ΤΖΕΛΣΟΜΙΝΑ ΜΕ ΚΑΥΤΟ ΣΟΡΤΣ ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ.....




 Τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 70 , ανοίγαμε την μαυρόασπρη τηλεόραση και βλέπαμε μια όμορφη Ιταλίδα με καυτό σορτς να χορεύει και να τραγουδάει ελληνικά και να μας αναστατώνει. Άντε μετά να διαβάσεις!!!!
Σύμφωνα με το μικρό βιογραφικό που δημοσιεύεται στο discogs, η Τζελσομίνα είχε ξεκινήσει καριέρα σαν Jack La Cayen & Gelsomina, περιόδευσε με τους Adriano Celentano και Paul Anka, εμφανίστηκε στο Broadway όπως και στο Ed Sullivan Show. Η Τζελσομίνα, της οποίας ποτέ δεν μάθαμε το πραγματικό της όνομα, ήλθε στην Ελλάδα από την πατρίδα της, την Ιταλία, το 1970 με το συγκρότημα του Τόνυ Πινέλλι και σταδιακά ξεκίνησε την καριέρα της. Στην αγκαλιά είχε ένα μωρό, ενώ πριν έλθει στη χώρα μας, είχε ταξιδέψει στην Ισπανία όπου τραγούδησε σε διάφορα συγκροτήματα και «δάνεισε» τη φωνή της σε τηλεοπτικές διαφημίσεις για το Martini και το Nescafe. Στη χώρα μας βρήκε δουλειά στην Annabella που ήταν ένα από τα κοσμικότερα clubs της Αθήνας, στον ίδιο χώρο που αργότερα μετονομάστηκε σε το Ακρωτήρι. Ο εύχαρις χαρακτήρας, το ότι έμαθε γρήγορα ελληνικά και μπορούσε να τραγουδάει και στη γλώσσα μας, την έφεραν στην πίστα ενός άλλου κοσμικού κέντρου της Αθήνα, στα «Δειλινά» όπου εμφανίστηκε δίπλα σε μεγάλα ονόματα της εποχής (Πασχάλη, Δάκη, Γιώργο Νταλάρα, Χάρι  Αλεξίου, Γιάννης Πάριο κ.α.). Το 1974 κυκλοφόρησε τον πρώτο μικρό της δίσκο με τίτλο «Τι μου συμβαίνει λοιπόν», διασκευή του Stuck in the Middle With You των Steelers Wheel» κι ακολούθησαν τα «Μη ρωτάς» (Silver Boy)/«Θα΄μαι γω»( διασκευή του You’re No Good) το   1975 και το«Ζω» ( διασκευή της Andrea’s True Connection More More More»)/ “Ξέρεις Τώρα Τι Θα Πει Αγάπη”. Τελευταία δισκογραφική προσπάθεια της ήταν ο μικρός δίσκος με τα «Μικρό Ήταν Το Λάθος / Δεν Ζητάω Πολλά».

 Έχοντας ένα εύχαρι χαρακτήρα, έκανε πολλές φιλίες και κατάφερε να εμφανιστεί και σαν ηθοποιός στη σειρά «Οι Πανθέοι»(1974), ενώ έγινε συνέταιρος στο club Annabella, που ήταν τότε η πιο κοσμική ντίσκο στην Αθήνα όπου τραγούδησε με τους Miquel Brown και Jean Robert. Το 1975 η Τζελσομίνα εμφανίστηκε στη «Μέδουσα» με τον Γιώργο Μαρίνο και την Μαρίνα και την ίδια χρονιά έκανε δύο συναυλίες με τους Κώστα Τουρνά, Μαριάννα Τόλη, Βλάση Μπονάτσο στο «Παλλάς» και στην «Τερψιθέα».

Εκτός από τους «Πανθέους», εμφανίστηκε σε περιφερειακούς ρόλους στις ταινίες The Devil’s People (Γη του Μινώταυρου) σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη, Dubious Agent, [Συνωμοσία στη Μεσόγειο 1975) σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη, με τον Λάκη Κομνηνό και τη Nicole Calphan και στις ελληνικές ταινίες «Η μανούλα, το μανούλι και ο παίδαρος», “Ο Παπασούζας φαντομάς» και «Τα παιδιά της Πιάτσας”.


Παράλληλα με την μουσική και την καριέρα της στον κινηματογράφο, αναπτύσσει και επιχειρηματική δραστηριότητα, αποκτώντας το 50% της Ανναμπέλα αλλά και της «Αυτοκίνησης» του Μάκη Σαλιάρη. Ειδικά, τα πάρτι της Ανναμπέλα έχουν μείνει ονομαστά στην  Αθήνα της δεκαετίας του 70.Στην αρχή της δεκαετίας του 80, η Τζελσομίνα έκανε καριέρα σαν Vanna Marr και είχε πολλές disco επιτυχίες όπως τη διασσκευή της στην μεγάλη επιτυχία του Κώστα Χαριτοδιπλωμένου Lost in the Nihgt αλλά και το I Want you που είχαν κυκλοφορήσει σε maxi singles. Τα πολλά videos μπορείτε να τα δείτε στο κανάλι της στο you tube. Πατήστε εδώ  Σταδιακά τα ίχνη της χάνονται ώσπου μαθαίνουμε ότι έχει αγοράσει μια έκταση με ελαιώνες στους πρόποδες του Ταΰγετου, έχοντας απομακρυνθεί από τη show biz.  

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

23/4/24


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου