IAN GILLAN BAND – LIVE AT BUDOKAN: ΕΝΑ LIVE ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ BEST OF

Μπορεί η καριέρα του Ian Gillan με τους progressive Rock Fusion Ian Gillan Band (1975-1978), I.G να μην ήταν τόσο πετυχημένη, όσο η μετέπειτα πορεία του σαν hard/heavy ήχου με τους Gillan, αλλά σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητη, έχοντας κυκλοφορήσει 3 studio άλμπουμ, αρκετά singles κι ένα live.
Ακούγοντας αυτό το πρώτο live της καριέρας του με τίτλο Live at the Budokan(1978, ξεχωρίζω το My baby loves me αλλά και την εξαιρετική διασκευή στο «δικό του» Child in Time(από το ομώνυμο πρώτο άλμπουμ του1976). Δίπλα τους τα Clear Air Turbolence, Scarabus,Twin Exhausted και Over the Hill όλα από τα 3 πρώτα άλμπουμ του, δείγματα της σύντομης περιήγησης του στην Jazz Fusion μουσικής.
Το Live at the Budokan (ηχογραφήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1977 στο Τόκιο) αποτελεί μια καταγραφή της πρώτης περιόδου του μετά την αποχώρησή του από τους Deep Purple και παραδόξως κυκλοφόρησε σε 3(!) διαφορετικές ετεροχρονισμένες φάσεις. Η πρώτη στις αρχές του 1978 σαν Live at Budokan σε μονό βινύλιο με 5 τραγούδια, σε Ιαπωνία και Αυτστραλία, 2 μήνες αργότερα κυκλοφόρησε το Live at the Budokan Vol2 , ξανά μονό Lp με άλλα 5 τραγούδια εκ των οποίων 2 από τα ο ρεπερτόριο των Deep Purple, τα υπέρ κλασσικά  Smoke on the Water κιαι Woman from Tokyo, και πάλι μόνο στην Ιαπωνία. Έκτοτε , η καρασπάνια live κυκλοφορία της υπέρτατης φωνής των Deep Purple, αποτελούσε ένα πανάκριβο collector’s Item.
Το 1983 η Virgin Rec. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ολόκληρο το live με τίτλο Live at the Budokan Volumes Ι & ΙΙ σε 2πλό lp με άλλο εξώφυλλο, αρχικά στην Ευρώπη και τα επόμενα χρόνια σε Ιαπωνία και Αυστραλία. Με αυτή τη μορφή κυκλοφόρησε και στη χώρα μας και τότε ακούσαμε για πρώτη φορά τη μοναδική φωνή του μαζί με τους Ray Fenwick κιθάρα/τραγούδι, John Gustafson μπάσο/τραγούδι, Colin Towns πλήκτρα και Mark Nauseef ντραμς, σ’΄ένα καλοδουλεμένο live που αφήνει στον ακροατή τις καλύτερες εντυπώσεις, ενός hard rock progressive fusion κοντσέρτου με τα Smoke in the Water και Woman from Tokyo να αποσπούν τα περισσότερα χειροκροτήματα. Το Live at the Budokan είναι ένα καοληχογραφημένο live, με το ένθετο να περιέχει πολλές πληροφορίες και φωτογραφίες κι συνολικά αποτελεί ένα καλό δείγμα των Ian Gillan Band της πρώτης περιόδου, ειδικά για όσους δεν γνωρίζουν τίποτε από την πρώτη προσωπική περίοδο της καριέρας του.
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΟΛΙΟΣ

23/12/23
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου