ΟΙ MAMAS AND PAPAS ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΜΕ ΜΙΑ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ Ο ACE FREHLEY ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟ


Το περίφημο Ed Sullivan Show, που προβλήθηκε στην αμερικάνικη τηλεόραση από το CBS για 23 ολόκληρα χρόνια, από το 1948 έως και το 1971, ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά προγράμματα όλων των εποχών της τηλεόρασης. Μεταδιδόταν κάθε Κυριακή στις 8 το βράδυ και συγκέντρωνε ολόκληρη την αμερικανική οικογένεια , παρουσιάζοντας συγκροτήματα και τραγουδιστές/τριες της εποχής. Τα video έχουν σωθεί και πραγματικά αποτελούν μουσική πολιτιστική κληρονομιά. Πόσες φορές  δεν έχουμε διαβάσει για μουσικούς που είχαν δει τους Beatles και τους Rolling Stones στο Ed Sullivan Show και εμπνεύστηκαν για να ξεκινήσουν τη δική τους καριέρα;
 Ακόμη και μετά τo τέλος της εκπομπής, το 1971, το The Ed Sullivan Show παρέμεινε σύμβολο ψυχαγωγικής και σημαντικό μέρος της ιστορίας της αμερικανικής τηλεόρασης. Ένα από τα πολλά αξιομνημόνευτα περιστατικά της εκπομπής, ήταν η εμφάνιση των  Mamas & The Papas στις 24 Σεπτεμβρίου 1967 όπου ερμήνευσαν full playback το California Dreamin.  Λίγο πριν ξεκινήσουν είχαν αρχίσει να παρουσιάζονται διάφορα τεχνικά προβλήματα που τους είχαν κουράσει, με βασικότερο το synch lip, το συντονισμό χειλιών τους με τους στίχους (ήταν full playback!). Έτσι κατά τη διάρκεια του γυρίσματος, η Michelle Philips τραγουδάει τρώγοντας μια μπανάνα και στο τέλος του τραγουδιού, άρχισε να τραγουδάει στην μπανάνα αντί για το μικρόφωνό της, με τον σύζυγός της John Phillips (κιθάρα/τραγούδι), να ξεκινάει κουβεντούλα μαζί της! Να σημειώσω ότι το γύρισμα έγινε πριν 54 χρόνια και τέτοια περιστατικά συνδυαζόντουσαν με την χίππικη αντίληψη  απόρριψης των κοινωνικών αξιών, με το California Dreamin να αποτυπώνει τη λαμπερή ουσία της δυτικής κουλτούρας των hippies. 

Δείτε το behind-the-scenes video που ετοίμασε ο Ace Frehley, όπου μιλάει για τα καινούργια τραγούδια του και στιγμιότυπα από τις ηχογραφήσεις του καινούργιου δίσκου του 10,000 Volts, που θα κυκλοφορήσει στις 24 Φεβρουαρίου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

14/1/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου