MARTIN BARRE «Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ JETHRO TULL ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ"

 


Ο κιθαρίστας Martin Barre, έχει συνδυάσει την καριέρα του αλλά και το παίξιμό του με όλα τα μεγάλα τραγούδια των Jethro Tull αλλά κι όλα τα σπουδαία άλμπουμ τους. Ήταν μέλος τους από το 1968 έως και το 2012 κι είχε αντικαταστήσει τον Tony Iommi, προερχόμενος από τους άγνωστους Gethsemane.  Το 2012 αποχώρησε από το συγκρότημα,  αφήνοντας σε όλους τους fans του συγκροτήματος μια πικρή γεύση, αφού είχαμε συνδυάσει την παρουσία και το παίξιμό του με το Μεγάλο Συγκρότημα. Μιλώντας στο podcast του VRP Rocks, ο Barre μίλησε για την αποχώρησή του, λέγοντας: «Είναι ντροπή, υπάρχουν πολλές εμβληματικές συνεργασίες όπως ο Jimmy Page κι ο Robert Plant, o Jeff Beck κι ο Rod Stewart, o Mick Jagger και o Keith Richards, δεν λέω ότι είμαστε σε αυτό το επίπεδο, αλλά εγώ και ο Ian είχαμε μια σχέση, πολύ περισσότερο από τη μουσική και τώρα έχει χαθεί. Και αυτό είναι πραγματικά λυπηρό. Πάντα λέω στον κόσμο ότι ήταν η χειρότερη επιχειρηματική απόφαση που πάρθηκε ποτέ στην ιστορία των Jethro Tull. Και δεν είναι μόνο τα χρήματα, είναι κρίμα γιατί διαμορφώθηκε μια κατάσταση που στενοχώρησε πολύ κόσμο. Είμαι ο κιθαρίστας των Jethro Tull. Ήμουν, είμαι τώρα και πάντα θα είμαι. Όπως  ο Ian A nderson θα είναι πάντα ο τραγουδιστής και φλαουτίστας των Jethro Tull. Κανένα συγκρότημα δεν θα είναι οι Jethro Tull, δεν μπορεί να είναι οι Jethro Tull”. Σε άλλο σημείο του podcast, ο Barre μίλησε για μτις καλές  και κακές στιγμές που έζησε με τους Jethro Tull λέγοντας ότι μοιράστηκε την ίδια σκηνή με τους Led Zeppelin και Jimi Hendrix, αλλά και ότι το όνομά του υπάρχει στα σπουδαία άλμπουμ που κυκλοφόρησε το συγκρότημα τις δεκαετίες 70 και 80.
Το 2020, ο Ian Anderson μιλώντας στο περιοδικό Classic Rock, είπε: "Πάντα ένιωθα άβολα με την ιδέα να ξανασυναντήσω μέλη του παλιού συγκρότηματός μου, γιατί έχουν περάσει τόσοι πολλοί, για ποια εποχή μιλάμε; Πρέπει να επιλέξω κάποιους και κάποιους άλλους όχι, κι αυτό δεν θα ήταν σωστό»
Πάντως ο καινούργιος κιθαρίστας τους Joe Parrish (από το 2020) όσο κι ο προκάτοχός του Γερμανός Florian Opahle (2017-2020) που αντικατέστησε τον Barre, είναι καλοί κιθαρίστες, αλλά το γλυκό παίξιμο του Barre δεν το έχουν.


Α.Ρ.

1/11/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου