ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΥΣ KINGDOM COME; (TOY ARTHUR BROWN)

Εκ των προτέρων γνωρίζω ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση δεν πρόκειται να έχει ιδιαίτερη επισκεψιμότητα αφού οι Kingdom Come είναι άγνωστοι και στη χώρα τους, πόσο μάλλον στην Ελλάδα. Αυτό όμως δεν μειώνει διόλου τη διάθεσή μου για την παρουσίαση τους όταν η σελίδα του Rockmachine.gr έχει και σαν σκοπό την υπενθύμιση παλαιών και ξεχασμένων ονομάτων από την ιστορία του rock
Οι Kingdom Come είναι ένα άγνωστο αγγλικό συγκρότημα που μεταξύ 1970 και 1973 κυκλοφόρησε 3 άλμπουμ κι έμεινε στην ιστορία λόγω της συμμετοχής του τραγουδιστή Arthur Brown. Φυσικά δεν έχει καμία σχέση με το αμερικάνογερμανικό συγκρότημα των Kingdom Come του Lenny Wolf που σημείωσε μεγάλη επιτυχία με τα πρώτα 2 άλμπουμ του προς τα τέλη της δεκαετίας του 80.
Με ένα ήχο πολύ κοντά σε αυτόν της ψυχεδέλειας αλλά και του progressives, οι Kingdom Come δεν κατάφεραν να σημειώσουν καμία ιδιαίτερη επιτυχία αλλά οι πολλές εμφανίσεις τους σε φεστιβάλ της εποχής έμειναν  στην ιστορία! Η εμπορική αποτυχία τους στην Αμερική, τους οδήγησε στη διάλυση το 1974.
Η κεντρική …φυσιογνωμία του συγκροτήματος ήταν ο τραγουδιστής Arthur Brown (πρώην The Crazy World of Arthur Brown) που είχε μια πολύ ξεχωριστή φωνή αλλά και μια πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση.
O Arthur Brown στην προσωπική καριέρα του όταν ερμήνευε το Fire
Εξ ‘άλλου αυτή η εμφάνισή τους είναι η αιτία αυτού του σημειώματος.
Έτσι με σύνθεση Arthur Borwn (τραγούδι), Andy Dalby (κιθάρα), Julian Paul Brown (synthesizer), Michael "Goodge" Harris (πλήκτρα), Desmond Fisher (μπάσο) και Martin "Slim" Steer (ντραμς) ηχογράφησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο "Galactic Zoo Dossier" (1971) κι εμφανίστηκαν στο Glastonbury Festival συμμετέχοντας και στην κινηματογράφισή του. Οι Kingdom Come ήταν από τα πρώτα συγκροτήματα που χρησιμοποίησαν synthesizers, ενώ στο τρίτο και τελευταίο άλμπουμ τους Journey (κυκλοφόρησε το 1994 αλλά είχε ηχογραφηθεί από το 1970) δεν έχουν ντραμς παρά drum machine. Το Journey είναι το πρώτο άλμπουμ που ηχογραφήθηκε με drum machine στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας!
Χαρακτηριστικό είναι ότι αν και κυκλοφόρησαν 3 άλμπουμ, έγιναν γνωστοί εξ αιτίας των …άλλων Kingdom Come (του Lenny Wolf). Βέβαια δεν είχαν καμία εμπορική επιτυχία  κι αυτός ήταν ένας λόγος για να μένουν στην αφάνεια.

Βρισκόμαστε στο 1971 κι το συγκρότημα έπαιζε για μια εβδομάδα σε ένα club της Κοπεγχάγης κι αποφάσισαν να κάνουν μια φωτογράφιση στην ύπαιθρο. Ήταν Δεκέμβριος μήνας όταν μαζί με το φωτογράφο πήγαν στη εξοχή, παίρνοντας μαζί τους όλα τα κοστούμια που φορούσαν στη σκηνή που βασιζόταν σε ένα καθαρό και προχωρημένο για την εποχή θεατρικό show!  Ένα φέρετρο με ένα νεκρό μέσα, ένας πιερότος, ένα όρθιο (!) μοσχάρι με διπλό κεφάλι ψαριού(!), ένας μάγος με καπέλο καρδινάλιου (σ..σ είχαν προηγηθεί κατά 45 χρόνια των Ghost!) κι ένα κανονικός(!) ντυμένος με κοστούμι, αρχίζουν να ποζάρουν για τις φωτογραφίες. Και ξαφνικά μέσα στην ησυχία της φύσης, μέσα στη γκριζίλα της Δανίας  ακούγονται παιδικές φωνές από μια σχολική εκδρομή νηπιαγωγείου(!), οι οποίοι ξαμολιόνται στη φύση τρέχοντας. Και ξαφνικά τα παιδάκια κάνουν το λάθος να έλθουν προς το μέρος της φωτογράφισης  όπου αντικρύζουν τους 5 μουσικούς με τα κοστούμια που διαβάσατε. Τα παιδάκι έμεινα άφωνα και αμέσως εξαφανίστηκαν ουρλιάζοντας προς το μέρος των συνοδών τους!!!  
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου