ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΥΣ MOSTLY AUTUMN;

Ή καλύτερα ποιος ξέρει τους Mostly Autumn, το βρετανικό πολύ καλό progressive/folk συγκρότημα που σχηματίστηκε το 1995 και  τρία χρόνια αργότερα, το 1998, κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο For All We Shared. Πολύ σύντομα απέκτησαν φήμη γύρω από το όνομα τους, φήμη που οφειλόταν τόσο στο καλό άλμπουμ, όσο και στις πολλές εμφανίσεις που έκαναν σε όλη την Μ. Βρετανία. Για όσους δεν τους έχουν ακούσει, η μουσική τους είναι ένα κράμα κλασικού progressive της σχολής Pink Floyd και Camel και folk μουσικής που άγγιζε καλούς Jethro Tull.
Heather Findlay
Ρομαντικοί στίχοι, παραμυθένια μουσική με τα αντίστοιχα εξώφυλλα, οι Mostly Autumn ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα συγκροτήματα. Με βασικά μέλη  τον κιθαρίστα Bryan Josh, τον οργανίστα Ian Jennings και την τραγουδίστρια Heather Findlay, οι Mostly Autumn πιστοποιούν τις δυνατότητές τους με την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους The Spirit of Autumn Past(1999) και του καλύτερου άλμπουμ τους, The Last Bright Light(2001). Φυσικά κι έχουν περιοδεύσει με τους Blackmore’s Night, αφού η μουσική τους συγγενεύει τουλάχιστον όσον αφορά την folk προσέγγιση!  Η κυκλοφορία του άλμπουμ Music Inspired by the Lord of the Rings(2001) δεν τους βρίσκει σύμφωνους, αφού όπως δήλωσαν πιέστηκαν από τη  δισκογραφική εταιρεία τους να κυκλοφορήσουν αυτό το άλμπουμ με τίτλο και θέμα τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών, που εκείνη την εποχή παιζόταν η ταινία με τεράστια επιτυχία.
The Last Bright Light
Το Music Inspired by the Lord of the Rings ακολούθησαν πολλά άλμπουμ, αλλά ποτέ το συγκρότημα δεν κατάφερε να γνωρίσει την επιτυχία που του άξιζε.  To 2008 σχημάτισαν τη δική τους δισκογραφική εταιρεία απ΄όπου κυκλοφορούσαν τα άλμπουμ τους αλλά και τα προσωπικά τους. Το 2010 η τραγουδίστρια Heather Findlay ανακοινώνει την πρόθεσή της να αποχωρήσει και το συγκρότημα δίνει μαζί της μια τελευταία συναυλία στο Leamington Spa Assembly όπου τη βιντεοσκοπούν και την κυκλοφορούν σε dvd με τίτλο The Night in Lemington. Πιο πρόσφατο άλμπουμ της δισκογραφίας τους είναι White Rainbow (2019). Ποτέ δεν είναι αργά να γνωρίσετε της μουσική τους!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
For all we share (1998)
The Spirit of Autumn Past (1999)
The Last bright light (2001)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
7/10/16
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου