NEWS OF THE WORLD (19/2/26)


 • Και εγένετο Eddfest! (στα πρότυπα του Ozzfest). Οι Iron Maiden ανακοίνωσαν ότι  η μοναδική τους συναυλία στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2026 θα γίνει στις 11 Ιουλίου στο Knebworth Park, προσκαλώντας τους fans τους να πάνε, ανακοινώνοντας παράλληλα μια σειρά από λεπτομέρειες. Θεματικές περιοχές, bars και stands φαγητού ζωντανή μουσική, επίσκεψη στο Infinite Dreams Museum Experience, μια περιήγηση σε σκηνικά και κειμήλια, εμπνευσμένα από το bestseller των Sunday Times Infinite Dreams. Θα υπάρχει και δεύτερη σκηνή για μουσική και ψυχαγωγία, το Unfair Funfair με παιχνίδια, το Funfair με θέμα τον Eddie, καθώς και το Eddie's Emporium και πολλά άλλα για να εξερευνήσετε σε όλο τον χώρο. 
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο ο συνθέτης  Billy Steinberg. Μαζί με τον Tom Kelly είχαν αποτελέσει ένα πολύ πετυχημένο συνθετικό/στιχουργικό δίδυμο, γράφοντας επιτυχίες σαν τα  Like a Virgin (Madonna), True Colors (Cyndi Lauper), Eternal Flame (The Bangles), Alone (Heart), I Drove All Night (Roy Orbison), I Touch Myself (The Divinyls), I’ll Stand By You (The Pretenders),So Emotional (Whitney Houston) κ.α.

• The Ballad Of Judas Priest είναι ο τίτλος του documentary για τους Judas Priest που θα κάνει πρεμιέρα στις 12 Φεβρουαρίου στην 76η Berlinale - Berlin International Film Festival. Δείτε το πρώτο video clip με τον Rob Halford να μιλά για την έμπνευση πίσω από το κλασικό τραγούδι τους Breaking The Law.
• Πολλές πληροφορίες για το επερχόμενο άλμπουμ στο οποίο κιθάρα παίζει ο κιθαρίστας των Toto, Steve Lukather, έδωσε ο ντράμερ των Van Halen, Alex Van Halen. H συνέντευξη δόθηκε στον Gastão Moreira του βραζιλιάνικου Kazagastão (πατήστε εδώ ) , όπου όπως λέει, έχουν δουλέψει κομμάτια στα οποία συμμετείχε συνθετικά ο αδελφός του Eddie και δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει. Σχετικά με τον ρόλο του Lukather στη δημιουργία αυτού του νέου άλμπουμ, ο Alex είπε: «Αποκαλώ τον Lukather, Luke με αγάπη. Είναι ο συνδετικός ιστός. Ο Luke μπορεί να παίξει τα πάντα... Αλλά λόγω αυτού του ταλέντου, δεν εισπράττει την αναγνώριση που του αξίζει. Ίσως να κάνω λάθος και να αναγνωρίζεται από τον κόσμο. Πήγα στο σπίτι του αρκετές φορές και παίξαμε ένα μουσικό κομμάτι και κατάλαβα ότι μπορεί να συνδέσει όλα τα κομμάτια που υπάρχουν (σ.σ. εννοεί γραμμένα από τον Eddie), πού να βάλει το σόλο, όσον αφορά τη δομή και το όργανο και τη δομή και την οργάνωση. Έχω τις απόψεις μου και αυτός έχει τις δικές του. Στην πραγματικότητα διευκολύνει τα πράγματα που θα μου έπαιρναν 10 φορές περισσότερο χρόνο. Τον γνωρίζω χρόνια και τον αγαπώ (σ.σ. ακριβή λόγια And I love the guy. We've known him for years. Ο δίσκος θα περιέχει παλιές ηχογραφήσεις του Eddie, που πρόλαβε ο θάνατος. Τα ντραμς είναι ήδη ηχογραφημένα. Τα ντραμς, η κιθάρα και το μπάσο είναι ήδη εκεί μέσα. Αυτό που δεν είχαμε είναι η φωνή . Μπάσο παίζει ο Wolf [Wolfgang Van Halen, γιος του Eddie και πρώην μπασίστας των Van Halen), επειδή αυτές είναι ηχογραφήσεις που είχαν ετοιμαστεί για τον επόμενο δίσκο του συγκροτήματος. Και βέβαια η επόμενη ερώτηση αφορά τον τραγουδιστή, με τον Alex να λέει ότι είχαν σκεφτεί τον Paul Rodgers (Free/Bad Conmpnay) αλλά η σημερινή κατάσταση του δεν του το επιτρέπει. Ήδη ο Lukather ψάχνει για τραγουδιστή. Βέβαιαο Alex Van Halen δεν διευκρίνησε με πια επωνυμία θα κυκλοφορήσει το υλικό: π.χ. Alex Van Halen and Friends, Van Halen Feat. Steve Lukather ή κάπως αλλιώς

·        Το video για το κομμάτι Taken By An Angel, παρουσίασε ο Steve Morse, σε σκηνοθεσία Angel Vivaldi. Ο νεαρός που παίζει μαζί του είναι ο γιός του Kevin, και είναι γραμμένο στη μνήμη της γυναίκας του , Janine, που νικήθηκε. Το Taken by an Angel, περιέχεται στο καινούργιο άλμπουμ των Steve Morse Band, Triangulation, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο.

• Μια έκπληξη ετοίμασε για το καινούργιο του άλμπουμ ο Graham Bonnet αφού καλεσμένος σε ένα τραγούδι στο νέο του άλμπουμ είναι ο Bruce Dickinson. Για την ώρα, το μόνο που έχει ανακοινωθεί, είναι ο τίτλος του τραγουδιού the Fifth Force of Nature κι βέβαια αναμένουμε το video σε σκηνοθεσία Leo Liberti. Η σύνθεση των Graham Bonnet Band είναι Beth-Ami Heavenstone μπάσο, Conrado Pesinato κιθάρα,  Alessandro Bertoni πλήκτρα και Shane Gaalaas ντραμς.Όμως και ο Kai Hansen (των Helloween και Gamma Ray) παίζει στο νέο άλμπουμ, συμβάλλοντας στα φωνητικά και την κιθάρα σε ένα από τα τραγούδια του άλμπουμ.
• Το Rethymno Rocks ανακοίνωσε τους Enforcer για την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ  

• Άλλοι ακυρώνουν περιοδείες κι άλλοι ανακοινώνουν. Οι Twisted Sister ακύρωσαν την επερχόμενη περιοδεία τους λόγω προβλημάτων υγείας του Dee Snider, ο οποίος σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, πάσχει από εκφυλιστική αρθρίτιδα. Περαστικά. Κι ο Neil Young ακύρωσε την επερχόμενη περιοδεία του, λέγοντας «this is not the time». Στον αντίποδα, ο 90χρονος(!) Buddy Guy ανακοίνωσε ότι θα γιορτάσει τα γενέθλιά του σε περιοδεία ενώ όλο αυτό το διάστημα, πραγματοποιεί 16 εμφανίσεις τον μήνα στο δικό του club!   
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών ο Monte McLemore, ιδρυτικό μέλος των5th Dimension που το 1968 είχαν μια πολύ μεγάλη επιτυχία με το Aquarius/Let the Sunshine In.
• Έφυγε από τη ζωή ο μπασίστας των Televison, Fred Smith. Ήταν 77 ετών κι ήταν ο αρχικός μπασίστας των Blondie.

Η άχρηστη πληροφορία της εβδομάδας, μάς πληροφορεί «ποιος μικρός δίσκος του Elvis Presley, έμεινε τις περισσότερες εβδομάδας στο Νο1 του βρετανικού chart μικρών δίσκων. Ο Βασιλιάς έχει 21(!) τραγούδια του στο Νο1 των μικρών δίσκων, αλλά το It’s Now or Never είναι το μόνο που παρέμεινε 5 συνεχόμενες εβδομάδες!











Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου