ROLLING STONES - HACKNEY DIAMONDS (2023)


Οι Rolling Stones είναι ένα αιώνιο κιθαριστικό συγκρότημα με καταβολές blues, με ένα ξεχωριστό τραγουδιστή/ερμηνευτή. 60χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου τους, εξακολουθούν να παίζουν το rock που έδωσε χρώμα στη ζωή μας και στα νιάτα μας και να έχουν τον ίδιο ξεχωριστό τραγουδιστή/ερμηνευτή. Έτσι ακριβώς ακούγεται και το καινούργιο άλμπουμ τους, Hackney Diamonds, το πρώτο μετά από 18 χρόνια (το A Bigger Bang είχε κυκλοφορήσει το 2005, ενώ μεσολάβησε και το Blue & Lonesome με blues διασκευές). Πως ακούγονται; Όπως ακριβώς στα προηγούμενα άλμπουμ τους, ζωντανοί, γεμάτοι ενέργεια. 12 καινούργια τραγούδια, με κοφτή κιθάρα, ντυμένα με τη φωνή του Jagger και δουλεμένα από τον κιθαρίστα/παραγωγό Andrew Watt που τον μάθαμε το 2013 σαν μέλος των California Breed (σ.σ. τους θυμόσαστε; με Glenn Hughes και Jason Bonham και το 2019 έκανε παραγωγή στο άλμπουμ Ordinary Man του Double O. Μετά άνοιξε τα φτερά του και πέταξε….Βάζεις το Hackney Diamonds στο cd player (ή στο πικ απ) και νιώθεις όλη εκείνη την ενέργεια να ξεπετάει από τραγούδια σαν το ‘Angry”  με τα 20.000.000 views, “Whole  Wide World”, “Tell me Straight”αλλά και τα “Sweet Sounds of Heaven’ με τα  φωνητικά της Lady Gaga που ακούγεται σα να βγήκε από δίσκο τους των αρχών της δεκαετίας του 70 και η πολύ ευχάριστη έκπληξη το “Rolling Stones Blues”, ένα πραγματικό μαύρο blues και είναι με διαφορά το καλύτερο κομμάτι του δίσκου. Οι 80αρηδες δεν ανακάλυψαν το τροχό  ούτε τη φωτιά, περπατούν στην πεπατημένη αλλά με σταθερά  βήματα. Μην παραξενιέυεστε  που το "Angry" ακούγεται σαν το “Rough Justice” (από το A Bigger Bnag) και το "Doom and Gloom"(από τη συλλογή GRRRRRR).  Μια χαρά τραγούδι είναι. 


Τώρα, τα διάφορα που διαβάζετε για τη συμμετοχή του Charlie Watts σε 2 τραγούδια, των Paul McCartney, Elton John, Bill Wyman και Steve Wonder, καλά είναι για δημοσιότητα, αλλά μουσικά δεν προσφέρουν κάτι!  Τέτοιους δίσκους δεν τους ακούς καθισμένος στον καναπές του σπιτιού σου ή από τα καβουρντιστήρια ηχεία του υπολογιστή, παίρνεις το αυτοκίνητο, βάζεις δυνατά το cd player και πας παραλία.Straight-ahead rock & roll δίσκος από τρεις 80αρηδες….
TRIVIA

  • To Hackney Diamonds είναι το 24ο βρετανικό studio άλμπουμ τους αλλά το 26ο αμερικάνικο, κι αυτό γιατί στη δεκαετία του 60, διαφορετικά άλμπουμ κυκλοφορούσαν στις 2 χώρες!
  •  Το κορίτσι που πρωταγωνιστεί στο video του “Angry” είναι η 26χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός Sydney Sweeney που έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στη σειρά Euphoria ενώ είχε εμφανιστεί και στην ταινία του Quentin Tarantino, Once Upon a Time in Hollywood.
  • Τον Andrew Watt τους τον σύστησε ο Paul  McCartney.
  • Το βινύλιο κυκλοφορεί σε 43(!!!) διαφορετικές εκδόσεις.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ 

1/11/23

 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου