NEWS OF THE WORLD (6/6/24)

 


• Στις 11 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει να προβάλλεται στην Αμερική, η ταινία-ντοκιμαντέρ των Sabaton, The Tour To End All Tours, που βιντεοσκοπήθηκε κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής τους περιοδεία στο Ziggo Dome, στο Άμστερνταμ. Δείτε το trailer για να πάρετε μια ιδέα (σ.σ. να υποθέσω ότι με τόσες; Εκρήξεις και καπνούς, ο Dickinson δεν θα περάσει ούτε απ΄έξω!).

• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο πρώην ντράμερ των Jefferson Airplane, John Barbata χωρίς να ανακοινωθεί η αιτία θανάτου του. Ο Barbata είχε παίξει στο άλμπουμ των Jefferson Airplane, Long John Silver(1972) και στα 6 που ηχογράφησαν σαν Jefferson Starship και σε δεκάδες προσωπικά άλμπουμ των John Sebastian, Ry Cooder, Graham Nash, Grace Slick, Neil Young, J.D. Souther, Linda Maria Ronstadt , ενώ το διάστημα 1966-1969 ήταν ντράμερ των Turtles.
• Πρόταση 1.000.000.000 (1 δις) δολαρίων κατέθεσε η Sony Music για την αγορά του μουσικού καταλόγου των Queen με τη συμφωνία να περιλαμβάνει ολόκληρη την ηχογραφημένη μουσική και εκδόσεις καθώς και άλλα έσοδα, συμπεριλαμβανομένων εμπορευμάτων και αδειών και έσοδα από τη βιογραφική ταινία Bohemian Rhapsody.Οι Queen προσέφεραν την αγορά του μουσικού κατάλογο τους περισσότερο από ένα χρόνο και συνομιλούσαν με τη Sony Music και την Universal Music, με τη δεύτερη να φαίνεται ότι αποσύρεται. Μόλις ανακοινωθεί η συμφωνία, θα έχουμε ανακοίνωση.

• Στο όλο κι αυξανόμενο κύκλο καλλιτεχνών που ανακοινώνουν την αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους μπήκε η 70χρονη Cyndi Lauper που ξεκινάει στις 18 Οκτωβρίου από το Μόντρεαλ του Καναδά και θα τελειώσει στο Σικάγο στις 5 Δεκεμβρίου.
• Μεγάλε όχι τέτοια. Η συναυλία του Bruce Dickinson στις 3 Ιουνίου στο Arenale Romane στο Βουκουρέστι, ακυρώθηκε λόγω προβλημάτων υγείας, εξ αιτίας κάποιου ιού που μοιάζει με γρίπη κι έχει προσβάλει μέλη του συγκροτήματος. Πορτοκαλάδες γρήγορα….
• Η μεγάλη επιτυχία των Bon Jovi, You Give Love A Bad Name, ξεπέρασε το 1.000.000.000 (1 δις) ακούσματα στο Spotify, μπαίνοντας στο Billions Club. Το You Give love a bad name είναι το δεύτερο τραγούδι του συγκροτήματος που ξεπερνάει το 1 δις, με πρώτο το Livin' On A Prayer. Το Billions Club του Spotify δημιουργήθηκε το 2020 και εκτός των 2 παρά πάνω τραγουδιών, μέλη του είναι και Nothing Else Matters, Dream On,Eye Of The Tiger, Last Resort, Paradise City και Bring Me To Life.


• Με τα Hologram να κερδίζουν έδαφος καθημερινά και συγκροτήματα όπως οι ABBA, KISS, Ronnie James Dio και Frank Zappa να δέχονται να γίνουν μέρος αυτής της μελλοντικής δραστηριότητας αλλά και τον David Gilmour των Pink Floyd να μην αποκλείει μια τέτοια εξέλιξη, ο τραγουδιστής των Who, Roger Daltrey φαίνεται να μην συμμερίζεται τους παραπάνω, αρνούμενος για την ώρα να υπογράψει τη συμμετοχή του σε ένα ολόγραμμα. Πάντως από την απάντησή του φάνηκε μπερδεμένος για το τι θα είναι το ολόγραμμα των Who αλλά με τον Pete Townshend να είναι θετικός. Αμήχανος σχετικά με το αν θα πρέπει οι Oasis να συνεχίσουν σαν Avatar φάνηκε και ο Noel Gallagher, αν και εντυπωσιάστηκε με το σόου των ABBA.
• Σε μια νέα συνέντευξη με τον Phil Aston στο περιοδικό Now Spinning, ο πρώην τραγουδιστής των Black Sabbath, Tony Martin, μίλησε για το box set Anno Domini 1989-1995, που περιέχει άλμπουμ του συγκροτήματος, εποχής του Martin. Το box set δεν είναι πλήρες καθώς απουσιάζει το Eternal Idol(19870 κι αυτό γιατί τα δικαιώματα  ανήκουν σε άλλη δισκογραφική εταιρεία.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ο σαξοφωνίστας, Davis Sanborn, μετά από μάχη με τον καρκίνο του προστάτη. Ο David Sanborn είχε παίξει David Bowie, Bruce Springsteen, Eagles, Steely Dan, Stevie Wonder, Kenny Loggins , James Taylor κ.α. O Sanborn είχε κυκλοφορήσει 26 προσωπικά άλμπουμ και είχε κερδίσει 6 Grammy!
• Οι Τιτανοτεράστιοι παρουσίασαν ένα από τα καινούργια τραγούδια τους με τίτλο Pictures of You, μέσα από το επερχόμενο καινούργιο άλμπουμ τους =1, που θα κυκλοφορήσει στις 19 Ιουλίου.

• Με πρόσφατη δήλωσή του ο τραγουδιστής των Blind Guardian αλλά και Demons and Wizards, Hansi Kürsch είπε ότι ο Jon Schaffer(Iced Earth, Demons and Wizards) που συμμετείχε ενεργά στην προσπάθεια κατάληψης του Καπιτώλιοy των Ηνωμένων Πολιτειών, αξίζει μιας δεύτερης ευκαιρίας. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του heavy metal μας θυμίζει ότι ο 56χρονος κιθαρίστας και ηγέτης των Iced Earth/Demons and Wizards, κατηγορήθηκε για 6 βαριά παραπτώματα από τα οποία αποδέχτηκε τα δύο, την παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας του Κογκρέσου και παραβίαση σε περιορισμένους χώρους του Καπιτωλίου ενώ ήταν οπλισμένος με όπλο. Οι εισαγγελείς συμφώνησαν σε φυλάκισης μεταξύ 3,5 και 4,5 ετών, ανάλογα με τη συνεργασία του στη δίωξη άλλων ταραχοποιών, ενώ θα μπει στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.
• Οι Mr.Big παρουσίασαν ακόμα ένα καινούργιο video από το επερχόμενο άλμπουμ τους Ten, που θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιουλίου. Τίτλος του τραγουδιού Good Luck Trying.













 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου