NICKELBACK-ROCKSTAR: ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ROCKSTARS (Μ΄ένα φοβeρό video)


 Το Rockstar είναι το δεύτερο τραγούδι των Nickelback που παρουσιάζει η στήλη Έτσι Γράφτηκε, μετά το How you remind me (διάβασε εδώ). Το τραγούδι συμπεριλήφθηκε στο 5ο άλμπουμ του καναδικού συγκροτήματος, All the Right Reasons( 2005) και ήταν το δεύτερο single που κυκλοφόρησε μετά το Savin’ me. Σύνθεση όλων των μελών του συγκροτήματος (τα αδέλφια Chad και Mike Kroeger, Ryan Peake και Daniel Adair) το Rockstar έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία τους, σταματώντας στο Νο6 του αμερικάνικου chart και στο Νο2 του βρετανικού, με 4.500.000 downloads αλλά και φυσικές πωλήσεις στην Αμερική. Στη Μ.Βρετανία, οι αντίστοιχες πωλήσεις ήταν 500.000(φυσικές και Downloads). Οι στίχοι γράφτηκαν από τον Chad Kroeger και μιλούν για κάποιον που ονειρεύεται να γίνει Rockstar, αλλά και γενικά αν γνωρίσει μια μεγάλη τύχη. Στην ουσία μιλούν για τον στερεότυπο τρόπο ζωής ενός διάσημου μουσικού, με αναφορές σε πολυτελή σπίτια, γκρουπ, ναρκωτικά και διάσημους φίλους.  Σίγουρα όχι πρωτότυποι στίχοι αλλά η μελωδία είναι αυτή που εκτίναξε το τραγούδι. «Στην ουσία κοροϊδεύουμε τον εαυτόν μας, που νομίζουμε ότι είμαστε rock stars!” είπε ο Kroeger. Ένα μικρό μέρος των στίχων ερμηνεύει ο Billy Gibbons των ZZ Top που ο Chard Kroeger γνώρισε σε ένα φεστιβάλ που έπαιζαν τα δύο συγκροτήματα. Ο Kroeger πήρε τον αριθμό τηλεφώνου του Gibbons και τον κάλεσε, προτείνοντας του να τραγουδήσει ένα μικρό στίχο αλλά και να πάρει μέρος στο video.


TO VIDEO
Όταν το τραγούδι κυκλοφόρησε σε single, δεν υπήρχε video να το συνοδεύει. Τελικά ανέθεσαν στον Dori Oskowitz, που είχε σκηνοθετήσει το video του If Everyone Cared, κι αυτός με τη σειρά του  στηρίχθηκε σε μια πολύ έξυπνη ιδέα, χρησιμοποιόντας γνωστές προσωπικότητες αλλά και άγνωστους ανθρώπους να τραγουδούν τους στίχους (μέθοδος lip synching), βιντεοσκοπώντας τους μπροστά από διάφορα γνωστά κτήρια όπως στην Times Square, το Grand Central Station της Ν.Υόρκης, τα Millennium Park και Buckingham Fountain στο Chicago, το Playboy Mansion στο Los Angeles, τα St Pauls και Tower Bridge στο London, την περίφημη Opera στο Sydney κ.α.. Οι γνωστοί (σ.σ. ποτέ δεν μου άρεσε η λέξη διάσημος) είναι οι Billy Gibbons, ο παλαιστής του UFC Chuck "The Iceman" Liddell, οι ηθοποιοί Cindy Taylor, Eliza Dushku και Dominique Swain, ο Gene Simmons (σ.σ. που βρέθηκε αυτός εκεί;), ο παίκτης του ice hockey Wayne Gretzky, τα μοντέλα του Playboy Kendra Wilkinson, Holly Madison και Bridget Marquardt (σ.σ. αυτές τις ξέρω!), ο ηθοποιός Tom Petkos, ο Kid Rock, η ηθοποιός Stacey Travis, οι rappers Lupe Fiasco και Twista, η Nelly Furtado, ο Ted Nugent οι ηθοποιοί Taryn Manning, Lindsey Shaw και Riki Lindhome, ο ηθοποιός Federico Castelluccio, ο σκηνοθέτης/μουσικός Liam Lynch, το hip-hop συγκρότημα Three 6 Mafia κ.α. Στο τέλος του video εμφανίζονται οι Nickelback να παίζουν live.

TRIVIA
To 2008 χρησιμοποιήθηκε σε διαφήμιση της σειράς επίπλων DFS στη Μ.Βρετανία.

Η ΜΗΝΥΣΗ
Το 2020 ο Kirk Johnston, κιθαρίστας του συγκροτήματος Snowblind Revival, μήνυσε τους  Nickelback, με την αιτιολογία ότι έμοιαζε με τη δική του σύνθεση που είχε τον ίδιο τίτλο! Ο δικαστής απέρριψε τη μήνυση περί πνευματικών δικαιωμάτων, αποφανθόμενος ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι ο Chard Kroeger και τα άλλα μέλη είχα ακούσει το Rock Star του Kirk Johnston και ότι τα δύο τραγούδια μόλις που αλληλεπικαλύπτονταν, λέγοντας ότι «Τα δύο τραγούδια έχουν παρόμοιο θέμα αλλά αποδίδουν μια  λεπτομέρεια της σύγχρονης ζωής».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

25/5/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου