ROCK INCIDENT 269: Ο RONNIE JAMES DIO ΚΑΙ Ο TONY CAREY ΓΙΑ ΤΟΥΣ AC/DC

 

Το φθινόπωρο του 1976 βρίσκει τους Rainbow του Ritchie Blackmore να ξεκινούν την ευρωπαική περιοδεία του για το εμβληματικό Rising. Support ένα άγνωστο συγκρότημα από την Αυστραλία με το όνομα AC/DC που στη χώρα τους ήταν σχετικά γνωστοί, αλλά στην Ευρώπη είχαν κυκλοφορήσει μόνο ένα άλμπουμ, το High Voltage. Το περιοδικό Classic Rock με το δημοσιογράφο Guff Burton, πήρε συνεντεύξεις  από 2 πρωταγωνιστές εκείνης της περιοδεία,τον Ronnie James Dio και τον Tony Carey. Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο τεύχος Αυγ.2009.
OΙ RONNIE JAMES DIO ΚΑΙ TONY CAREY ΓΙΑ ΤΟΥΣ AC/DC
R.J.Dio: Γνωρίζα λίγα πράγματα για αυτούς πριν παίξουν μαζί μας. Ήξερα ότι ήταν γνωστοί στην Αυστραλία, αλλά όχι στην Ευρώπη. Σίγουρα μάθαμε πολλά για αυτούς αφού τελείωσαν την  περιοδεία! Η περιοδεία πήγε πολύ καλά, σχεδόν κάθε βράδυ μας έδιωχναν από τη σκηνή. Δεν σταματούσαμε να παίζουμε, ήταν συναρπαστικά. Στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορούσε να μάς κατεβάσει από τη σκηνή. Οι AC/DC τα πήγαιναν πολύ καλά και ζέσταναν τον κόσμο για να μας υποδεχτεί. Είμαι σίγουρος ότι όσοι είχαν παρακολούθησαν εκείνη την περιοδεία, πρέπει να έμειναν πολύ ικανοποιημένοι.  Έκαναν encore σχεδόν κάθε βράδυ. Ο Angus από τότε ήταν απίστευτος, έδινε το δικό του show κάθε βράδυ. Λίγοι δουλεύουν τόσο σκληρά όσο αυτός! Θυμάμαι τον Cozy Powell να τους βλέπει από τα παρασκήνια και να λέει: «Ουάου. Πώς θα βγούμε τώρα εμείς; Μας άρεσε αυτό που έκαναν αλλά με κανένα τρόπο δεν φανταζόμουν ότι θα έκαναν αυτήν την επιτυχία που είχαν. Είχα τη χαρά να μιλήσω με τον Bon μερικές φορές, και ήταν απόλυτα φιλικός. Προς το τέλος της περιοδείας, κρυολόγησε και ζήτησε τη συμβουλή μου για το τι θα μπορούσε να κάνει για να τραγουδάει. Του έδωσα μερικές συμβουλές για το πώς χειρίστηκα μια παρόμοια  κατάσταση και με ευχαρίστησε. Ήταν υπέροχος άνθρωπος. Νομίζω ότι ο Ritchie σκέφτηκε το ίδιο με τον Cozy και εμένα για τους AC/DC. Ήταν πολύ εντυπωσιασμένος. Δεν θέλω να βάλω λόγια στο στόμα του, αλλά εγώ, ο Cozy κι αυτός πίστεψε στο ταλέντο τους»

Tony Carey: «Ξέραμε ότι ήταν γνωστοί στην Αυστραλία και θα μας βοηθούσαν να πουλήσουμε παραπάνω εισιτήρια. Οι AC/DC ήταν οι local heroes για πολύ κόσμο. Νομίζω ότι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας τους είναι η μακροζωία. Βρήκαν έναν τέλειο αντικαταστάτη στο πρόσωπο του Brian Johnson και περίμενα και εμάς (σ.σ. τους Rainbow) να γίνουμε μεγάλοι, αλλά ο παίκτης του μπάντζο συνέχισε να πυροβολεί τα πόδια του, απολύοντας σπουδαίους μουσικούς. (σ.σ. ο Carey χρησιμοποιεί την έκφραση του Gillan για τον Blackmore “banjo player”).Δεν θυμάμαι να ήταν σε κανένα πάρτι μετά από συναυλία.  Φόρτωναν τον εξοπλισμό τους και έφευγαν για την επόμενη πόλη. Θα ήταν φοβερή εμπειρία να συνυπάρχουν στο ίδιο πάρτι οι Bon Scott και Jimmy Bain (μπασίστας των Rainbow) και οι 2 γνωστοί party animals. Το μόνο που θυμάμαι μετά από μια συναυλία κι ενώ είμαστε στα παρασκήνια, μπήκε ο Malcolm Young  και χωρίς να πει ένα γειά, είπε: «Υπάρχει μια μπύρα;». Νέοι και θρασύδειλοι, αλλά έτσι έμαθαν να επιβιώνουν στην Αυστραλία. Δεν θυμάμαι άλλα περιστατικά από εκείνη την περιοδεία, μόνο μια ιστορία που έφθασε στα αυτιά μας από την κοπέλα του Bon Scott που του διαμαρτυρόταν επειδή το βράδυ έκλανε στο  κρεβάτι και δεν την άφηνε να κοιμηθεί».

Α.Ρ.

12/12/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου