NEWS OF THE WORLD (18/1/24)

 

•  Οι Disturbed παρουσίασαν το video του τραγουδιού Don't  Tell Me, σε σκηνοθεσία Matt Mahurin, όπου ο τραγουδιστής του συγκροτήματος  David Draiman, ερμηνεύει ντουέτο με την Ann Wilson των Heart.  Το τραγούδι, χαρακτηρίζεται από τη συναισθηματική φορτισμένη ερμηνεία και των δυο, με τον Drainman να λέει για την Ann Wilson: "Τρέφω τεράστιο σεβασμό για την Ann. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι η καλύτερη γυναικεία ροκ φωνή όλων των εποχών. Νομίζω ότι είναι ανέγγιχτη. Αισθάνομαι ότι ήμασταν πολύ προικισμένοι που την είχαμε να είναι μέρος αυτού " με την Wilson να απαντά: "Με τίμησε η πρόσκληση που πήρα από τον David Draiman. Όταν άκουσα τη διασκευή που έκαναν οι Disturbed στο The Sound Of Silence(σ.σ. των Simon and Garfunkel), πραγματικά εγώ και ο σύζυγός μου…σκάσαμε που δεν σκέφτηκα να το διασκευάσω νωρίτερα. Και έτσι όταν ήρθε η ευκαιρία να τραγουδήσουμε μαζί αυτό το τραγούδι, αμέσως απάντησα θετικά». Η άποψη μου, είναι ότι το τραγούδι χωρίς να είναι μια φοβερή μπαλάντα, είναι καλό και αξίζει να το ακούσετε. Α.Ρ.
• Τελικά δεν είναι τα πράγματα τόσο εύκολα κι όμορφα όπως νομίζουμε. Ο τραγουδιστής των Who, Roger Daltrey, είπε ότι παρακαλούσε τα συγκροτήματα για να παίξουν δωρεάν τις φιλανθρωπικές συναυλίες του για τον καρκίνο. «Δεν είναι καθόλου εύκολο να βρεις μεγάλα ονόματα να παίξουν γιατί δεν έχουν χρόνο. Τα γόνατά μου πονάνε τόσο πολύ από 24 χρόνια που τους παρακαλώ να παίξουν (ο Daltrey, συνεργάζεται με το Teenage Cancer Trust του Ηνωμένου Βασιλείου από το 2000).Όταν βλέπω κάποιον διάσημο, πηγαίνω κατευθείαν και του ζητάω να παίξει και μόλις με βλέπουν, τρέχουν μακριά»! Ο τραγουδιστής των Who και σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο Metro, είπε ότι είχε συναντήσει ασθενείς που τους βοήθησε η φιλανθρωπία. «Υπάρχουν αρκετοί που θα μείνουν στη μνήμη μου για πάντα – δεν θα μπορούσα ποτέ να τους ξεχάσω και τα γράμματα και οι κάρτες σημαίνουν πραγματικά πολλά», είπε ο Daltrey. «Τις έχω κρατήσει όλες». Φέτος θα παίξουν στο Albert Hall και θα είναι η τελευταία εμφάνιση του σαν  επιμελητή του γεγονότος. Το φετινό πρόγραμμα 918-24 Μαρτίου)περιλαμβάνει τους Robert Plant, Eddie Vedder, Noel Gallagher, The Who κ.α.ρτίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους 12. «Θεέ μου, ήταν δύσκολο στην αρχή γιατί ήμουν αποφασισμένος ότι οι μπάντες έπρεπε να θέλουν να το κάνουν αυτό δωρεάν», είπε ο Daltrey.
• Ακόμα ένα καινούργιο τραγούδι μετέφεραν σε video οι Green Day. Πρόκειται για το One Eyed Bastard, μέσα από το καινούργιο άλμπουμ τους Saviors, που θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιανουαρίου. Το "One Eyed Bastard" ξεκίνησε ως απλά ένα riff που είχα στο μυαλό μου, ένα riff που θα ακουγόταν σαν Black Sabbath", είπε ο Billie Joe Armstrong. "Οι στίχοι μιλούν για τις κακές στιγμές στη ζωή κι έχουν πολύ νοσταλγία. Όλοι περνάμε άσχημες στιγμές και πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε. Εγώ ευτυχώς,  έχω διέξοδο τα τραγούδια». (Σ.Σ αυτό περί Black Sabbath που διαβάσατε πιο απάνω, ΜΗΝ το πάρετε  τοις μετρητοίς).
• Στους Tank θα συνεχίσει την καριέρα του ο πρώην ντράμερ των Diamond Head, Karl Wilcox.


• Το Paradise City είναι το τρίτο τραγούδι των Guns and Roses, μετά τα Sweet Child O' Mine και Welcome To The Jungle, που ξεπερνάει το 1 δις (1.000.000.000) streams στο Spotify. Να σαs θυμίσω ότι στη λίστα του Billions Club, έχουν μπει και τα Nothing Else Matters-Metallica, Dream On-Aerosmith, Eye Of The Tiger-Survivor, Dancing Queen-ABBA, Last Resort-Papa Roach και I Wanna Dance With Somebody-Whitney Houston, ενώ η σχετική λίστα περιλαμβάνει 500 τραγούδια!
• Κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο podcast That Metal Interview, η  Doro Pesch εξήγησε πώς πήρε τα δικαιώματα στο όνομα της πρώτη της μπάντας, των Warlock,  αφού προηγουμένως έχασε μια νομική μάχη με το συγκρότημα και τον πρώην manager τους, που έχει πεθάνει. «Μετά από 20 χρόνια κατάφερα και πήρα πίσω τα δικαιώματα για το όνομα Warlock.Ο πρώην μάνατζέρ μας, κατακράτησε τα δικαιώματα, πουλώντας παράλληλα μπλουζάκια και ότι άλλο μπορούσε να αγοράσει ο fan με το όνομα του συγκροτήματος, με το επιχείρημα ότι έτσι θα προστάτευε το όνομά μας στην περίπτωση που κανείς άλλος χρησιμοποιούσε το όνομα Warlock. Όταν το συγκρότημα έκανε περιοδεία στην Ευρώπη με τον Ronnie James Dio, ο Αμερικανός μάνατζέρ μού είπε ότι ο Γερμανός μάνατζέρ μας, έφυγε. Το συγκρότημα συνέχισε την περιοδεία, έπαιξε στην Αμερική με τους Megadeth, κι όταν ήλθε η ώρα να περιοδεύσει μόνο του στην Ευρώπη, έβγαλε μια αφίσα και έλαβε ένα γράμμα από ένα δικηγόρο που μας καλούσε να πληρώσουμε 50.000 $ ή κάτι τέτοιο για τη χρήση του ονόματος. Τα χρήματα ήταν πολλά και η δισκογραφική εταιρεία τους συμβούλευσε να ονομαστούν Doro, ξεκινώντας στην ουσία από την αρχή. Στο μεταξύ ο Γερμανός manager είχε πάει στην Τουρκία όπου τότε δεν υπήρχε Internet, ούτε κινητά τηλέφωνα και δεν μπορούσαν να τον βρουν. Τότε της τηλεφώνησε ένας δημοσιογράφος από το ολλανδικό περιοδικό Aardschok και την πληροφόρησε ότι ο manager σκοτώθηκε. Κάπως έτσι βρήκε μια άκρη με τους κληρονόμους του και μετά από 230 χρόνια, πήρε πίσω τα δικαιώματα του ονόματος Warlock.
•  10.000 είναι οι υποψήφιοι που έστειλαν υλικό τη θέση του κιθαρίστα στους Smashing Pumkins! “Το συγκρότημα έχει λάβει πάνω από 10.000 υποβολές για τη θέση του επιπλέον κιθαρίστα», ανέφερε το συγκρότημα σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη 16 Ιανουαρίου. «Προς το παρόν, υπάρχουν οκτώ άτομα που εργάζονται με πλήρη απασχόληση για να αξιολογήσουν το καθένα». Οι Smashing Pumkins ανακοίνωσαν αρχές Ιανουαρίου ότι αναζητούσαν έναν νέο κιθαρίστα μετά την αποχώρηση του Jeff Schroeder που τους είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από τον Οκτώβριου του 2023.


 

 • Οι Wade Black’s Astronomica παρουσίασαν το πρώτο τους video για τραγούδι τους μέσα από το επερχόμενο δίσκο τους Τhe Awakening που θα κυκλοφορήσει στις 8 Μαρτίου. Πρόκειται για το Darkness Falls, που είναι αφιερωμένο σε όλους εκείνους που υποφέρουν από τις ψυχικές ασθένειες και περνούν από δοκιμασίες και αναταράξεις στη ζωή. Το μήνυμά των στίχων μας είναι ότι η ανθρώπινη θέληση είναι ισχυρή και, στο τέλος, πάντα προχωράς μπροστά και νικάς τα προβλήματά σου. Οι Wade Black’s Astronomica θα περιοδεύσουν στην Ελλάδα, ξεκινώντας από το Up The Hammers στις 8 Μαρτίου και συνεχίζοντας διαδοχικά σε Πτολεμαίδα (10/3), Πάτρα (12/3), Ιωάννινα (14/3), Λάρισα (15/3), Αγρίνιο (16/3), Θεσσαλονίκη (17/3) και 2 μέρες στα Τρίκαλα στο Horns Up Festival στις 21 και 22 Μαρτίου με ακουστικό και ηλεκτρικό σετ αντίστοιχα.












Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου