ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: SEBASTIAN BACH/RHAPSODY OF FIRE

Έτοιμο να κυκλοφορήσει είναι το καινούργιο άλμπουμ του Sebastian Bach. Τίτλος του Child Within The Man, με ημερομηνία κυκλοφορίας την 10η Μαϊου και είναι το πρώτο του άλμπουμ μετά το Give 'Em Hell(2014). Στα11 καινούργια τραγούδια, καλεσμένοι είναι οι κιθαρίστες John 5, Steve Stevens και Orianthi, ο Myles Kennedy ενώ την μπάντα που τον συνοδεύει αποτελούν οι Devin Bronson κιθάρα, Todd Kerns μπάσο και Jeremy Colson ντραμς. Το εξώφυλλο ζωγράφισε ο πατέρας του David Bierk, το οποίο είχε ξεκινήσει από το….1978!!! Το Child Within the Man θα κυκλοφορήσει σε cd, κασέτα και 2πλό βινύλιο σε διάφορα χρώματα. «Κυκλοφορώ δίσκους από το 1989» είπε ο Bach «και σας ευχαριστώ για τα 35 χρόνια Bach 'n' Roll. Αν σας αρέσουν οι δίσκοι που έχω βγάλει στο παρελθόν, μπορώ να εγγυηθώ ότι θα απολαύσετε το νέο άλμπουμ. Αυτό είναι το rock 'n' roll που σας κρατά νέους! Ανυπομονώ να ακούσετε το Child Within the Man σαν ένα μαγικό ελιξίριο στο συντριβάνι της Νεότητας!»


Τον Ιανουάριο είχε παρουσιάσει μένα πρώτο video single, το What Do I Got to Lose? Όπου ντραμς παίζει ο πρώην  Skid Row, Rob Affuso, o ηθοποιός Craig Gass και η γυναίκα του Bach Suzanne (χάρμα ιδέσθαι). Ακούγοντας και βλέποντας τα δύο video, θα καταλάβετε αμέσως ότι ο ήχος του είναι ότι πιο κοντά σε αυτόν του πρώην συγκροτήματός του!


Τρία χρόνια μετά το Glory for Salvation (2021), οι Rhapsody of Fire επιστρέφουν στη δισκογραφία με το Challenge The Wind, που συνεχίζει στο ίδιο ύφος αλλά με όλα τα κομμάτια να είναι up tempo και να μην υπάρχει έστω μια μπαλάντα!  

Ανατρέχοντας στο παρελθόν, θα θυμηθούμε ότι το καλό συγκρότημα διασπάστηκε και οι Luca Turilli και Fabio Leone να έχουν ακολουθήσει διαφορετικούς δρόμους αλλά το όχημα των Rhapsody of Fire να συνεχίζει την πορεία του, με ηγέτη τον Alex Staropoli και  τραγουδιστή τον Giacomo Voli να παρουσιάζουν μεγαλειώδεις χορωδίες, γρήγορες και μελωδικές κιθάρες και όλο αυτό τυλιγμένο με μια συμφωνικής φινέτσα. Το Challenge The Wind κυκλοφορεί σε digipack cd και 2πλό βινύλιο.

Α.Ρ.

19/3/24



 
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου