KANSAS- POINT OF KNOW RETURN-LIVE AND BEYOND (2021)

Το 2017 οι Kansas κυκλοφορήσαν το 2πλό cd Leftoverture Live and Beyond, όπου έπαιζαν ολόκληρο το ιστορικό άλμπουμ τους του 1976 συν κάποια άλλα κομμάτια τους. Το ίδιο έκαναν και το 2021 όταν κυκλοφόρησαν το Point of Know Return: Live and Beyond, καταγράφοντας την περιοδεία τους του 2019, παίζοντας ολόκληρο το άλμπουμ τους Point of Know Return. Στο 2πλό cd η σημερινή σύνθεση του συγκροτήματος, Richard Williams κιθάρα, Phil Ehart οι μόνοι από την κλασική σύνθεση, συν τους «καινούργιους» Billy Greer μπάσο (από το 1985), Tom Brislin πλήκτρα (από το 2018), David Ragsdale βιολί (από το 1991-έχει φύγει) και Zak Rizvi κιθάρα (από το 2016-έχει φύγει), αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία του συγκροτήματος, αποδίδοντας, όχι μόνο καλά, αλλά εξαιρετικά τα κομμάτια. Το στοιχείο του βιολιού, που πάντα ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά στον ήχο τους, είναι αρκετά έντονο και χρωματίζει σχεδόν όλα τα τραγούδια. Δεν θα μείνω στα 10 κομμάτια του Point of Know Return αλλά στην καλή επιλογή των υπόλοιπων, που καλύπτον ένα ευρύ φάσμα από όλη τη δισκογραφία τους. Από το Lonely Wind του πρώτου δίσκου τους έως τα People of the South Wind, Summer (από το Prelude Implicit 2016), Cold Grey Winter (από το Freaks of Nature), Musicatto (από το Power) αλλά και το Carry on Wayward Son (από το Leftoverture). Αισθάνομαι ότι όσοι τους είδαν σε αυτήν την περιοδεία, θα πέρασαν πολύ καλά.
Υ.Γ.
Σίγουρα υπάρχουν παλιοί fans τους, που ότι καινούργιο να βγάλουν οι Kansas αλλά και δεκάδες άλλα συγκροτήματα που μεγαλούργησαν τη δεκαετία του 70, είναι σαν να μην υπάρχει. Συμφωνώ εν μέρει. Ναι, χάθηκε εκείνη η λάμψη, χάθηκε η απίστευτη έμπνευση που τους συνόδευσε τότε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα απορρίψω ότι σύγχρονο κυκλοφορούν.

Όπως διαβάσατε και πιο πάνω, στη σημερινή σύνθεση των Kansas, υπάρχουν 2 από τα αρχικά μέλη, οι Williams και Ehart με το παλαιότερο «καινούργιο» μέλος να είναι ο μπασίστας Billy Greer,από το 1985. Προς τιμήν τους, έχουν κρατήσει ζωντανό τον ήχο τους και συνεχίζουν να διασκεδάζουν τους παλαιότερους που μεγάλωσαν με τα τραγούδια τους, κι αν βρεθούν και μερικοί νέοι στις συναυλίες τους, θα περάσουν καλά. Αρκεί να εκτιμήσουν αυτό που ακούνε.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

24/2/24

 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου