ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΗΝ ROBIN BECK;

Ξαφνικά το 1988, όλος ο κόσμος έμαθε την Robin Beck χάρη στο τραγούδι First Time, που ακουγόταν στη διαφήμιση της Coca Cola. Το τραγούδι έγινε μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη (Νο1 στην Αγγλία και στην Γερμανία) και έγινε γνωστή σε όλο τον νεαρόκοσμο.
Η Robin Beck γεννήθηκε το 1954 στο Brooklyn της Ν. Υόρκης και ξεκίνησε την καριέρα της κάνοντας φωνητικά σε ονόματα όπως Chaka Chan, Melissa Manchester και Leon Sayer, ενώ δάνειζε τη φωνή της σε ραδιοφωνικά spots.To 1979 κυκλοφόρησε το πρώτο
άλμπουμ της με τίτλο "SweetTalk" με συμμετοχές στα φωνητικά  ονομάτων όπως Irene Carra και Luther Vandross. Το “"SweetTalk"  δεν πήγε καλά εμπορικά, αλλά συνέχισε τις προσπάθειές της κάνοντας φωνητικά σε τραγούδια της Cher, για να φθάσουμε στο 1988 όπου τραγουδάει το First Time και γνωρίζει την καταξίωση. To τραγούδι έγινε μεγάλη επιτυχία και  στη χώρα μας, όπου προβλήθηκε από την τηλεόραση η σχετική διαφήμιση της Coca Cola, ενώ και το First Time έγινε επιτυχία από τα ιδιωτικά ραδιόφωνα που άνοιξαν τότε στη χώρα μας.

Το δεύτερο άλμπουμ της Trouble or Nothin'(1989) σε παραγωγή του Desmond Child, εκτός από το First Time, περιέχει πολύ καλά κομμάτια  όπως Hide Your Heart (διασκευή σε τραγούδι των Kiss που το έχει ερμηνεύσει κι η Bonnie Tyler), Save up all your tears και If You Were a Woman (And I Was a Man) (κι αυτό διασκευή, πρώτη εκτέλεση Bonnie Tyler). Μετά από ένα κενό 3 χρόνων, το 1992 κυκλοφορεί το τρίτο της άλμπουμ με τίτλο Human Instinct (1992) που δεν γνωρίζει επιτυχία, για να ακολουθήσει ένα μεγάλο χρονικό κενό και να επιστρέψει το 2003 με το Wonderland κάνοντας μια προσπάθεια για να επανέλθει, χωρίς όμως επιτυχία. Το 2009 βλέποντας ότι η αρχική έκδοση του άλμπουμ της Trouble or Nothing απουσιάζει από την αγορά (η Universal δεν το έχει επανακτυπώσει), το επαναηχογραφεί με 4 καινούργια τραγούδια.  Τελευταία κυκλοφορία της είναι το άλμπουμ Underneath (2013).
Η Robin Beck είναι παντρεμένη με τον James Christian των House of Lords και συνεργάζονται στα άλμπουμ τους, ενώ στις 6 Μαρτίου 2014 εμφανίστηκε  live στο Κύτταρο μαζί με τους House of Lords.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
Trouble orNothin' (1989)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου