Thin Lizzy – The Boys Are Back in Town

Το τραγούδι ‘’The Boys Are Back in Town’’ είναι σύνθεση του Phil Lynott και συμπεριλήφθηκε στον έκτο στούντιο δίσκο των Thin Lizzy με τον τίτλο Jailbreak’ ο οποίος κυκλοφόρησε το 1976 και υπήρξε ο μοναδικός που επέτυχε εμπορικά στις Η.Π.Α. (No 8 Ενωμένο Βασίλειο, Νο 18 Αμερική). Το κομμάτι κυκλοφόρησε σε μικρό δίσκο με μεγάλη επιτυχία στις δυο πλευρές του Ατλαντικού, φθάνοντας στις θέσεις 8 και Νο 12 στο Ενωμένο Βασίλειο και Η.Π.Α. αντίστοιχα, αλλά και σε Ιρλανδία και Καναδά. Υπάρχουν διάφορες θεωρίες  από που εμπνεύστηκε τους στίχους ο Lynott αλλά καμία δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Μία πιθανή έμπνευση για τον συνθέτη ενδεχομένως να αποτέλεσαν οι δραστηριότητες της συμμορίας Quality Street, τα μέλη της οποίας διαδραμάτιζαν σημαντικό ρόλο στον υπόκοσμο του Manchester τις δεκαετίες 1960 και1970. Οι στίχοι περιγράφουν τη συνάντηση των μελών κάποια Παρασκευή βράδυ, μετά από κάποιο διάστημα που είχαν υπάρξει χωριστά. Χαλαρώνουν πίνοντας σε κάποιο μπαρ πριν βγουν έξω για καυγά, όπου το πιθανότερο είναι να χυθεί αίμα.
Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το ’The Boys Are Back in Town’’ έχει δώσει σε συνέντευξη ο κιθαρίστας Scott Gorham.
‘’Για να είμαι ειλικρινής, αρχικά δεν προτιθέμεθα να συμπεριλάβουμε το κομμάτι στον δίσκο. Λόγω των χρονικών περιορισμών του βινυλίου ετοιμάζαμε δέκα τραγούδια και προχωρούσαμε στις ηχογραφήσεις. Για τον συγκεκριμένο δίσκο είχαμε ετοιμάσει  δεκαπέντε αλλά στα δέκα που τελικώς επελέγησαν δεν ήταν αυτό ανάμεσά τους. Όμως ο μάνατζερ το άκουσε και προέβλεψε τη δυναμική του λέγοντας ότι: ‘’Υπάρχει κάτι πολύ καλό σε αυτό το τραγούδι.’’
Παρόλο που δεν είχαμε συμπεριλάβει τα διπλά κιθαριστικά μέρη μέχρι τότε.’’
Το 1991 επανακυκλοφόρησε σε single για την προώθηση της συλλογής Dedication: The Very Best of Thin Lizzy φθάνοντας στη θέση 63 στο Ενωμένο Βασίλειο και στο Νο 16 στην Ιρλανδία.
TRIVIA:
•  Έχει συμπεριληφθεί σε διάφορες διαφημίσεις. Μία από αυτές αφορούσε στα Wrangle jeans (Η.Π.Α./2005).
• Ακουγόταν στα τρέϊλερ των ταινιών Toy Story & Toy Story 2.
•  To 1989 οι Bon Jovi διασκεύασαν το The Boys are back in town για τις ανάγκες της συλλογής Stairway to Heaven Highway to Hell.
ΓΙΑΝΝΗΣ 602
9/8/17
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου