Ο ΠΑΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ: NICK GRAVENITES / MANDOKI SOULMATES / TRIBUTE ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΩΝ KING CRIMSON

 

 Έκπληξη ο καινούργιος δίσκος του 86χρονου Nick Gravenites (που στο παρελθόν έπαιξε στους Electric Flag και με τους Janis Joplin και Mike Bloomfield. Γεννημένος στο Chicago από Έλληνες γονείς που καταγόντουσαν από το Παλαιοχώρι Αρκαδίας (wikipedia) έκανε μεγάλη καριέρα στο χώρο του blues, με το τελευταίο του άλμπουμ να είναι το live Local Blues (2007). Ο σπουδαίος bluesman ανακοίνωσε τον καινούργιο του δίσκο Rogue Blues όπου δεν παίζει κιθάρα καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα αρθρίτιδας με τα δάκτυλά του αλλά τραγουδάει στα 7 τραγούδια ενώ μαζί του παίζουν
οι Charlie Musselwhite, Jimmy Vivino, Barry Sless, Wally Ingram και Lester Chambers. Παραγωγός ο Pete Sears (Rod Stewart, Jefferson Starship, John Cipollina) To Rogue Blues περιέχει 7 τραγούδια, συνολικής διάρκειας 28 λεπτών.

Μια μεγάλη και καλή παρέα μουσικών, διασκευάζει ολόκληρο το πρώτο άλμπουμ των King Crimson, In The Court Of The Crimson King, που θα κυκλοφορήσει στις 19 Απριλίου με τίτλο Reimagining The Court Of The Crimson King. Η κυκλοφορία του θα γίνει σε cd και βινύλιο με 2πλό εξώφυλλο (gatefold). Μεταξύ των μουσικών που παίζουν είναι και οι Todd Rundgren, Arthur Brown, Mel Collins, Chris Poland, Ian Paice,James LaBrie, Carmine Appice, Steve Hillage, Brian Auger, Django Jakszyk, Jakko M Jakszyk κ.α.





Το συγκρότημα του Ούγγρου μουσικού Leslie Mandoki, οι jazz prog Mandoki Soulmates θα κυκλοφορήσουν στις 10 Μαϊου το καινούργιο άλμπουμ τους με τίτλο A Memory Of Our Future. Ήδη το συγκρότημα παρουσίασε τον πρώτο video single επιλέγοντας το τραγούδι We Are Loud. Όμως ποιος είναι ο Γερμανούγγρος ντράμερ Leslie Mandoki; Ήταν μέλος του γερμανικού europop συγκροτήματος των Dschinghis Khan, που το 1979 πήρε μέρος στη Eurovision αντιπροσωπεύοντας τη χώρα του και τερμάτισε 4ο με το τραγούδι Dschinghis Khan που έγινε μεγάλη επιτυχία και στη χώρα μας. Το 1985 διαλύθηκαν και ο Mandoki ασχολήθηκε με την jazz αλλά και σαν παραγωγός, συνεργαζόμενος με δυνατά ονόματα όπως Phil Collins, Engelbert  Engelbert,  Lionel Richie και Jennifer Rush, ενώ έκανε και διαφημιστικά σποτς. 

Από το 1993 και μετά, ασχολείται με τους Mandoki Soulmates,ένα σχήμα που συνδυάζει progressive rock με την jazz, έχοντας ηχογραφήσει 12 άλμπουμ. Καλεσμένοι σε αυτά τα άλμπουμ, του ήταν οι Ian Anderson, Robin Gibb, Jack Bruce, Steve Lukather, Bobby Kimball, Midge Ure, Nik Kershaw, Al Di Meola, Michael και Randy Brecker, Till Brönner κι ο Eric Burdon.
Στο καινούργιο άλμπουμ του A Memory Of Our Future που ηχογραφήθηκε με αναλογικά μηχανήματα, έχει καλεσμένους τους In April and November 2004, Mandoki and the Soulmates appeared together with Ian Anderson, John Helliwell (Supertramp), Al Di Meola, Jesse Siebenberg (Supertramp), Tony Carey (Rainbow) και Nick van Eede (Cutting Crew) and more.
Το A Memory of Our Future θα κυκλοφορήσει σε 2πλό βινύλιο, με 12σελίδο ένθετο, CD pocketpac με 24σέλιδο ένθετο, CD Jewelcase και ψηφιακά.

Α.Ρ.

22/4/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου