NEWS OF THE WORLD (9/5/24)


 • «Tο Mind Games του John Lennon, είναι ένα απίστευτα δυνατό τραγούδι κι ίσως όταν βγήκε, το 1973 οι άνθρωποι δεν έλαβαν το μήνυμα…. Τώρα, μετά από 5 δεκαετίες ίσως να είναι έτοιμοι να το κατανοήσουν» λέει η χήρα του Lennon, Yoko Ono που με το γιο τους, Julian, ανακοίνωσαν έναν νέο τρόπο διαλογισμού μέσω εννέα εναλλακτικών εκδόσεων του τραγουδιού Mind Games. Η μουσική είναι διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής τηλεφώνου Lumenate και χρησιμοποιεί τον φακό στο πίσω μέρος του smartphone όπου με στροβοσκοπικές συχνότητες που καθοδηγούνται από την έρευνα στα κλειστά μάτια ενός ατόμου για να τον καθοδηγήσει νευρολογικά σε μια κατάσταση συνείδησης μεταξύ του βαθύ διαλογισμού και των ψυχεδελικών. Χρησιμοποιώ την εφαρμογή Lumenate για τους δικούς μου προσωπικούς διαλογισμούς από τότε που κυκλοφόρησε και είχα πολλές βαθιές εμπειρίες” είπε ο Julian Lennon. Η Yoko Ono πρόσθεσε: «Ο John προσπαθούσε να μεταφέρει το μήνυμα ότι όλοι παίζουμε παιχνίδια μυαλού. Αλλά αν μπορούμε να παίξουμε παιχνίδια μυαλού, γιατί να μην δημιουργήσουμε ένα θετικό μέλλον με αυτό - να είμαστε ένα παιχνίδι θετικού μυαλού;”

• Οι Black Country Communion (Glenn Hughes, Joe Bonamassa, Jason Bonham και Derek Sherinian), παρουσίασαν ακόμα ένα καινούργιο τραγούδι από το επερχόμενο άλμπουμ του V (θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιουνίου). Τίτλος του Enlighten.



• Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Independent (διαβάστε εδώ), Jon Bon Jovi δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι «είμαι rock star, όχι άγιος» και να πει ότι υπήρξαν δεκάδες πειρασμοί στα όλη την καριέρα του. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι είναι παντρεμένος με τη σύζυγό τους Dorothea Hurley από το 1989, ενώ είχαν αρχίσει να βγαίνουν από την εποχή που ήταν μαθητές στο γυμνάσιο, εννέα χρόνια νωρίτερα. «Δεν λέω, υπήρξαν 100 κορίτσια στη ζωή μου, είμαι ο Jon Bon Jovi, αλλά δεν είμαι νάρκισσος. Η γυναίκα μου κράτησε τα παιδιά, τα μεγάλωσε  κι όλος ο σημερινός κόσμος μου περιστρέφεται, χάρις σε αυτήν. Και ‘όταν αντιμετωπίζω πρόβλημα, αυτή είναι εκεί».
 • Έτοιμη η πρώτη ταινία ντοκιμαντέρ των Ghost με τίτλο Rite Here Rite Now , που αρχικά θα βγει στους αμερικάνικους κινηματογράφους  στις 20 Ιουνίου. Η σκηνοθεσία έγινε από τον Alex Ross Perry και περιλαμβάνει και εκτενή αποσπάσματα από συναυλία τους στο Forum του Los Angeles. Παράλληλα θα κυκλοφορήσει και το soundtrack. Φαντάζομαι ότι σε μια στιγμή θα το δούμε κι εδώ.
• «Ήταν ένας υπέροχος φίλος κι ένας εξαιρετικός μουσικός». Με αυτά τα λόγια ο Jeff Lynn αποχαιρέτησε τον πρώην συμπαίκτη του στους ELO, Richard Tandy που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Ο Tandy  ξεκίνησε σαν μπασίστας στους Electric Light Orchestra το 1971 για να συνεχίσει σαν οργανίστας και να παίξει από το ELO 2 (1973) έως και το Zoom (2001). Έπαιξε ακόμα στα προσωπικά άλμπουμ του Jeff Lynne, Alone In The Universe και From Out Of Nowhere., ενώ το 1985 κυκλοφόρησε το μοναδικό προσωπικό του άλμπουμ Earthrise.
• Μετά από 11 ολόκληρα χρόνια, ο πρώην κιθαρίστας των Bon Jovi, o  Richie Sambora, παρουσίασε το προσωπικό τραγούδι με τίτλο I Pray, με τα φωνητικά να τα αναλαμβάνει ο ίδιος. Ο κιθαρίστας έχει έτοιμα 4 τραγούδια, και μέχρι της 17 Μαϊου θα τα έχει παρουσιάσει όλα  Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι τελευταίο τραγούδι του ήταν το Engine 19, από το Σεπτέμβριο του 2013(!), ενώ ότι κυκλοφόρησε έκτοτε ήταν σε συνεργασία με την Orianthi, την μπάντα RSO και την Dolly Parton.
• Έχουν περάσει 4 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα (Ιανουάριος του 2020) που ο ντράμερ των Rush, Neil Peart, πέθανε σε ηλικία 67 ετών μετά από τριάμισι χρόνια μάχη με τον καρκίνο του εγκεφάλου. Μετά τo θάνατό του, ο frontman Geddy Lee ξεκαθάρισε ότι αυτός κι ο κιθαρίστας Alex Lifeson, δεν θα συνεχίσουν χωρίς το φίλο τους, ο οποίος ήταν όχι μόνο ο ντράμερ τους αλλά και ο βασικός τους στιχουργός. Έπρεπε να φθάσει το 2022 για να τους Lee και Lifeson για να ξανά παίξουν μαζί στη συναυλία στη μνήμη του ντράμερ των Foo Fighters, Taylor Hawkins. Στα τέλη του 2023 ο Geddy Lee είπε ότι οι δύο μουσικοί θα μπορούσαν ε» να παίξει με το όνομα του συγκροτήματος αν το ήθελε μετά την επιτυχία των εμφανίσεών του στις συναυλίες αφιερώματος. Ο Lifeson αποκάλυψε τώρα ότι αυτός και ο Lee έχουν τζαμάρει τραγούδια του Rush  αλλά ακουγόντουσαν σαν ένα «πολύ κακό tribute συγκρότημα». «Αποφασίσαμε να παίξουμε μερικά τραγούδια μας, που έχουμε να τα παίξουμε 10 χρόνια. Μαζευόμαστε μια μέρα την εβδομάδα στο σπίτι του Lee αλλά ακουγόμαστε σαν ένα κακό tribute συγκρότημα κι έτσι δεν θεωρώ ότι πρέπει να ξανά βρεθούμε».

 
• Έφυγε από τη ζωή ο πρώην τραγουδιστής των Blue Birds, Γιώργος Πετρίδης, που είχε τραγουδήσει τη μεγάλη επιτυχία τους Julie, αλλά κι άλλα αγγλόφωνα τραγούδια τους. Το Φεβρουάριο του 1967, πήγε στους We Five, αντικαθιστώντας τον Ντέμη Ρούσσο και εμφανίστηκε μαζί τους στην ιστορική πρώτη εμφάνιση των Rolling Stones στη χώρα μας, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στις 17 Απριλίου 1967,ανοίγοντας τη συναυλία. Για ένας διάστημα έπαιξε στους Σέττε Αμίτσι και Charms, για να καταλήξει το Σεπτέμβριο του 1967 στους Idols, όπου μεταξύ άλλων ερμήνευσε τις μεγάλες επιτυχίες τους »Ξαφνικά μ’ αγαπάς» και «Τρικυμία στην καρδιά μου».
• Ένας από τους σημαντικότερους παραγωγούς του punk και της εναλλακτικής αμερικάνικης μουσικής, o Steve Albini, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών Steve Albini, μετά από καρδιακό επεισόδιο.Ο Albini είχε κάνει παραγωγή σε άλμπουμ των Nirvana, Pixies, PJ Harvey ενώ είχε δουλέψει σαν μηχανικός ήχου κι έκανε και τη μίξη στο Walking into Clarksdale των Jimmy Page/ Robert Plant. Ήταν επίσης frontman στα συγκροτήματα Big Black, Rapeman και Shellac, με τους τελευταίους να κυκλοφορούν την επόμενη εβδομάδα το νέο τους άλμπουμ.  Έως και το 2004 είχε κάνει παραγωγή/ηχοληψία σε 1.500 άλμπουμ(!), ενώ είχε το δικό του studio στο Chicago, με την ονομασία Electrical Audio. Ανδιαφισβήτητα, τεράστια απώλεια για το χώρο.
• Το περιμέναμε με ανυπομονησία και πολύ περιέργεια το καινούργιο τραγούδι των Motley Crue. Το Dogs Of War είναι το πρώτο τραγούδι τους με τον John 5 στην κιθάρα και το πρώτο στην καινούργια δισκογραφική εταιρεία, την Big Machine Records. Περιγράφοντας το, ο Vince Neil είπε ότι το Dogs Of War, συνδυάζει το παλιό rock με το καινούργιο και προσέθεσε ότι θα αρέσει στους fans! (σ.σ. εγώ θα έλεγα ότι ακούγεται περισσότερο σαν new school).









Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου