OLDIES BUT GOODIES: KING CRIMSON(live)/VAN MORRISON/JOHN MAYALL’S BLUESBREAKERS

Στις 3 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει  ένα καινούργιο live album των King Crimson με τίτλο Music Is Our Friend και αποτελεί το official bootleg από την περιοδεία του συγκροτήματος στη Washington το Σεπτέμβριο του 2021, ενώ το cd θα περιέχει και 4 κομμάτια από τη συναυλία τους στο Albany. Η κυκλοφορία του Music Is Our Friend θα γίνει σε 3πλό βινύλιο 200gram και 2πλό cd. Εκτός του Robert Fripp (κιθάρα, πλήκτρα), παίζουν και οι Tony Levin μπάσο, Gavin Harrison και Pat Mastelotto ντραμς, Jeremy Stacey πλήκτρα/ντραμς, Jakko Jakszyk κιθάρα/φωνητικά και Mel Collins σαξόφωνο/φλάουτο.
 Το 45ο(!!!) άλμπουμ του κυκλοφορεί ο Van Morrison στις 3 Νοεμβρίου. Τίτλος του Accentuate the Positive και περιέχει διασκευές σε τραγούδια της νεότητάς του, rock’n’roll. Μεγαλώνοντας στο Μπέλφαστ λίγο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, εμπνεύστηκε πάρα πολύ από τους μεθυστικούς ήχους του μπλουζ και του rock’n’roll του 20ου αιώνα. Ακούγοντας καλλιτέχνες όπως οι Fats Domino, Chuck Berry και The Everly Brothers, δημιούργησε το δικό του στυλ που τώρα επανεξετάζει,  παίζοντας μερικά από τα προσωπικά τραγούδια εκείνης της εποχής, που ήταν γεμάτα ενέργεια. Η χαρακτηριστική η φωνή του σε συνδυασμό με εξαιρετικές διασκευές, δημιουργεί ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, τιμώντας τις αρχικές εκτελέσεις αλλά και την έννοια της διασκευής. Μεταξύ των μουσικών που παίζουν είναι ο Jeff Beck, ενώ φωνητικά κάνει ο σπουδαίος Chris Farlowe.
Ο Van Morrison λέει ότι το «Rock 'n' roll είναι για την απλότητα, την ειλικρίνεια, με όπλο την εκφραστική δύναμη που δεν σε αφήνει να ξεφύγεις από αυτό» Κι έχει δίκιο. Το Accentuate The Positive θα κυκλοφορήσει σε ψηφιακές/streaming μορφές, CD, μαύρο διπλό βινύλιο και μπλε διπλό βινύλιο.

 

Ο  John Mayall έκλεισε τα 89 χρόνια του (καλά να είναι!) και αυτές τις ημέρες κυκλοφόρησε ακόμα ένα παλαιότερο-ακυκλοφόρητο-live του από το 1967. Πρόκειται για το John Mayall’s Bluesbreakers-Live In 1967 Vol. 3, όπου μαζί του παίζουν οι John McVie μπάσο, Mick Fleetwood ντραμς και Peter Green κιθάρα, με τον John Mayall να τραγουδάει και να παίζει πλήκτρα. Αυθεντικό βρετανικό blues!

18/9/23
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου