BRYAN ADAMS/ROD STEWART/STING-ALL FOR LOVE

   Με την καριέρα του να έχει πατήσει στην κορυφή, το 1993 ο Καναδός Bryan Adams, μαζί με τους συνεργάτες του Robert John "Mutt" Lange (τον γνωστό παραγωγό) και τον ενορχηστρωτή Δ/ντη Ορχήστρας Michael Kamen, γράφουν μια μπαλάντα που εκείνη την εποχή, το είδος ήταν πολύ της μόδας. Τίτλος της “All for Love", η οποία προοριζόταν για το soundtrack της ταινίας The Three Musketeers.Ήδη, πριν 2 χρόνια, οι  Bryan Adams, Michael Kamen και John Mutt Lange είχαν μια τεράστια επιτυχία με τη σύνθεσή τους "(Everything I Do) I Do It for You" που είχε ακουστεί στην ταινία Robin Hood: Prince of Thieves(1991).Να θυμίσω στους λίγο μεγαλύτερους ότι ήταν η εποχή που είχαν καταργηθεί οι μικροί δίσκοι(sinles) βινυλίου και είχαν επιβληθεί-πολύ εύκολα-τα CD singles, τα οποία λίγα μόλις χρόνια αργότερα, καταργήθηκαν και αυτά.
Οι τρεις μουσικοί άρχισαν να δουλεύουν, χρησιμοποιώντας ένα μουσικό μοτίβο από μια  παρτιτούρα του Kamen όταν σε μια στιγμή, ο Lange ρώτησε αν οι Τρεις Σωματοφύλακες είχαν ένα σύνθημα. «Όλοι για έναν και ένας για όλους» (: "All for one, and one for all"  κι από εδώ βγήκε κι ο τίτλος) του είπε ο Adams. O Lange το  κράτησε στο μυαλό του αν και γνώριζε ότι οι Τρεις Σωματοφύλακες και το σύνθημά τους ήταν παντελώς άγνωστα στο αμερικάνικο κοινό. Κατέληξαν στον τίτλο  “All for love” με τον Adams να είναι ο κύριος συνθέτης της μελωδίας.     
Όταν όμως έφθασε η στιγμή να το τραγουδήσει, συνειδητοποίησε ότι η κυκλοφορία του "All for Love" θα έρχονταν σε αντίθεση με το επόμενο προσωπικό του single "Please Forgive Me" και σκέφτηκε να «στρατολογήσει» δύο άλλους τραγουδιστές (τρεις τραγουδιστές, τρεις και οι Σωματοφύλακες!) κι αυτοί οι δύο ήταν οι Sting και  Rod Stewart. Πρώτα ο Adams τηλεφώνησε στον Sting, που ήταν πρόθυμος χωρίς καν να έχει ακούσει το τραγούδι! Αλλά η εύρεση τρίτου τραγουδιστή ήταν δύσκολη, με πρώτη επιλογή τον Luciano Pavarotti, ενώ ο  Kamen προσέγγισε τον Jon Bon Jovi, ο οποίος εξακολουθούσε να έχει επιτυχία με το  "Blaze of Glory" από το soundtrack του Young Guns II (συμπωματικά και στις 2 ταινίες, Three Musketeers καιι Young Guns II πρωταγωνιστούσε ο Kiefer Sutherland!) για να καταλήξουν στον Rod Stewart. Αλλά εδώ αντιμετώπισαν άλλο πρόβλημα, αφού υπήρχε μια αντιπαλότητα μεταξύ Sting και Rod Stewart, με τους δύο τραγουδιστές να έχουν ανταλλάξει διάφορες φιλοφρονήσεις!

Ανάλογα με το ποιον ρωτήσατε, η σχέση τους ήταν είτε φιλική είτε αμφιλεγόμενη.. Παρ΄ό λα αυτά ο Sting ισχυρίζεται ότι είναι θαυμαστής του Stewart. Αλλά το πρόβλημα δεν ήταν οι μάλλον κακές μεταξύ τους σχέσεις, αλλά ότι ο Strew art δεν είχε χρόνο να μπει στο studio με τον Kamen να λέει «θα ήθελα να τον καρφώσω στο πάτωμα μέχρι να τελειώσει» για να βρει επι τέλους χρόνο και να το τραγουδήσει σε ένα studio του Λος Άντζελες. To τραγούδι κυκλοφόρησε στις 16  Νοεμβρίου 1993 και αμέσως πήγε στο Νο1 των μικρών δίσκων(cd singles) Μ.Βρετανίας και Αμερικής, με την ταινία να το σπρώχνει ακόμα περισσότερο. 


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

30/12/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου