SCORPIONS, FIREWIND, ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΚΗΣ & THE TROUBLEMAKERS @ Πλτ. ΝΕΡΟΥ, 20/07/16. O ΓΙΩΡΓΟΣ GK ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ

George Gakis & The Troublemakers
Απόγευμα 20ης Ιουλίου στην Πλατεία Νερού η οποία τα τελευταία 5 χρόνια έχει γίνει της μόδας. Όχι αδίκως μιας και πρόκειται για έναν πολύ όμορφο  και προσβάσιμο χώρο, κυρίως για open air shows.
Το Rock Party ξεκίνησε ακριβώς στις 19:00.  Γιώργος Γάκης λοιπόν,  μαζί την παρέα του, τους Troublemakers αποφάσισαν να ζεστάνουν το κοινό με το Burn των Τιτανοτεράστιων. Αρκετός κόσμος μαζεμένος από νωρίς απόλαυσε το show του επικοινωνιακού Γιαννιώτη frontman. Ένα Setlist που στα 45 του λεπτά περιελάμβανε σχεδόν τα πάντα. Από Deep Purple και Whitesnake μέχρι Pink Floyd, Led Zepellin , και Little Richard για να κλείσει με την τρομερή κατά την άποψη μου Hard Rock διασκευή του παραδοσιακού Ηπειρώτικου «Μην Με Κοιτάς».Η φωνή του ήταν αρκετά δουλεμένη όπως επίσης και οι μουσικοί που τον συνόδευαν έδεναν σαν ομάδα και κέρδισαν καλές εντυπώσεις και απέδειξε ότι το έχει.
Ο Γιώργος Γάκαης & The Troublemakers
Firewind

Καθώς ο ήλιος άρχισε να πέφτει και να δροσίζει , γύρω στις 20:30 έλαβε χώρα η επανεμφάνιση των Firewind στα Ελληνικά συναυλιακά δρώμενα. Ξεκινώντας και αυτοί με την σειρά τους με ένα ζεστό κομμάτι, Into The Fire, με της πρώτες σειρές να συμμετέχουν αρκετά δυνατά. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στα μόλις 45 λεπτά της εμφάνισης τους. Η επιλογή του frontman Henning Basse ως μόνιμο μέλος, τους δικαίωσε με το παραπάνω. Φαίνεται ότι έχει ταιριάξει με το μουσικό χαρακτήρα της μπάντα αποδίδοντας τα κομμάτια με το παραπάνω έχοντας αποκτήσει μια ισορροπία και με την υπόλοιπη ομάδα. Με πολύ δυνατό ήχο, καθαρό μέταλο και διάθεση έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, με το setlist να αποτελείται κυρίως από επιτυχίες που τους εδραίωσαν. Ψυχή της μπάντας ήταν και θα είναι το δίδυμο Gus G – Bob Katsionis με τον πρώτο να μην χάνει νότα από την ταστιέρα του. Ένα Metal ταξίδι με σταθμούς όπως το Head Up High , Falling to Pieces για τερματίσει στο Im  The Anger. Είναι ένα συγκρότημα που ευτυχώς έχει ξεφύγει από την εγχώρια αγορά και τα τελευταία χρόνια έχει εδραιώσει το όνομα του στις μουσικές σκηνές του εξωτερικού. Εύχομαι να συνεχίσουν να μας δίνουν αξιόλογες μουσικές στιγμές.

Scorpions

Είναι 22:20 τα φώτα σβήνουν και…… Going Out With A Bang. Oι Scorpions βρίσκονται  στη σκηνή  και το Κεντρί του Σκορπιού ξεκινάει να τσιμπάει έναν προς έναν τους 15.000 οπαδούς τους. Με ήχο κρύσταλλο και μια τεραστία σκηνή με 2 Led Wall και άλλο ένα στο πίσω μέρος της το Rock Party που όλοι περιμέναμε έχει ξεκινήσει. Για να ακολουθήσουν Make It Real με φόντο την Ελληνική σημαία και μια βόλτα στο The Zoo.Το τσίμπημα των Σκορπιών είχε γεύση από όλη την 50χρονη καριέρα τους. Έτσι όπως θα έπρεπε να είναι μια επετειακή συναλία.70’s Medley με τον κόσμο ειδικά μπροστά να μην μπορεί να πάρει τα μάτια του από την σκηνική παρουσία των Σκορπιών. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε ένας πιτσιρικάς 14 -15 ετών ο οποίος ήξερε απ’ έξω τους στίχους των Steamrock Fever και Speedy’s Coming.Τραγούδια γραμμένα 42 χρόνια νωρίτερα.
Φθάνοντας στο 1/3 της συναυλίας ακολουθεί ένα ακουστικό Medley για να ικανοποιηθούν οι λάτρεις των μπαλαντών. Και κάπου εδώ ήρθε  όμως ή ώρα να ανέβουν οι στροφές με καταιγιστικά κομμάτια back to back:  Rock N Roll Band, Dynamite, Blackout,  κ  No One Like You  όπου το κοινό πήρε φωτιά. Κλείνοντας το  κανονικό τους set με το Big City Nights επιστρέφουν για  2 encores. Still Loving you και Rock You Like A Hurricane.
Outsider, που αποδείχτηκε φαβορί και καθαρό δεκάρι ήταν  Ο Mickey Dee. Έχοντας δει την μπάντα 7 μήνες νωρίτερα στην Ρώμη με τον James Kottak, νομίζω πως ο Μιχαήλ Κυριάκος Δελάογλου με καταγωγή από τη Σάμο είναι η καλύτερη επιλογή για την θέση αυτή. Το παίξιμο του ταίριαξε γάντι με το μουσικό ύφος των Scorpions, ενώ το drum solo του ήταν καταιγιστικό. Ίσως πλέον να μιλάμε για τον νέο μόνιμο drummer της μπάντας.

Ο frontman στους Scorpions δεν είναι ένας, αλλά δυο. Πρώτος ο Klaus Meine ο οποίος τραγούδησε καλά και επαγγελματικά ίσως και λόγω ηλικίας. Ο δεύτερος, είναι ο 68χρονος Rudolph Schenker ο οποίος χοροπήδαγε, έτρεχε και φυσικά μοίραζε χαμόγελα. Είχα την ίδια απορία πως το έκανε αυτό, όταν τον έβλεπα για πρώτη φορά, πισω στο 2005 όταν ήταν μόλις 58.
Κλείνοντας, οι Scorpions δίδαξαν για άλλη μια φορά , δίνοντας μια πρωτοκλασάτη συναυλία τιμώντας με το παραπάνω το αντίτιμο του εισιτηρίου τους. Πιο σημαντικό από όλα είναι πως όλοι μας φύγαμε από την Πλατεία Νερού έχοντας ζήσει κάτι. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους .Αυτό είναι που μετράει.
Κείμενο/φωτο  Γιώργος GK
Setlist: Going Out With a Bang/ Make It Real/ The Zoo /Coast to Coast/ Top of the Bill / Steamrock Fever / Speedy's Coming / Catch Your Train/ We Built This House/ Delicate Dance/ Always Somewhere / Eye of the Storm / Send Me an Angel/ Wind of Change/ Rock 'n' Roll Band/ Dynamite/In the Line of Fire/ Drum Solo/Blackout /No One Like You/ Big City Nights Encore: Still Loving You / Rock You Like a Hurricane
Η αιρούμενη ντραμς τοιυ Mickey Dee και όλα τα εξώφυλλα των δίσκων τους στο Wall

Γιώργος GK, Μιχάλης GK, Παναγιώτης Μπουρδάκος (όχι GK).

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου