NEWS OF THE WORLD (11/12/23)


• Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της. Ο Bruce Dickinson παντρεύτηκε την μία τριετία σύντροφο του Leana Dolci(η φωτογραφία προέρχεται από τον λογαριασμό της Leana Dolci στο instagram).
Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του heavy metal, μας θυμίζει ότι ο Bruce Dickinson έχει παντρευτεί 3 φορές, την πρώτη το 1984 με την Erica “Jane” Barnett με την οποία χώρισε το 1986, τη δεύτερη με την Patrice Bowden με την οποία απέκτησε τρία παιδιά και ήταν παντρεμένοι για σχεδόν τριάντα χρόνια. Από το 2020 βρισκόντουσαν σε διάσταση και ην ίδια χρονιά σκοτώθηκε σε δυστύχημα μέσα στο σπίτι της.
• Στο Νο1  του Βρετανικού chart μεγάλων δίσκων βρέθηκε μετά από 37 χρόνια ο Peter Gabriel. To καινούργιο άλμπουμ του Ι/O είναι το δεύτερο προσωπικό του που πάει Νο1 μετά το So που ήταν και το πιο εμπορικό στην καριέρα του.

 • Ο Denny Laine, συνιδρυτής των Moody Blues και Wings, πέθανε σε ηλικία 79 ετών,  μετά από μια μάχη με τη διάμεση πνευμονοπάθεια. Ο Laine ήταν συνιδρυτής των Moody Blues το 1964 και έμεινε μαζί τους έως και το 1966. Ήταν η φωνή στην πρώτη επιτυχία τους "Go Now." Τον αντικατέστησε ο Justin Hayward,  με τον Laine να συνεχίζει την καριέρα του παίζοντας στους Electric String Band, Balls, Ginger Baker's Air Force, ενώ κυκλοφόρησε και ορισμένους μικρούς δίσκους. Το 1971 άρχισε να συνεργάζεται με τους  Paul και Linda McCartney και σχημάτισαν τους Wings, με τους οποίους έμεινε 10 χρόνια. Εκτός από τις παραπάνω συνεργασίες, έχει κυκλοφορήσει και προσωπικά άλμπουμ.

 • Ακόμα ένα καινούργιο τραγούδι παρουσίασαν οι Guns N' Roses. Τίτλος του The General και μόλις το ακούστε θα καταλάβετε ότι ηχητικά ανήκει στην εποχή του Chinese Democracy. Η κυκλοφορία του θα γίνει σε ψηφιακή μορφή αλλά και σε φυσική, σε μικρό δίσκο, ενώ στην Ιαπωνία θα κυκλοφορήσει σε SHM-CD. Την παραγωγή του τραγουδιού έκαναν οι Axl Rose και Caram Costanzo που παίζει και πλήκτρα. Οι υπόλοιποι μουσικοί εκτός των Axl Rose, Duff McKagan και Slash είν αι οι Richard Fortis κιθάρα, Dizzy Reid πλήκτρα και Bryan Mantia ντραμς. Να θυμίσουμε ότι ο Sebastian Bach είχε πει για το General το 2007 ότι είναι το “πιο heavy τραγούδι που έχει ακούσει από τον Axl. Είναι αργό με τρυφερό riff και με υψηλά, διαπεραστικά φωνητικά που ουρλιάζουν. Στην ουσία το General είναι η συνέχεια του Estranged. 


      ,.
• Το μπάσο του εκλιπόντος Dusty Hill των ZZ Top, πουλήθηκε αντί του ποσού των $393,700 (£230,812) το οποίο είναι το δεύτερο υψηλό ποσό για δημοπρασία, μετά την πώληση του μπάσου του Paul McCartney, ένα Yamaha BB-1200, που πουλήθηκε το 2021 αντί $471,900. Το 953 Fender Precision είναι αυτό που εικονίζεται στο εξώφυλλο του άλμπουμ των ZZ Top, Fandango! Το τρίτο σε σειρά από πλευράς τιμής είναι το μπάσο του Bill Wyman, ένα Fender Mustang που πουλήθηκε το 2020 αντί $384,000.
• Την αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους ανακοίνωσαν οι Sepultura. Θα ξεκινήσει το Μάρτιο του 2024 από τη Βραζιλία, θα συνεχίσει σε Νότιο και Βόρειο Αμερική και στις 30 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η ευρωπαϊκή περιοδεία τους από το Παρίσι. Για την ώρα, δεν υπάρχει η Ελλάδα στο πρόγραμμα αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα προστεθούν πολλές ημερομηνίες. Πρόθεσή τους είναι να ηχογραφήσουν 40 live κομμάτια τους, ηχογραφημένο σε διαφορετική πόλη και να κυκλοφορήσουν μια μεγάλη αποχαιρετιστήρια συλλογή.Η σημερινή σύνθεση των Sepultura  είναι Derrick Green κιθάρα, Andreas Kisser μπάσο, Paulo Xisto Pinto Jr.μπάσο και Eloy Casagrande ντραμς.
• Σύμφωνα με δηλώσεις του Geddy Lee μια επανασύνδεση με τον Alex Lifeson με καλεσμένο ντράμερ είναι πολύ πιθανή. Και πιο πιθανή είναι μια περιοδεία των Rush!
• Το διάβασα και το ξανά  διάβασα. Ο Roger Waters απέλυσε τον 50χρονο γιό του Harry Waters από το συγκρότημα των μουσικών που έπαιζαν μαζί του και κράτησε μόνο τους John Carin πλήκτρα και Dave Kilminster κιθάρα. Ηδη ο Harry παίζει με το συγκρότημα διασκευών των Pink Floyd, Brit Floyd, αφού πέρασε 14 χρόνια παίζοντας με τον πατέρα του.    
• Ακόμα ένα τραγούδι από το τελευταίο studio άλμπουμ τους The Gang's All Here, παρουσίασαν οι Skid Row. Πρόκειται για το "Resurrected", που επιβεβαιώνει όλους όσους έλεγαν ότι το The Gang's All Here είναι καλό άλμπουμ.
• Μπορεί το όνομα του Χρήστου Βαλασέλλη να μην είναι γνωστό στον περισσότερο κόσμο όμως η απώλεια του στα 49 μόλις χρόνια του σόκαρε τους ανθρώπους του ραδιοφώνου, αφού ήταν ο δημιουργού του προγράμματος εκπομπής Jazler, μόλις στα 49 του χρόνια. Ο Χρήστος Βαλασέλης ήταν διευθυντής του Aeolos Tv, ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ στη Λέσβο, στα μέσα της δεκαετίας του ’90 άνοιξε ραδιοφωνικό σταθμό στη Μυτιλήνη παίζοντας μουσική από κασέτες και ήταν εκείνος που δημιούργησε το αυτοματοποιημένο πρόγραμμα αναπαραγωγής τραγουδιών και διαφημίσεων το γνωστό Jazler που υιοθετήθηκε από όλους σχεδόν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Το δημιούργημά του το αναβάθμιζε συνεχώς, ενώ εντάχθηκε και στα εκθέματα του Μουσείο Τηλεοπτικής ιστορίας.
• Μετά την πρώτη ανακοίνωση για τους Σουηδούς Sorcerer που θα εμφανιστούν στο Golden R Festival που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο από 29 ως 31 Αυγούστου 2024, ήλθε και το δεύτερο όνομα. Πρόκειται για τους Warlord σε μια αποκλειστική εμφάνιση στη χώρα μας,  αφιερωμένη στη μνήμη και τη μουσική κληρονομιά του William J Tsamis. Θα παίξουν ολόκληρο το EP "Deliver Us" και όλα τα κλασικά κομμάτια των Warlord.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο Chad Allen, ιδρυτής των Brave Belt-που υπήρξαν οι πρόγονοι των Bachman Turner Overdrive. O Allen ήταν ο πρώτος τραγουδιστής των ιδρυτικό μέλος των Guess Who. 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου