O ΤΙΤΛΟΣ CELLOPHANE CITY ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ; Η ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ STEVE FORBERT

Ο Samuel Stephen "Steve" Forbert ή σκέτο Steve Forbert είναι ένας Αμερικάνος τραγουδοποιός με ελάχιστη επιτυχία στη χώρα του αλλά τεράστια δημοτικότητα στην Ελλάδα. Ο λόγος είναι το τραγούδι του Cellophane City από το άλμπουμ του Little Stevie Orbit (1980) που είναι το τρίτο στην καριέρα του. Η δισκογραφία του περιλαμβάνει 18 άλμπουμ(!) αλλά κι από αυτά μόνο 4 έχουν καταφέρει μπουν στο TOP 200 του Billboard με το Jackrabbit Slim να πετυχαίνει την ψηλότερη θέση (Νο 20, No 45 Μ.Βρετανία 180).
Το ύφος του Forbert είναι πολύ κοντά σε αυτό του Bruce Springsteen αλλά …καμία σχέση. Κι αν στην Ελλάδα το Cellophane City είναι μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία, η οποία ποτέ δεν μετουσιώθηκε σε δισκογραφική (δηλ. να πουλήσει δίσκους). Στην Αμερική η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν το τραγούδι "Romeo's Tune" (No. 11, 1980) από το άλμπουμ Jackrabbit Slim.Το 1978 υπέγραψε δισκογραφικό συμβόλαιο και κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο Alive on Arrival αποσπώντας πολύ καλές κριτικές. Στη συνέχεια, αν και γνώρισε επιτυχία με το Jackrabbit Slim δεν κατάφερε να την εξαργυρώσει. Ίσως οι λάθος παραλληλισμοί  σαν ένα καινούργιο ταλέντο τύπου Bob Dylan αλλά και Springsteen. Τελευταίο άλμπουμ του είναι το Flying At Night,(2016).

TRIVIA
  • Το 1983 εμφανίστηκε στο video "Girls Just Want to Have Fun" της Cyndi Lauper υποδυόμενος το αγόρι της.
  • Το "Romeo's Tune" που είναι κι η μεγαλύτερη επιτυχία του είναι γραμμένο για την Florence Ballard, την τραγουδίστρια των Supremes που είχε πεθάνει από το 1976. Αρχικά το κομμάτι το είχε γράψει για μια κοπέλα από την πόλη που κατάγεται αλλά ….στο δρόμο το αφιέρωσε στην Ballard. Πιάνο στο κομμάτι παίζει ο πιανίστας των Elvis Presley, Bobby Ogdin.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
Jackrabbit Slim (1979)
Little Stevie Orbit (1980)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου