ΠΩΣ Ο BRUCE SPRINGSTEEN ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ "BOSS"


O Bruce Springsteen είναι ένα από τα πιο φωτεινά αστέρια της ροκ μουσικής και το παρατσούκλι του “The Boss” (το αφεντικό) είναι εξίσου διάσημο με το όνομά του. Πώς του κόλλησε όμως αυτό το παρατσούκλι;
Ο Bruce ήταν ανέκαθεν ηγέτης, ήταν αυτός που έβγαινε πάντα μπροστά, εξ ου και η μπάντα του, η περίφημη E Street Band ήταν, απ’ την αρχή ως το τέλος, δικό του δημιούργημα. Όταν λοιπόν, στα πρώτα χρόνια της μπάντας, έκλειναν κάποια συναυλία σε κάποιον μικρό χώρο, ο Springsteen φρόντιζε, μεταξύ άλλων, και για την είσπραξη του συμφωνηθέντος ποσού, που -στη συνέχεια- μοίραζε στα μέλη της μπάντας. Σιγά-σιγά, οι υπόλοιποι άρχισαν να τον αποκαλούν “The Boss” και έτσι του έμεινε. Κι εδώ που τα λέμε, του άξιζε και με το παραπάνω αυτό το προσωνύμιο, παρόλο που πρόκειται για έναν πολύ εντάξει τύπο, έναν άνθρωπο προσγειωμένο και σεμνό, που δεν θυμίζει σε τίποτα τους χαρτογιακάδες, που φαντάζεται κανείς όταν ακούσει να μιλάνε για «αφεντικά». Ο ίδιος δεν πίστευε ποτέ ότι θα του κόλλαγε αυτό το παρατσούκλι. «Απεχθάνομαι τα αφεντικά», γράφει ο Springsteen, «και απεχθάνομαι να αποκαλούμαι αφεντικό».
Πάντως, είχε αποκτήσει κι άλλο παρατσούκλι παλιότερα ο Bruce Springsteen, σίγουρα λιγότερο γνωστό από το «αφεντικό»: “Gut Bomb King” τον φώναζαν τότε, σαν να λέμε «βασιλιάς του βρώμικου» ή, αν προτιμάτε, «βασιλιάς των δύσπεπτων τροφών». Γιατί όμως; Δεν θα πάει το μυαλό σας!  Ήταν ακόμα στις αρχές της E Street Band, όπου τα μέλη της περνούσαν μαζί τον περισσότερο καιρό τους. Τότε λοιπόν, σε κάτι νύχτες ατελείωτες, καθόντουσαν και έπαιζαν Μονόπολυ! Κι εκεί, κατά το χάραμα, που τους έσφιγγε όλους η πείνα, εμφάνιζε ο Springsteen κάτι λιχουδιές ή καραμέλες ή κάτι junk food, που είχε προμηθευτεί νωρίτερα, και τα αντάλλασσε με όσα ξενοδοχεία, σπίτια ή οικόπεδα είχαν  αποκτήσει οι υπόλοιποι στη διάρκεια του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να βγαίνει πάντα νικητής! 

ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

20/11/23

 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου