DOORS - LOVE HER MADLY. H LYNN ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!

Tο L.A. Woman είναι το 6ο και τελευταίο άλμπουμ που κυκλοφόρησαν οι Doors με τραγουδιστή τον Jim Morrison. Ακολούθησαν άλλα δύο, το Other Voices και Full Circle, αλλά δεν είχαν την αρχική μαγεία. Το L.A. Woman (1971) ήταν το πρώτο άλμπουμ τους που αγόρασα (αρκετά χρόνια μετά την κυκλοφορία του) κι ανακάλυψα τον ήχο τους. Ακόμα και σήμερα έχω εκείνη την παλιά ελληνική κόπια, όταν τη διανομή της Electra στην Ελλάδα είχε η Lyra (κωδικός EL0404).Σ΄έναν πιτσιρικά 15 ετών όπως εγώ, το πρώτο κομμάτι που θα του έμενε ακούγοντας το άλμπουμ θα ήταν το ρυθμικό Love her madly, σύνθεση του κιθαρίστα του συγκροτήματος Robby Krieger και μετά θα ανακάλυπτε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα. Η Blues διάσταση του άλμπουμ δεν φαίνεται στο συγκεκριμένο τραγούδι, που έκανε μεγάλη εμπορική επιτυχία φθάνοντας έως το Νο11 του αμερικάνικου chart μικρών δίσκων σε αντίθεση με άλλα τραγούδια του δίσκου, τα οποία δεν σημείωσαν εμπορική επιτυχία, αλλά πέτυχαν μεγαλύτερη καταξίωση (Riders on the Storm, Changeling, L.A. Woman).
Οι στίχοι του τραγουδιού αναφέρονται  στην τότε κοπέλα του Krieger (και μετέπειτα γυναίκα του), Lynn με την οποία είχε μια περιπετειώδη σχέση και κάθε φορά που τσακωνόντουσαν κι έφευγε χτύπαγε την πόρτα δυνατά σε σημείο που τρανταζόταν ολόκληρο το σπίτι! Όμως όσο αυτή αντιδρούσε τόσο …δυναμικά τόσο ο Krieger την αγαπούσε!
H Lynn Veres εργαζόταν σαν go go girl σε διάφορα clubs και συνάντησε το συγκρότημα το 1967 στην Νέα Υόρκη στην disoctheque Ondine, ένα μέρος που σύχναζαν οι Velvet Underground και όλοι όσοι ακολουθούσαν τότε τον Andy Warhol. Η Lynn τράβηξε την προσοχή του Morrison όταν της έπεσαν οι τιράντες του σουτιέν (σ.σ. κι εμένα θα μου τράβαγε την προσοχή) και στη συνέχεια είχαν μια σύντομη περιπέτεια. Όλα αυτά προτού τα φτιάξει με τον Krieger, τον οποίο τελικά παντρεύτηκε το 1972! 
Ο Krieger, έγραφε το 25% των στίχων και το 75% της μουσικής βασιζόμενος στα τέσσερα στοιχεία της φύσης: Φωτιά, νερό, γη και αέρας! Οι στίχοι του Love her madly αποτέλεσαν θεματολογικά μια από τις ελάχιστες εξαιρέσεις!!!
O Robbie Krieger και η Lynn Veres.
Είναι γνωστό ότι οι Doors δεν είχαν μπασίστα και ορισμένα μέρη του μπάσου τα έπαιζε ο Manzarek από τα πλήκτρα. Στο studio πάντα είχαν μπασίστα και εν προκειμένω ό Jerry Scheff είναι αυτός που τους συνοδεύει εδώ.


Το τραγούδι ηχογραφήθηκε live στο studio χωρίς overdubs.
TRIVIA
•    Οι Robbie Krieger, John Densmore και Ray Manzarek ξαναηχογράφησαν το τραγούδι το 2000 με τη συμμετοχή του Bo Diddley. Το τραγούδι βρίσκεται στο tribute Stoned Immaculate.
•    O Morrison ήταν ενθουσιασμένος με την συμμετοχή του Jerry Scheff καθότι ήταν μεγάλος fan του Elvis.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
26/12/17/
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου