, Deftones, Red Hot Chili Peppers,) κι αναμένεται να δούμε τι θα γίνει με τα ευρωπαικά, όπου θα κριθει τι θα δούμε κι εμείς στη χώρα μας.
• Έφυγε από τη ζωή στα 86 χρόνια του ο Καμερουνέζος σαξοφωνίστας Manu Dibango χτυπημένος από τον κορωνοϊού. Το 1972 ο Dibango είχε μια πολύ μεγάλη επιτυχία με το "Soul Makossa" που τον είχε φέρει σαν προσελημμένο και στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
• Η μεγάλη επιτυχία των The Specials Ghost Town από το 1981 μας θυμίζει πρώϊμη κατάσταση κορωνοϊου.














Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου