NEWS OF THE WORLD (21/3/24)


 • Παράλληλα με την κυκλοφορία τoυ καινούργιου δίσκου τους Invincible Shield, οι  Judas Priest συνεργάστηκαν με το αγγλικό περιοδικό Metal Hammer για ένα special τεύχος, αφιερωμένο στο συγκρότημα (προσέξτε τον Halford να κρατάει ένα γατάκι!). Μαζί με το τεύχος που μπορείτε να το παραγγείλετε από εδώ, παίρνετε κι ένα t-shirt (αυτό της φωτογραφίας), ειδικά σχεδιασμένο για αυτήν την κυκλοφορία.

 • Πριν λίγες εβδομάδες έκαναν μηνύσεις ο ένας κατά του άλλου και τώρα, ρίχνουν γέφυρα για συνεργασία. Ο πρώην κιθαρίστας των Motley Crue, Mick Mars είπε ότι «φυσικά και  θα έγραφε ξανά υλικό μαζί τους αν του το ζητούσαν»!  Το συγκρότημα έχει ήδη ξεκινήσει εμφανίσεις με τον John 5, με τον Mars να υποβάλλει μήνυση, ισχυριζόμενος ότι το συγκρότημα ήθελε να μειώσει το μερίδιό του στα κέρδη από τα κέρδη του από 25% σε 5% – κάτι που αρνήθηκαν. Υποστήριξε επίσης ότι οι Nikki Sixx, Vince Neil και ο ντράμερ Tommy Lee χρησιμοποίησαν προηχογραφημένα backing κομμάτια κατά την τελευταία τους περιοδεία με τον Mars (σ.σ. όχι με τον John 5), κάτι που το υπόλοιπο συγκρότημα αντέδρασε με ένορκες δηλώσεις από επτά μέλη του road crew. 

• Το κορυφαίο τραγούδι του heavy metal, το Paranoid των Black Sabbath, ξεπέρασε το 1 δις streams στο Spotify.
• Το νέο δεν ενδιαφέρει καθόλου την ευρωπαική αγορά, αλλά πάρα πολύ την αμερικάνικη. Οι Doobie Brothers επανασυνδέονται μετά από 43(!) χρόνια με τον τραγουδιστή/οργανίστα Michael McDonald, όπου ήδη τελειώνουν τα καινούργια τραγούδια τους και ετοιμάζονται για αμερικάνικη περιοδεία. Η τελευταία φορά που ο McDonald ηχογράφησε με το Μεγάλο Αμερικάνικο συγκρότημα ήταν το 1980, στο άλμπουμ One Step Closer. Είχαν ξανά συνεργαστεί το 2020 στην επέτειο των 50 χρόνων τους ενώ είχε συμμετάσχει κάνοντας φωνητικά και παίζοντας πλήκτρα, σαν καλεσμένος σε κάποια τραγούδια του άλμπουμ τους Southbound.
• Την προσχώρησή του στους Suicidal Tendencies ανακοίνωσε ο πρώην ντράμερ των Slipknot, Jay Weinberg.
• Δείτε το επίσημο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Saxon για το τραγούδι τους Madame Guillotine από το καινούργιο άλμπουμ τους Hell, Fire And Damnation.

• Ο 76χρονος τραγουδιστής των Scorpions, Klaus Meine, αναρρώνει μετά από μια «σύνθετη επέμβαση στη σπονδυλική στήλη» και το συγκρότημα ανέβαλε την  εμφάνιση του στις 16 Μαρτίου στο φεστιβάλ Vive Latino στην Πόλη του Μεξικού.
• Με μήνυμα του ο 76χρονος Bob Catley γνωστοποίησε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι των Magnum μετά το θάνατο του συνθέτη/κιθαρίστα Tony Clarkin, ευχαριστώντας τον κόσμο για αυτά τα 50 χρόνια που ήταν μαζί τους. Και εμείς το ίδιο.
• Πολλοί αναρωτιόνται γιατί τα μέλη των Clash δεν επανιδρύονται, έστω για μια σειρά συναυλιών. Εκείνο που κάνει το ερώτημα ακόμα πιο έντονο είναι το γεγονός ότι όλοι έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους. Μετά τη διάλυσή τους  στα μέσα της δεκαετίας του '80, ο Joe Strummer (πέθανε το 2002) ξεκίνησε προσωπική καριέρα με κυκλοφορίες δίσκων, ο Mick Jones σχημάτισε το Big Audio Dynamite, ο Paul Simonon σχημάτισε τους Havana3am και έκανε ένα άλμπουμ με τον Bob Dylan, ενώ ο ντράμερ Topper Headon έπαιξε σε διάφορα γκρουπ, αφού κατάφερε να ξεπεράσει τον εθισμό στην ηρωίνη. Που τον έφερε εκτός συγκροτήματος. τον απέλυσε από το The Clash (αντικαταστάθηκε το 1983 από τον Terry Chimes). Παρά τις διαφωνίες που οδήγησαν το συγκρότημα στη διάλυση, έχουν πλέον καλές σχέσεις και κάνουν παρέα, αλλά μετά το, θάνατο του υ Strummer το 2002, το γεγονός μιας επανασύνδεσης απομακρύνθηκε, με τον Simonon να δηλώνει ότι ο Joe Strummer δεν θα ήταν ευχαριστημένος με μια τέτοια απόφαση. «Ένιωσα ότι κάναμε τη δουλειά μας με τον καλύτερο τρόπο», είπε. «Δεν βλέπω το λόγο να κάνουμε κάτι τέτοιο, το οποίο προφανώς θα σημαίνει πολλά για τόσους πολλούς ανθρώπους αλλά από την άλλη πλευρά νομίζω ότι πρέπει να προστατεύσουμε την κληρονομιά των Clash, παρά να τη σπαταλήσουμε. Η μουσική προχωράει, ας φτιάξουμε κάτι νέο».


• Το τραγούδι Going Home (1983, Theme from Local Hero) του Mark Knopfler, επαναηχογραφήθηκε με τρανταχτές συμμετοχές όπως David Gilmour, Pete Townshend,  Ronnie Wood,  Brian May, Bruce Springsteen, Tony Iommi, Eric Clapton, Joan Jett, Joan Armatrading, Roger Daltrey (φυσαρμόνικα), Alex Lifeson, Hank Marvin, Sting, Duane Eddy, Slash, Tom Morello, Ringo Starr αλλά και Jeff Beck που ήταν η τελευταία του ηχογράφηση. Στην 9λεπτη καινούργια ηχογράφηση του τραγουδιού, όλα τα έσοδα προσφέρονται στα ιδρύματα Teenage Cancer Trust και Teen Cancer America για την έρευνα κατά του καρκίνου. Ο δίσκος κυκλοφόρησε στις 15 Μαρτίου και η παραγωγή έγινε από τον Guy Fletcher. Πόσο δύσκολο είναι να γίνει κάτι αντίστοιχο κι από τους εδώ stars; Η κυκλοφορία του Going Home (Theme From Local Hero) έγινε σε maxi single(12" single με etched τη B πλευρά), deluxe CD+BluRay και ψηφιακά.
• Ανακοινώθηκε ο Sting για την Παρασκευή 5 Ιουλίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί τα εισιτήρια. Μόλις υπάρξει η ανακοίνωση, θα γίνει και η ανάρτηση από τον Rockmachine.gr
• Την αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους ανακοίνωσαν οι Jeff Lynne's ELO που θα διαρκέσει 27 ημερομηνίες, αρχής γενομένης από το Palm Desert της Καλιφόρνια. Τίτλος της περιοδείας The Over and Out Tour και αναμένεται να ανακοινωθεί και η ευρωπαική αντίστοιχη περιοδεία.
• Την επανασύνδεσή τους για να τιμήσουν τα 50 χρόνια τους ανακοίνωσαν οι Βρετανοί progressive The Enid, αναγγέλλοντας ταυτόχρονα μικρή περιοδεία 6 ημερών.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο Ουαλός συνθέτης και τραγουδιστής των World Party, Karl Wallinger.
•    Ακόμα ένα καινούργιο τραγούδι παρουσίασαν οι Black Crowes μέσα από το καινούργιο άλμπουμ τους Happiness Bastards που έχει κυκλοφορήσει. Ο τίτλος του καινούργιου video single είναι Wanting And Waiting.
• Οι Jimmy Page, ο Brian May και ο Tony Iommi παρουσίασαν το απόγευμα της 22ας  Φεβρουαρίου το Gibson Garage που είναι το νέο  κατάστημα της Gibson, στο Λονδίνο. Το κατάστημα, βρίσκεται στην οδό Eastcastle 61-62 στο κεντρικό Λονδίνο και ήδη λειτουργεί, δεχόμενο πελάτες.  Στην εκδήλωση, η οποία περιλάμβανε μια ειδική εκδήλωση In Conversation with Jimmy Page, καθώς και ζωντανή μουσική από τον τραγουδιστή/τραγουδοποιό James Bay, ο διευθύνων σύμβουλος/πρόεδρος της Gibson Cesar Gueikian ανακοίνωσε ότι η εταιρεία έχει συνάψει συνεργασία συνεργασίας με τον Jimmy Page. «Ο Jimmy Page αξίζει ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της Gibson”, εξήγησε. «Σκεφτόμαστε τον Jimmy ως έναν επίτιμο πρεσβευτή των κιθάρων και έναν μουσικό πρωτοπόρο στη γέννηση και την εξέλιξη του rock! Από πολλές απόψεις, ο Jimmy είναι υπεύθυνος για την επιτυχία, τη συνεχή καινοτομία και την εξέλιξη της Gibson. Είμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη του Jimmy στην ομάδα του Gibson και ανυπομονούμε να του αποτίσουμε φόρο τιμής ζωντανεύοντας αυτή την επική συνεργασία».







Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου