DAZED AND CONFUZED (19/11/16)

• Τα 25 χρόνια από την κυκλοφορία του "Images And Words" γιορτάζουν οι Dream Theater και στην επερχόμενη περιοδεία τους θα παίξουν ολόκληρο το άλμπουμ καθώς και κλασικά κομμάτια τους. Η περιοδεία τους θα ξεκινήσει από την Ρώμη στις 30 Ιανουαρίου και θα καταλήξει στις 18 Φεβρουαρίου στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.
• Με επιστολή του προς την Σουηδική Ακαδημία, ο Bob Dylan ευχαριστεί για την τιμή που του έγινε αλλά δεν θα παραστεί στην τελετή απονομής γιατί έχει "άλλες δεσμεύσεις"!
• Αναρτήθηκε η καινούργια ψηφοφορία σχετικά με το καλύτερο classic/hard Live άλμπουμ. Επ’ ευκαιρία να σας θυμίσουμε ότι στη ψηφοφορία σχετικά με την προτίμησή σας σε club που διαθέτει  wi fi ή όχι, επεκράτησε πανηγυρικά το όχι με 99% και μόνο ένας ψήφισε ότι θα πήγαινε σε club με wi fi. Στην ψηφοφορία με θέμα την καλύτερη διασκευή, πρώτη βγήκε αυτή του Jimi Hendrix στο All along the Watchtower (Dylan), δεύτερη των Disturbed στο Sound of Silence (Simon and Garfunkel) me 19%, τρίτη το Dream On (Aerosmith) των Dio/Mlamsteen με 18% και τέταρτη το Hush (South) των Τιτανοτεράστιων.
• Δείτε τους Twisted Sister να παίζουν για τελευταία(;) φορά το 'We're Not Gonna Take It' στο Monterrey του Μεξικό στις 12 Νοεμβρίου. Η εμφάνισή τους έγινε στο Corona Northside Rock Park Meeting Fest μαζί με τους Kiss, Lamb of God, Sepultura, και Carcass. Η σύνθεση των Twisted Sister είναι Dee Snider τραγούδι, Jay Jay French κιθάρα, Mark Mendoza μπάσο, Eddie Ojeda κιθάρα και Mike Portnoy ντραμς.

• Για πρώτη φορά live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι Possessed, το αμερικάνικο death metal συγκρότημα που το 1985 κυκλοφόρησε το εμβληματικό άλμπουμ του  “Seven Churches”, ανοίγοντας νέους δρόμους στο metal. Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου θα παίξουν στο Eightball Club / Θεσσαλονίκη και την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στο Κύτταρο Live στην Αθήνα. Τα εισιτήρια θα κοστίζουν 23 και 26€ στην προπώληση και 29€ στα ταμεία των συναυλιακών χώρων, τις ημέρες των συναυλιών.
• Περισσότεροι από 1.750 άνθρωποι παρευρέθησαν στις τρεις δημοπρασίες που οργανώθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή και τις οποίες παρακολούθησαν επίσης περισσότεροι από 26.500 άνθρωποι μέσω του διαδικτύου, σε δημοπρασία του οίκου  Sotheby's κι αφορούσε έργα τέχνης του David Bowie. Την έκθεση επισκέφτηκαν  51.470, αριθμός ρεκόρ για δημοπρασία στο Λονδίνο και συνολικά πουλήθηκαν 356 κομμάτια έναντι ποσού 32,900.000 λιρών.
• Επανακυκλοφορεί τα Χριστούγεννα σε cd το άλμπουμ "Use" των Nightstalker. Η καινούργια έκδοση θα είναι remastered και θα κυκλοφορήσει σ και σε βινύλιο. Να θυμίσουμε ότι το Use είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 1996 ενώ είχε επανεκδοθεί και το 2006!
• Οι Rhapsody of Fire ανακοίνωσαν ότι ο Giacomo Voli είναι ο αντικαταστάτης του Fabio Lione πίσω από το μικρόφωνο του συγκροτήματος. Το νέο έτος αναμένεται το καινούργιο άλμπουμ τους.
• Δύο πρώην μέλη των Gamma Ray, o ντράμερ Michael Ehré (έχει παίξει και με τους Firewind) κι ο κιθαρίστας Henjo Richter σχημάτισαν τους Unity κι υπέγραψαν στην Steamhammer/SPV. Tο άλμπουμ τους αναμένεται αρχές του 2017. Τους Ehré και Richter συμπληρώνουν οι Gianba Manenti τραγούδι, Stef E κιθάρα, Jogi Sweers μπάσο και Sascha Onnen πλήκτρα.


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου