ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ EAGLES OF DEATH METAL. ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Η ιστορία του αμερικάνικου συγκροτήματος των Eagles of Death Metal, ήλθε με το χειρότερο τρόπο στην επικαιρότητα, λόγω της δολοφονικής επίθεσης του ισλαμικού κράτους στο συναυλιακό χώρο Bataclan του Παρισιού όπου έπαιζαν. Το συγκρότημα σχηματίστηκε το 1989 από τους Jesse Hughes και Josh Homme (μέλος των Queens of the Stone Age και Kyuss) που είναι τα μόνα μόνιμα μέλη τους. Τους συνοδεύει μια ομάδα μουσικών και πρέπει να σημειώσουμε ότι παρ’ όλο την ταυτότητα που δίνει το όνομά τους δεν παίζουν death metal. O Hughes προσπάθησε να δείξει στον Josh Homme πως είναι το death metal κι όταν έπαιξαν με το πολωνέζικο Vader, ένα τραγούδι ήταν πολύ κοντά στο death. Μετά από αυτό σαν αστείο ο Homme απεκάλεσε τους Vader σαν Eagles of Death Metal. Μετά σκέφτηκε πως θα ακουγόταν ένας μουσικός συνδυασμός μεταξύ των Eagles και του  Death Metal!!! Έτσι πήραν το ονομά τους . Το 2003 ο Homme περιέγραψε τον ήχο τους σαν ένα συνδυασμό  bluegrass με drum beats και φωνητικά των Canned Heat! Έχουν κυκλοφορήσει 4 άλμπουμ με πιο πρόσφατο το Zipper Down (2015) και το dvd “DVD by Sexy”.

Η σύνθεση των τελευταίων μηνών με την οποία εμφανίστηκαν στο Bataclan είναι Jesse Hughes τραγούδι/κιθάρα, Josh Homme τραγούδι, Dave Catching κιθάρα, μπάσο,  Matt McJunkis μπάσο, τραγούδι , Julian Dorio ντραμς και  Eden Galindo κιθάρα, τραγούδι.
Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι οι Homme και  Hughes έγινα φίλιοι όταν ο πρώτος παρενέβη σε μια επίθεση bulling κατά του Hughes και τον γλύτωσε, την εποχή που ήταν στο γυμνάσιο!
Το video που μπορείτε να δείτε είναι διάρκειας 22 δευτ. και το πήραμε από το site της εφημερίδας The Gurdian. www.theguardian.com

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου