NEWS OF THE WORLD (14/3/24)

 

•  Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο μπασίστας T.Μ. Stevens που τα τελευταία χρόνια έπασχε από άνοια. Ο Timothy Max Roosevelt Stevens όπως ήταν το πραγματικό όνομά του είχε ένα πολύ δυνατό παίξιμο, συνδυάζοντας το funk, την jazz και το rock  και στην καριέρα του συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι James Brown, Joe Cocker, Tina Turner και Steve Vai. Είχε κυκλοφορήσει 7 προσωπικά άλμπουμ και μεταξύ αυτών και το Black Night–Deep Purple Tribute According to New York (1997) το οποίο είχε κάνει αίσθηση λόγω του ιδιότροπου παιξίματος και διασκευής κομματιών των Deep Purple.

• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο τραγουδιστής των Raspberries, Eric Carmen ο οποίος είχε πετυχημένη προσωπική καριέρα με επιτυχίες σαν τα All By Myself (No2 Αμερική), Never Gonna Fall in Love Again(Νο11 Αμερική), She did it (No23 Αμερική) και  Sunrise (Νο 35). Τελευταία επιτυχία του ήταν το πολύ όμορφο I Wanna Hear It From Your Lips(Νο35 Αμερική). Σαν μέλος των Raspberries, κυκλοφόρησε 4 μέλη και η μεγαλύτερη επιτυχία τους ήταν το Go All the Way(1972, Νο5 Αμερική).
• Ένας ιστορικός συναυλιακός χώρος, το Academy Brixton ξανά ανοίγει το Λονδίνο,  2 χρόνια μετά το υποχρεωτικό κλείσιμό του από την αστυνομία. Έτσι στις 19 Απριλίου ανακοινώθηκε συναυλία των tributes συγκροτημάτων Nirvana UK (tribute στους Nirvana) και Smyths (tribute στους Smiths), ενώ την επόμενη Παρασκευή θα παίξουν τα tributes συγκροτήματα των Definitely Mightbe (tribute στους Oasis) και UK Foo Fighters (tribute στους Foo Fighters). Το O2 Academy Brixton είχε κλείσει με προσωρινά με εντολή της αστυνομίας, μετά το θάνατο 2 κοριτσιών που περίμενα έξω από το club για να μπουν, σε συναυλία του υ τραγουδιστή των Afrobeats Asake. Ενώ ο κόσμος περίμενε έξω από το χώρο πριν από το χώρο, πολλά άτομα προσπάθησαν να εισέλθουν σπρώχνοντας, δημιουργώντας πίεση και συνωστισμό οδηγώντας στο θάνατο των 2 κοριτσιών. Η Αστυνομία είχε ζητήσει τη μονιμοποίηση του προσωρινού κλεισίματος και τελικά η απόφαση άρθηκε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
• Ακόμα ένα καινούργιο τραγούδι του οπτικοποίησε ο Blaze Bayley. Πρόκειται για το  Mind Reader, πουν ανοίγει τον καινούργιο δίσκο του Circle of Stone.



• Ο Rod Stewart πούλησε τα δικαιώματα των τραγουδιών του στην Irving Azoff’s Iconic Artists Group, αντί του ποσού των $100.000.000.
• Σε μια πρωτοποριακή κινηματογραφική κίνηση, Sony μαζί με τον Sam Mendes, θα παρουσιάσουν τέσσερις ταινίες για κάθε μέλος των Beatles. Κάθε μία, θα αναφέρεται στην ιστορία τους από την οπτική πλευρά κάθε μέλους. Το θετικότερο από όλα είναι ότι οι Paul McCartney και Ringo Starr όπως και οι οικογένειες των John Lennon και George Harrison έχουν δώσει άδειες για χρήση των ιστοριών τους και της μουσικής τους. «Είναι τιμή μου που θα αφηγηθώ την ιστορία του μεγαλύτερου ροκ συγκροτήματος όλων των εποχών και ενθουσιασμένος που αμφισβητώ την ιδέα του τι συνιστά ένα ταξίδι στον κινηματογράφο» δήλωσε ο σκηνοθέτης.  Όλες οι ταινίες αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα το 2027 και το στούντιο υπόσχεται ότι αυτό θα γίνει με καινοτόμο και πρωτοποριακό τρόπο. «Σκοπεύουμε να είναι μια μοναδικά συναρπαστική και επική κινηματογραφική εμπειρία: τέσσερις ταινίες,  από τέσσερις διαφορετικές οπτικές γωνίες που αφηγούνται μια ενιαία ιστορία για το πιο διάσημο συγκρότημα όλων των εποχών» ανέφερε παραγωγός του πρότζεκτ σε δήλωση του. Ο Sam Mendes θα σκηνοθετήσει και τις τέσσερις ταινίες.
• Μια νέα κατηγορία βραβείου Oscar στα ήδη πάρα πολλά, θα προσθέσει η Αμερικάνικη  Ακαδημία Κινηματογράφου. Πρόκειται για το Όσκαρ Καλύτερου Casting, όπου το πρώτο θα δοθεί στην 98η τελετή απονομής, το 2026, τιμώντας ταινίες που θα κυκλοφορήσουν το 2025. Η τελευταία προσθήκη βραβείου ήταν το 2003 με την κατηγορία "Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων Μεγάλου Μήκους".
• Σε εγχείρηση καρδιάς υποβλήθηκε ο ιδρυτής και ντράμερ των Kansas, Phil Ehart και το συγκρότημα διέκοψε τις εμφανίσεις του ώσπου να επανέλθει. Περαστικά και Σιδερένιος!

Οι Bon Jovi παρουσίασαν ένα video teaser διάρκειας  0.55 δευτερολέπτων για το καινούργιο άλμπουμ τους. Δείτε το.


 
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών ο Ουκρανόαμερικάνος μαέστρος των Trans Siberian Orchestra, Vitalij Kuprij, που είχε παίξει και με τους Artension και Ring of Fire. H αιτία θανάτου του δεν ανακοινώθηκε.
• Μια αγωγή για σεξουαλική επίθεση που είχε κατατεθεί κατά του Steven Tyler, απορρίφθηκε, αφού ένας δικαστής έκρινε ότι οι ενέργειες του τραγουδιστή των Aerosmith δεν παρουσίαζαν «σοβαρό κίνδυνο σωματικού τραυματισμού» στην ενάγουσα. Η υπόθεση είχε γίνει το 1975 και αφορούσε το μοντέλο Jeanne Bellino, που ήταν 17 ετών τότε και ισχυρίστηκε ότι ο Tyler «κόλλησε τη γλώσσα του στο λαιμό της και έβαλε τα χέρια του στο σώμα της, στο στήθος, στους γλουτούς και στα γεννητικά της όργανα» μέσα σε ένα τηλεφωνικό θάλαμος της Νέας Υόρκης με τα άλλα μέλη του συγκροτήματος να παρακολουθούν. Ένα δεύτερο περιστατικό έλαβε χώρα αργότερα την ίδια μέρα σε ένα λόμπι ξενοδοχείου, οπότε η Bellino κατάφερε και ξέφυγε.
•  Δείτε τον Glenn Hughes να υποδέχεται στη σκηνή τον Joe Bonamassa και να παίζουν μαζί το θεοκλάσικο Burn. Το video είναι από το Whisky A Go Go του  West Hollywood στην Καλιφόρνια από τη συναυλία του Glenn Hughes στις 2 Φεβρουαρίου.


• Οι Riot V παρουσίασαν ένα ακόμα καινούργιο τραγούδι τους από το επερχόμενο άλμπουμ τους με τίτλο Mean Streets, που θα κυκλοφορήσει στις 16 Φεβρουαρίου. Τίτλος του τραγουδιού Feel The Fire, και το μοντέλο που πρωταγωνιστεί είναι η δεσποινίς Liv Walsh.
• Η πρώην τραγουδίστριαςτων Mostly Autumn, Heather Findlay κι ο Simon Snaize, σχημάτισαν τους Bee Tellers. Οι ίδιοι περιγράφουν τη μουσικής τους σαν ένα κράμα folk, blues και Americana, με στοιχεία progressive rock. Δεν έχουν ανακοινώσει για την ώρα την κυκλοφορία κάποιου τραγουδιού.






Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου