KANE ROBERTS: ΠΑΙΖΕΙ ΚΙΘΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ..ΜΠΡΑΤΣΑ!


 Περισσότερο γνωστός από τη μυώδη εμφάνισή του παρά από το παίξιμό του, ο κιθαρίστας Kane Roberts (κανονικό όνομα Robert Athas), έγινε γνωστός παίζοντας στα άλμπουμ του Alice Cooper, Constrictor και Raise Your Fist and Yell  για να ακολουθήσει αμέσως μετά το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο το όνομά του (1987). Έτσι σταμάτησε να παίζει για τον Alice αλλά κράτησε επαφή και η συνσύνθεσή του Bed of Nails εμφανίστηκε στο Trash.
Ενδιαφέρον έχει το τι έκανε πριν τον μάθουμε σαν κιθαρίστα του Cooper, όπου εργαζόταν σαν γκρουπιέρης σε παράνομη λέσχη. Παράλληλα  έπαιζε σε διάφορα clubs όταν μια κασέτα με κομμάτια του έφθασε στα χέρια του παραγωγού του Cooper, Bob Erzin και σύντομα βρέθηκε στο studio ηχογραφώντας τα τραγούδια του Constrictor. Το 1989 κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ Saints and Sinners  που περιείχε τη σύνθεση του Bon Jovi-Does Anybody Really Fall in Love Anymore?, αρχικά ερμηνευμένο από την Cher. Οι ζωντανές εμφανίσεις του είναι πραγματικά εντυπωσιακές, με την κιθάρα του να έχει σχήμα πολυβόλου και βέβαια να δημιουργείται ο αντίστοιχος …ντόρος, ενώ έχει δουλέψει τη φωνή του και τραγουδάει ο ίδιος τα τραγούδια του. Έτσι βρέθηκε να κάνει δεύτερα φωνητικά σε άλμπουμ των Steve Vai (Sex & Religion) και Desmond Child(Discipline), ενώ τραγουδάει το τραγούδι Shocker στην ομότιτλη ταινία του 1989. Ο Roberts έχει συμμετάσχει στις ηχογραφήσεις των άλμπουμ Count Three & Pray (Berlin), Every Beat of My Heart(Rod Stewart), Revenge (Kiss).


Μετά  την κυκλοφορία του Saints and Sinners, ακολούθησε ένα μεγάλο κενό απουσίας για να επιστρέψει με το project-συγκρότημα Phoenix Down(1999) και το άλμπουμ Under A Wild Sky, μεγάλο μέρος του οποίου ήταν βασισμένο στη σειρά video games, Final Fantasy. Έτσι σταμάτησε να ηχογραφεί και ασχολήθηκε με τις τέχνη τουvideo game για να επανέλθει στη δισκογραφία το 2006 με το άλμπουμ Touched, ενώ το 2012 κυκλοφόρησε τη συλλογή Unsung Radio, με ακυκλοφόρητα κομμάτια του. Το 2022 η
Nita Strauss αποχώρησε από το συγκρότημα του Alice Cooper και την αντικατέστησε, έως ότου επανέλθει. Τελευταίο άλμπουμ του είναι το The New Normal (2019).


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
Saints and Sinners (1989)

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

1/1/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου