O STEVE VAI ΓΙΑ ΤΟΝ RITCHIE BLACKMORE ΚΑΙ ΤΟ ΜACHINE HEAD


Το 2012 η Eagle Records κυκλοφόρησε ένα πολύ προσεγμένο tribute στους Τιτανοτεράστιους και στο άλμπουμ Machine Head, με τίτλο Re-Machined A Tribute to Deep Purpele’s Machine Head. Tα 10 τραγούδια (9 έχει το άλμπουμ + το When a Blind man Cries_, διασκευάζουν γερά ονόματα, όλοι θαυμαστές και επηρεασμένοι από το Πολύ Μεγάλο Συγκρότημα όπως Metallica, Iron Maiden, Steve Vai, Glenn Hughes, Carlos Santana, Chad Smith, Chickenfoot,  Black Label Society, Flaming Lips (οκ, αυτοί δεν είναι γερό όνομα), Jimmy Barnes, Joe Bonamassa και οι Kings of Chaos (Joe Elliott, Steve Stevens, Duff McKagan, Matt Sorum). Το περιοδικό Classic Rock έκανε μια ειδική έκδοση με σκληρόδετο εξώφυλλο cd και περιοδικό 124 σελίδων αφιερωμένο στο tribute αλλά και στους deep Purple.Σε αυτές τις 124 σελίδες υπάρχει ένα πολύ καλό και πλούσιο αφιέρωμα στο άλμπουμ καθώς και συνεντεύξεις όλων όσων πήραν μέρος στο tribute, με τη συνέντευξη του Steve Vai (διασκευάζει μαζί με τους Glenn Hughes και Chad Smith) το Highway Star, να επανέρχεται στην επικαιρότητα. Η συνέντευξη έγινε από τον Kevin Murphy.
ΠΩΣ ΠΗΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ TRIBUTE
“Λαμβάνω πολλές προσκλήσεις για συμμετοχές σε tribute και τις περισσότερες τις απορρίπτω. Μου είπαν να παίξω το Highway Star και ήταν πολύ ευχάριστο για εμένα. Μίλησα με τον  φίλο μου  Joe Satriani και μου είπε ότι και οι Chickenfoot θα διασκεύαζαν το Highway Star, σε live ηχογράφηση. Η εκτέλεση τους είναιν πολύ καλή. Η εταιρεία ήθελε δύο διασκευές για το συγκεκριμένο τραγούδι. Φαίνεται ότι το Highway Star είναι το πιο αγαπημένο τραγούδι των Deep Purple και όχι όπως νόμιζα το Smoke On The Water. Στη δική μου εκτέλεση ήθελα να του δώσω μια διαφορετική εκτέλεση, όχι καλύτερη, γιατί πώς μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο από αυτό που έκανε ο Ritchie Blackmore; Ήθελα να ακολουθήσω μια άλλη ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική προσέγγιση και σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ασέβεια.
ΗΣΟΥΝ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΩΝ DEEP PURPLE;
Ναι, φυσικά, πάρα πολύ. Ο Ritchie Blackmore και οι Deep Purple ήταν ένας από τους σημαντικούς ακρογωνιαίους λίθους της νιότης μου και εξακολουθώ να είμαι πολύ μεγάλος θαυμαστής τoυς. Το Machine Head ήταν από τους πρώτους δίσκους που άκουσα, το είχε ο αδερφός μου. Είχε επίσης το Who Do We Think We Are σε κασέτα.  Άκουγα τα Rat Bat Blue και Woman From Tokyo ξανά και ξανά. Ήταν τόσο όμορφο, αλλά όταν πήρε το Machine Head, το ξεπέρασα (σ.σ. το Who do you think we are).


ΤΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΞΙΜΟ ΤΟΥ BLACKMORE
Την αυτοπεποίθηση και τον έλεγχος του, το βιμπράτο του, τον τόνο του. Η στάση του «Δώσε μου οτιδήποτε, θα το κάνω να ακούγεται υπέροχο». Η στάση του «εγώ αυτό κάνω κι αν δεν σου αρέσει f**k. Όταν ήμουν παιδί, άκουγα τις φήμες ότι ήταν πολύ άσχημος και κακός. Τελικά ήταν δύσκολος με τον Τύπο (περιοδικά, εφημερίδες, δημοσιογράφους).  Μετά τον παρακολούθησα στο California Jam και χτυπάει την κιθάρα του στην κάμερα. Μπορούσε να παίξει τον κώλο του. Ο τονισμός του ήταν εκπληκτικός και όταν λύγισε μια νότα, απλά ακουγόταν υπέροχο. Τι είναι αυτό που αντέχει στη μουσική των Deep Purple; Γιατί μιλάμε ακόμα για το συγκρότημα και τους Machine Head σήμερα; Έχουν καλά τραγούδια, έχουν έναν αυθεντικό πυρήνα και υπήρχε μια χημεία μεταξύ τους. Είναι ειλικρινείς με αυτό που κάνουν»
ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ;
Δεν θα ήθελα να τους βάλω σε ένα τέτοιου είδους βασανιστήρια. Ίσως θα γράψω ένα ειδικά για αυτούς!»

24/5/24
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου