ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: RIOT/ACE FREHLEY/BILL NELSON

 

Οι Riot V επιστρέφουν με ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ με τίτλο Mean Streets, με την ημέρα κυκλοφορίας του να είναι η 16η Φεβρουαρίου. Πρώτο video single είναι το τραγούδι "High Noon" με τον συνθέτη Donnie Van Stavern να λέει ότι οι στίχοι του αναφέρονται στον Mark Reale που αγαπούσε την Δύση (σ.σ. εννοεί το far west) κι έγραψε τραγούδια για αυτήν.
      Την παραγωγή και τη μίξη των καινούργιων 12 τραγουδιών των Riot V έκανε ο Bruno Ravel και το artwork ο Gyula Havancsák, που επιδέξια προσάρμοσε τη μασκότ του συγκροτήματος στη γενική εικόνα. Ο Van Stavern είπε ακόμα ότι με το Mean Streets, το συγκρότημα επιστρέφει στον κλασικό ήχο του με το ένα πόδι στις ρίζες τους,  στο παρελθόν και το άλλο πόδι, στο μέλλον». Το Mean Streets θα είναι διαθέσιμο σε CD-digipak, απλό cd, βινύλιο και ψηφιακά.
Με τους Kiss να κλείνουν το κεφάλαιο περιοδείες, ο πρώην κιθαρίστας τους Ace Frehley ανακοίνωσε το καινούργιο προσωπικό άλμπουμ τους με τίτλο 10,000 Volts που θα κυκλοφορήσει στις 23 Φεβρουαρίου 2024. Παράλληλα παρουσίασε και το video single για το ομώνυμο τραγούδι.
 "She hit me like 10,000 volts / when I saw her face / she hit me like 10,000 volts / feel like I was in space."
Το 10,000 Volts είναι το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ μετά το Spaceman(2018) με δικά του τραγούδια καθώς μετά ακολούθησε το Origins Vol. 2.


"Πιθανότατα το 10,000 Volts να είναι το καλύτερο προσωπικό μου άλμπουμ» δήλωσε στο Nuvo. “Το  υλικό των τραγουδιών τα έχω συνθέσει με τη βοήθεια του φίλου μου Steve Brown, κιθαρίστα των Trixter και τώρα μέλος των Rubix Kube. Στα ντραμς είναι ο Anton Fig, που στο παρελθόν έπαιξε στο προσωπικό του άλμπουμ Frehley(1978) αλλά και στα Frehley's Comet, Trouble Walkin' και Anomaly. Όμως δεν σταμάτησε να εκεί, αλλά μίλησε και για τους 2 πρώην συμπαίκτες του στους Kiss, Paul Stanleyκαι Gene [Simmons, που τους κατηγόρησε ότι προσπάθησαν να τον μειώσουν, αποκαλώντας τον μεθυσμένο, αναξιόπιστο και τοξικομανή. "Αλλά αν ήταν έτσι, πώς έκανα τα πέντε προσωπικά άλμπουμ; Και περιοδεύω σταθερά τα τελευταία 10 χρόνια».
Οι Bop Deluxe δεν κατάφεραν να γίνουν γνωστοί πέραν των συνόρων της Μ.Βρετανίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει έστω  κι αργά να τους ανακαλύψετε. Ο Bill Nelson ήταν ο βασικός συνθέτης και κιθαρίστας του συγκροτήματος που συνέχισε να κυκλοφορεί άλμπουμ όπως το καινούργιο του Starlight Stories, που ηχογραφήθηκε το 2022, παράλληλα με το προηγούμενο άλμπουμ του All The Fun Of The Fair(2022), το οποίο κυκλοφόρησε μόλις τον προηγούμενο μήνα,  τον Νοέμβριο του 2023, αλλά ακολουθεί διαφορετική διαδρομή τόσο μουσικά όσο και εννοιολογικά. «Η έμπνευση για πολλά από τα τραγούδια προήλθε από τις αναμνήσεις μου από ένα σύνολο παιδικών βιβλίων με παραμύθια, που εκδόθηκαν τη δεκαετία του 1920, που είχε η μητέρα μου όταν ήταν παιδί.Τα είχε κρατήσει και μου τα διάβαζε όταν ήμουν μικρός.  Ήταν χοντρά, βαριά βιβλιοδεμένα βιβλία με ανάγλυφα εξώφυλλα και είχαν τίτλους όπως το The Golden Wonder, Book For Children, εικονογραφημένα από καλλιτέχνες επηρεασμένους από το κίνημα των Art Nouveau και Art Deco. Τα βιβλία περιείχαν ιστορίες από συγγραφείς όπως ο HG Wells, ο Miguel De Cervantes, ο Homer, ο William Blake και άλλοι, καθώς και ποιήματα από διάφορους ποιητές. Είχαν μια αύρα μαγείας και μυστηρίου πάνω τους, με παραμύθια και υποβλητική βρετανική ποίηση, γεμάτη με εποχιακές και ρουστίκ εικονογραφικές περιπέτειες, που μου άρεσε. Ελπίζω ότι με κάποιο τρόπο θα καταφέρω να συνδέσω τους αγοραστές του δίσκου με τα δικά τους παιδικά βιβλία».


21/12/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου