PRAYING MANTIS

 

 Οι Praying Mantis σχηματίστηκαν το 1973 από τα αδέλφια κυπριακής καταγωγής Dino και Chris Troy,  αλλά έκαναν αισθητή την παρουσία τους το 1981 με την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ τους Time Tell No Lies. Πήραν το όνομά τους από το ομώνυμο έντομο που επιστημονικά ονομάζεται Mantis Religioza, με τη λέξη Mantis να έχει καταγωγή από την ελληνική γλώσσα (αυτός που λέει το μέλλον-προφήτης)

Εμείς το αποκαλούμε «αλογάκι της Παναγίας», λόγω του τριγωνικού κεφαλιού, των μεγάλων ματιών σε σχέση με το κεφάλι και της όρθιας στάσης, όπως και το άλογο όταν σηκώνεται στα δύο πόδια, ενώ ονομάστηκε «της Παναγίας» λόγω των διπλωμένων πρόσθιων άκρων που παραπέμπουν σε στάση προσευχής. Βέβαια μόνο άγιο δεν είναι αφού είναι αποκλειστικά σαρκοφάγο και τρέφεται με άλλα έντομα αλλά και ασπόνδυλα μέχρι και νεαρά και μικρόσωμα αμφίβια. Η στάση του που οι άνθρωποι «παρεξήγησαν», θεωρώντας ότι προσεύχεται, είναι η επιθετική καθώς περιμένει το θήραμά του να το παγιδεύσει στα αγκυλωτα πόδια του.

Το ακόμα πιο εκπληκτικό είναι ότι το θηλυκό είναι σχεδόν διπλάσιο από το αρσενικό και είναι τόσο αιμοβόρο, που την ώρα του ζευγαρώματος
(!) ακριβώς τη στιγμή που το αρσενικό εκσπερματώνει(!) και αφήνεται πιο χαλαρό με μια απίστευτα γρήγορη κίνηση το θηλυκό σκοτώνει το αρσενικό την ώρα που το γονιμοποίει και διαιωνίζει το είδος! Συνηθως το αποκεφαλίζει με συνοπτικές κινησεις και στη συνεχεια το καταβροχθιζει παιρνοντας πισω τη χαμενη ενεργεια που «σπατάλησε» κατα τη διαρκεια της ερωτικης πράξης!!!!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

21/5/24



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου