ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΝΤΡΑΜΕΡ ΤΩΝ JUDAS PRIEST, DAVE HOLLAND

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών ο πρώην ντράμερ των Judas Priest και Trapeze, Dave Holland. Η μουσική του ιστορία του ξεκινά το 1969 όταν μαζί με τους Glenn Huhges και Mel Galley σχημάτισε τους Trapeze. Μαζί τους ηχογράφησε 6 άλμπουμ με τελευταίο το Hold on(1978) και το 1980 έγινε μέλος των Judas Priest ηχογραφώντας τα άλμπουμ British Steel, Screaming for Vengeance, Point of Entry, Defenders of the Faith και Turbo, ενώ στο Ram it Down να και το όνομά του αναφέρεται, το συγκρότημα χρησιμοποίησε ηλεκτρονικά  percussion. Στο επόμενο άλμπουμ τους, το Painkiller τον αντικατέστησε ο Scott Travis.
Έκτοτε συνέχισε να ασχολείται με τουςTrapeze αλλά να παίζει και με τους Glenn Hughes και Tony Iommi. To 2004 καταδικάστηκε σε 8ετή φυλάκιση γιατί βρέθηκε ένοχος για βιασμό κι άλλες απρεπής ενέργειες κατά 17χρονου με νοητική στέρηση, τον οποίο δίδασκε ντραμς! Ο ίδιος παρ’ όλη την καταδίκη του έλεγε ότι ήταν αθώος.
Ο θάνατός του μπορεί να ανακοινώθηκε μόλις σήμερα, Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 αλλά είχε συμβεί στις 16 Ιανουαρίου στην ισπανική πόλη Fonsagrada της επαρχίας Lugo. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου